25 Ноември, 2017 10:12 3 576 3

Продава се изключително рядък McLaren

  • mclaren-
  • p1-
  • xp05-
  • tom hartley jnr

Британският дилър на колекционерски автомобили Tom Hartley Jnr предлага за продажба прототип на суперхибрида McLaren P1. Колата е едно от 14-те експериментални мулета, построени за тестове, от които са оцелели само 5.

По време на разработката на McLaren именно XP05 е използван за адаптация на скоростната кутия и горивната система по някои от най-трудните писти по света, на замръзнали езера в Арктика и безпощадните жеги на Долината на смъртта. Дженсън Бътън кара тази кола на Фестивала на скоростта в Гуудууд през 2013 г., а Джей Лено изпробва с нея бъдещия сериен модел. Именно този автомобил е изложен на щанда на McLaren за премиерата на P1 на салона в Женева през 2013-а.

След успешното приключване на тестовете прототипът е разглобен и сглобен отново в съответствие със спецификациите на серийния модел. Суперхибридът има 3.8-литров V8 с два турбокомпресора и електромотор. Системната мощност е 916 к.с., а максималният въртящ момент - 900 Нм.

P1 ускорява до 100 км/ч за 2.8 сек., до 200 - за 6.8, а до 300 - за 16.5. Максималната скорост е 350 км/ч.

Цената на Tom Hartley Jnr ще бъде съобщена само на заинтересовани. През 2013 г. серийният модел струваше $1.5 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The TRAPPER

    3 4 Отговор
    И като вдига 100 за 2,8 и кво ? Ако тръгнем Пловдив-Стара Загора аз ще стигна преди него .
  • 2 асдсад

    3 3 Отговор
    С една дума ни проторип ни сериен. Нещо междинно. За какво ми е такова, ще си взема нормален.
  • 3 Юбряяяяяя

    0 0 Отговор
    А сега де! Не я дават на кредит тия брекзитаджии!