Last news in Fakti

9 Ноември, 2017 11:48 8 183 10

Френско-китайското бъдеще на Opel

  • opel-
  • psa-
  • dongfeng-
  • pace!

След като една от най-големите сделки в последните години - покупката на Opel от френския концерн PSA стана факт, сега французите изготвиха и нов план за развитието на Opel. В решенията дейно участие имат и китайците от Dongfeng, които, както е известно, дадоха сериозно финансово рамо на PSA, за да могат французите да придобият Opel.

Новият план за развитие на Opel се нарича PACE! и бе представен от Михаел Лошелер, главен изпълнителен директор на Opel. Вчера (08.11.2017) той официално обяви новия стратегически план PACE!, който определя бъдещето на марката. Най-интересното от плана е, че двете платформи CMP и EMP2 на PSA ще бъдат разположени във всички заводи на Opel/Vauxhall.

Като начало един SUV модел базиран на EMP2 ще се произвежда през 2019 година в завода в Айзенах, а базираният на EMP2 модел в D-сегмента ще се произвежда в Рюселсхайм. Алокацията на задвижващите агрегати в производствените обекти на Opel/Vauxhall ще бъде придружена от преминаване от двигатели и трансмисии на GM към такива на Groupe PSA.

Ще има и редукция във фирмените двигатели. Освен, че общата бройка на платформите, които Opel/Vauxhall използва за своите леки автомобили ще бъде намалена от 9 в момента на 2 до 2024-а, двигателите ще бъдат оптимизирани от 10 понастоящем на 4. До 2020-а, Opel/Vauxhall ще има четири електрифицирани модела на пазара, включително Grandland X PHEV и следващото поколение Corsa с изцяло електрическа версия.

Към 2024-а, всички европейски леки автомобили ще бъдат електрифицирани, като ще предлагат изцяло електрическо задвижване или plug-in хибридна версия наред с двигателите с вътрешно горене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    13 27 Отговор
    ако съм искал трошлива френска каруца нема си купувам "пребоядисана", че ходим си купим цитроенче поне
  • 2 Opel 208 1.4 hdi

    25 14 Отговор
    Оптимистично погледнато може да се получи нещо добро- френска техника с немска сглобка.
  • 3 Митьо Очите

    10 17 Отговор
    Купете си Great Wall ! Същото е.
  • 4 сойкаПрисмехулка

    41 10 Отговор
    Искам да изкажа своите най-искрени съболезнования към феновете на Опел.

    Коментиран от #7

  • 5 Хихихи

    27 6 Отговор
    След оакването от GM на марката Опел, то дано франсетата успеят да я съвземат. Добри мениджъри са, доказаха го вече. Успех.
  • 6 Алфа Ромео

    18 7 Отговор
    Ланчия си отиде, но не очаквах че и Опел ще я последва!
  • 7 Алфа Ромео

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "сойкаПрисмехулка":

    Не се присмивай на хората, щото утре не знаеш кво те чака, живота е доста циничен понякога.....
  • 8 Донг Миндонг

    13 0 Отговор
    Донгфенг е военен производител на тежки машини от 60те години.Произвеждат Хонда ,Кия и Ситроен освен своето.България произвежда скраб и емигранти.
  • 9 Shmeker

    8 8 Отговор
    Замина си една легендарна и здрава марка.
  • 10 SAAB///

    15 0 Отговор
    ГМ, сасипва всичко и после ги унищожава...
    Сааб, Понтиак, Холден... дано поне Опел се спаси чрез фран французите...