9 Ноември, 2017 10:05 7 174 21

Tesla помага за новия турски автомобил?

  • илон мъск-
  • реджеп таип ердоган-
  • tesla-
  • space x-
  • турция
Tesla помага за новия турски автомобил? - 1

Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган се срещна основателя на SpaceX и Tesla Motors Илон Мъск в двореца си в Анкара, съобщава сайтът на Президентството. Официална информация за темите на разговора между двамата обаче е спестена.

Tesla помага за новия турски автомобил?

На снимките от срещата между Ердоган и Мъск се виждат макети на ракети Falcon 9, но визитата на шефа на Tesla съвпада подозрително точно с обявения от турския президент проект за създаване на изцяло местен автомобил.

Tesla помага за новия турски автомобил?

Наблюдатели обаче не изключват и друга възможна причина за изненадващото посещение на Мъск в Анкара. Анализ на инвестиционната банка Goldman Sachs сочи, че догодина Tesla Motors ще почувства остра нужда от свежо финансиране след фалстарта на производството на евтиния Model 3.

Tesla помага за новия турски автомобил?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    10 1 Отговор
    Сега ще се разрази голяма политическа буря в коментарите.
  • 2 касапина

    8 6 Отговор
    Боза, баклава и ръчно изработени килими, ако е техника винаги има нещо тюрк в нея.
  • 3 гост

    21 6 Отговор
    Нищо няма да се разразява , просто се решава мястото на третата Гигафабрика , а Турция е географски идеална между Европа и Азия , плюс евтината работна ръка и без излишни изисквания , а пък и като държавата стане съдружник с едни 40-45% всички рискове отпадат , а Турция си гарантира най-важната част за да остане голям производител на автомобили . Само да припомня , най-важната част от изказването на Боб Луц беше , че ПОВЕЧЕТО сегашни производители ще ИЗЧЕЗНАТ до 20 г !!!

    Коментиран от #6

  • 4 Driving pleasure

    4 10 Отговор
    Щом свети Мъск ще им рави на турчолята колата - нема стане освен ако Аллах не му даде много живот на Ердоганя :)

    Тази година е на милиард и горник загуби Елончо, а догодина ще е на милиард и горник заеми. Ей така се праи бизнес - взимаш кинта от ахмаците и в замяна им даваш сладки приказки :)
  • 5 до гост

    9 1 Отговор
    Повечето сегашни производители НЯМА да изчезнат до 20г. ! Това можеш да си го запишеш някъде и да си го повтаряш сутрин и вечер ...

    Коментиран от #7

  • 6 до гост

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Повечето сегашни производители НЯМА да изчезнат до 20г. ! Това можеш да си го запишеш някъде и да си го повтаряш сутрин и вечер ...

    Коментиран от #9

  • 7 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "до гост":

    Вярата е хубаво нещо , но не и когато се основава на лични пристрастия ! А икономическата логика между другото , казва съвсем друго , а тя не греши !
  • 8 Алфата

    4 5 Отговор
    Тофаш теслараръ с лята хромирана джанта и плюшени перденца! И в Анадола на камиловръза зарядно, за т.слата. Хахаха...
  • 9 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "до гост":

    Cпopeд 200 вoдeщи мeниджъpи oт aвтoмoбилнaтa индycтpия, aнĸeтиpaни oт КРМG, ĸoйтo иcĸa дa oцeлee нa aвтoмoбилния пaзap, щe тpябвa дa тъpcи пapтньop. Cъщo ĸaтo Fіаt. B пpoтивeн cлyчaй pиcĸyвa дa нe ce cпpaви в ĸoнĸypeнтнaтa cpeдa. Eтo зaщo oт ĸoнcyлтaнтcĸaтa ĸoмпaния aнaлизиpaт, cпopeд oтгoвopитe нa мeниджъpитe, чe eдвa 6 нacтoящи пpoизвoдитeли oт oбщo 32 нa cвeтoвния пaзap щe ycпeят дa ocтaнaт дългocpoчнo нeзaвиcими. Toвa ca ВМW, Vоlkѕwаgеn, Тоуоtа, Нуundаі, aмepиĸaнcĸият пpoизвoдитeл нa eлeĸтpoaвтoмoбили Теѕlа и индийcĸият пpoизвoдитeл Таtrа. Япoнcĸитe мapĸи ĸaтo Маzdа, Іѕuzu и Ѕubаru cпopeд дoĸлaдa щe бъдaт пoгълнaти oт дpyги игpaчи нa пaзapa.

    Това е от 2014 г. , сега можеш да задраскаш и БМВ и ВАГ , надявам се тези няма да ги обвиняваш в пристрастия ?

    Коментиран от #10

  • 10 Driving pleasure

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Понеже доклада е от 2014 спокойно може да задраскаш от него и Т'слата :) Освен че тая куча марка е за поредна година на милиард + долара загуба, освен че скоро спират субсидиите за електричките от които изцуца много кинта ами както и в статията е упоменато заради фиаското с модел 3 и догодина ще са на милиарди червено.

    А други едни анализатори ако право помня от блумберг бяха, базирайки се на статистическите данни дадоха отрицателна оценка за възможността Т'слата да успее при натрупаните към 6 млрд загуби.

    И за тая година нищо че удвоява оборота си постига и почти двойно по-големи загуби, а вече оправдания с гигафакторите не може да има... отпишя тая ш'тняя :) Свети Мъск ще одиш да го дириш нейде по Марс де се крие от инвеститорите :D

    Коментиран от #12

  • 11 ХАСАН

    19 4 Отговор
    Ердоган има визия ..поставя си нови цели ..иска да бъде глобален икономически,военен и политически играч...шанс е за България че има такъв съсед

    Коментиран от #15

  • 12 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Driving pleasure":

    Супер , тичай да си изтеглиш "белите пари за черни дни" и да си купиш акции на БМВ И ВАГ , нали им "вярваш" !

    Коментиран от #13

  • 13 Driving pleasure

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Акции няма да си купя, но следващата кола мисля да ми е БМВ... все пак трябва и малко кеф от шофирането да има, а не Тесла - електрическтвото е за в кухнята, не за пътя
  • 14 kjl

    6 5 Отговор
    Този измамник нека първо произведе поне една кола на печалба, па тогава да оди дава акъл как се прави.
  • 15 гост

    11 6 Отговор

    До коментар #11 от "ХАСАН":

    Наистина е шанс за Бг,но простите българи не могат да го разберат понеже са настроени враждебно към Р.Турция и затова са винаги губещата страна и ще си останат .Вижте ги румънците,къде бяха, а сега къде са.
  • 16 Кума Лиса

    7 2 Отговор
    Tesla е политически проект, в подкрепа на ел.енергийния световен монопол. Такива проекти нямат за цел печалби на всяка цена. Това са основополагащи действия за промяна на статуквото.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Патриот

    6 3 Отговор
    Новият турски автомобил за разлика от Теслата има переспектива.
  • 19 Shmeker

    0 0 Отговор
    Тя Турция голяма. С много магистрали. Едва ли с 400 км пробег теслата е подходяща за там.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Аферим

    0 1 Отговор
    Как ще се казвам новата Турска бангия: R-ИлонхемДоган?