Last news in Fakti

10 Ноември, 2017 16:43 3 067 6

Костенурката се завръща на ток

  • volkswagen-
  • beetle-
  • käfer-
  • vag

Ако има следващо поколение на Volkswagen Käfer, то ще бъде изцяло електрически автомобил със задно предаване, което ще го върне към оригинала, става ясно от изказване на члена на директорския борд на немския концерн Херберт Дис пред британското сп. Autocar. Според мениджъра окончателно решение за бъдещето на легендарния модел все още не е взето.

Ако проектът за електрическа Костенурка все пак бъде одобрен, в основата на бъдещия модел най-вероятно ще залегне модулната платформа MEB, която ще се използва за всички електромобили на VAG. Концернът планира поне 15 нови коли на ток, базирани на това шаси.

Оригиналният Käfer (1938-2003) е един от най-масовите автомобили на планетата. През 1997 г. Volkswagen пусна второ поколение, базирано на Golf, което постави началото на истинска ретро вълна в автомобилния дизайн. Третата генерация се произвеждаше с колеблив успех от 2011 до 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    5 2 Отговор
    На ток е скъпо.Трябваше да е на дърва и въглища
  • 2 Shmeker

    1 1 Отговор
    Третата генерация се произвежда все още и не е спирало производството. До 2019 е проекта.

    Коментиран от #3

  • 3 Сеан

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Shmeker":

    А, не беше ли "Beatle", модела? Първият беше на торсиони. Но сегашният не ми харесва - просто една имитация реплика. Малко обем на пространството, просто за превоз на 2 пътника с малко багаж.... Голфа е много по-практичен от Бръмбара.

    Коментиран от #4

  • 4 Shmeker

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сеан":

    VW го водят New Beetle. Произвежда се в Мексико дори и в момента. Не знам защо е записано, че е спрян от производство. Може би дилърите в Европа не го поръчват.
  • 5 Я. Петров

    0 0 Отговор
    Палим соларката и бегам бързо
    Лошото ще е цената.
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    Германците трябва да върнат ТРАБАНТА на ток. Това ще е най-доброто и леко возило на ток !!!