Last news in Fakti

7 Ноември, 2017 10:45 11 049 26

Подкара ли Лади руският чиновник?

Незнайно защо, воден от патриотични подбуди или пък желаещ бързо израстване на руската икономика, преди време премиерът на Русия Медведев издаде указ, който задължава федералните и регионалните власти да купуват автомобили само родно производство. Идеята е всички автомобили за служебно ползване да са руски. Но така ли се получи?

Служебните автомобили в Русия не са никак малко. По-конкретно те са над един милион и в голямата си част са западни. Дори полицията кара немски машини, а Путин, който още чака родната лимузина от проекта кортеж да стане готова, се вози в най-луксозната S-Klasse.

Не е тайна, че в Русия имат свои заводи марки като Mercedes, BMW, VW, Toyota, Ford и други. И изведнъж стана ясно, че за тях декретът на Медведев на важи. Какво излиза? Руският чиновник ще продължи да се вози на западни автомобили, но те трябва да са сглобени в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    67 35 Отговор
    И ушанките не искат да се возят на руски кочини.

    Коментиран от #11

  • 2 ДДДДДД

    56 11 Отговор
    И това е нещо. Пак по някакъв начин се стимулира производството в страната.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    19 2 Отговор
    Сглобяване е разтегливо понятие.

    Коментиран от #25

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А стига бе...

    35 15 Отговор
    Уж пропаднали рашките-а заводи имат всички големи марки. Нещо съвсем се обърках-аз си мисля,че имаше изолация на Русия...

    Коментиран от #9, #21

  • 8 Спиро

    20 3 Отговор
    Те са чиновници все пак, а не луди:))
  • 9 гост

    19 19 Отговор

    До коментар #7 от "А стига бе...":

    Заводите ги има от доста преди "изолацията" и са направени за "азиатския" пазар , нали не си мислиш , че оттам се връщат в Европа или Америка ?? И производството пада всяка година , а някои вече и затвориха ! В страни като Унгария и Словакия с десет пъти по-малко население има много повече и заводи и производство , а за компоненти скоро и България даже ще ги мине , това не е ли "пропадането " ?

    Коментиран от #10

  • 10 Реално

    20 6 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Глупости,BMW отвори завод 2016 г. в Русия
  • 11 Крылья Советов

    22 10 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    А БМВ сглобено в Русия дали е "руска кочина"? Редовно си купувам друга "руска кочина" - "Русский стандарт". Несериозно е човек от най-близкия сателит на СССР да говори така, защото противниците на режима са малцина и се знаят на пръсти. По съветско време опозиция нямаше, другарите вдигаха ръце единодушно, мнозина смятаха за модерно да вкарат една-две руски думи в изречение, за да изглеждат начетени и от елита, както сега е прави с английския. Дайте да не се преструваме - уж имало някаква протируска опозиция, ушанките, бля-бля, пиянките, бля-бля, а нашенскио некадърник се натиска да не диша, за да не му вземат привилегиите, които е заслужил като бие чело в земята и сам си оголва зад...ка. Имам наблюдения от Германия - разговаряме двамата с някой българин за нещо, да, той е съгласен, грабят ни, ще искаме повишение на заплатите. Идва германецът - моят колега-българин веднага е в позиция г*зобл*зач и никакви искания не се отправят. Та така е било и с руснаците - нашите им се мазнят, никога нищо не искат, за всичко са благодарни, само и само да дръпнат нещо от системата...Да "облажат..."

    Коментиран от #13

  • 12 1.9 Tdi

    15 4 Отговор
    Че ладите и те не са точно руски
  • 13 Пазарен Либерализатор

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "Крылья Советов":

    Да разбирам, че караш Лада, така ли?
    БМВ може да има завод в Русия, но там ушанките се ползват за груба физическа работа, качествен контрол, инженери и специалисти са от Германия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    12 8 Отговор
    а вие продължавайте да сглабяте китайския great wall и да си мислете че Русия е бедна изолирана държава
  • 16 гост

    18 1 Отговор
    По същият начин трябваше да се наложи указ за служебни коли и у нас, с марка Грейт Уол. Имаха добра гама, опция с газова уредба, малки градски коли и проходими джипове. Цените им също бяха добри, а при голяма поръчка и без ДДС направо сладки. Но не, нашите дори и Дачия не искат да карат. Защо народ няма пари, болни и сакати ходят, а селски кмет може да си купи нова С класа?
  • 17 БъХъ

    10 1 Отговор
    Ама кремльовските стратези казаха, че Рашка си е самодостатъчна.
  • 18 Грую

    14 12 Отговор
    Не знам дали руският чиновник е подкарал Лади, но ние подкарахме издухани западни таралясници втора употреба с безумно скъпа поддръжка след като слязохме от новите Лади на соца.

    Коментиран от #20

  • 19 стоян георгиев

    14 9 Отговор
    я нова статия за руските таратаики и веднага путриновите лакеи на терен почнаха да обясняват извън темата кви боклуци сме били ние българите.интерсно те кви са?и колко хубави били ладите как хубаво сме ги карали до 1989 година!!!само се чудя що те не карат лади,дори руските чиновници дето под страх от уволнение трябва да карат не го правят!!!!що ли?ааа забравих предпочитали руските мерцедеси и бмв та смяххх!
  • 20 Патриот

    11 11 Отговор

    До коментар #18 от "Грую":

    Е при соца с нормални лишения за 10 години се изплащаше апартамент. Сега с огромни лишения 35 години, но пък имаме свободата да си купуваме до 2-3 купчини подвижни железа отпадъка на Европа на нормални цени и направо от моргата. Без да чакаме! Само дет вече няма място пред панелката за тях.
    Хвала на такъв просперитет

    Коментиран от #23

  • 21 Шопа

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "А стига бе...":

    Изолацията е за вярващите..... като тези дето вярват в Господ.....
  • 22 Някой

    1 1 Отговор
    Едно е да искаш друго да можеш трето да го направиш.
  • 23 ????

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Патриот":

    Не се изплащаше а се чакаше 10 и повече години и за апартамент панелка и за Москвич или Лада то и друго имаше ли ,а да Застава след 80-та година.Така, че тия ги разправяй на тези който са родени след 90-та година и на старата ми шапка!
  • 24 реалист

    7 1 Отговор
    Абе глупчовци, ушанки мушанки ама си правят ладичките и си сглобяват западните коли! А ние.......дори и с едно булгарено се осрахме та 40 години по-късно отново с гретуола...... Истината е че сме изроди!
  • 25 Митко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Фолксваген кара двигатели от Русия за колите си. Но не за всички.
  • 26 Митко

    0 0 Отговор
    Фолксваген кара двигатели от Русия за колите си. Но не за всички.