26 Ноември, 2017 09:00 18 218 7

Чували ли сте за Audi A8 Coupe?

  • audi-
  • a8-
  • coupe

През 1997-а компанията IVM Automotive получава поръчка от Audi за изработката на прототип, с който да бъде опипана почвата за нов престижен модел от Инголщад. По-интересното е какъв всъщност е автомобилът - версия на флагмана A8 с две врати.

На пръв поглед премахването на чифт врати от инголщадската лимузина не изглежда особено трудно. В процеса на работа обаче от IVM Automotive откриват, че задачата е много по-сложна.

Налага се много дълбока модификация на алуминиевата пространствена рама на A8 и изменения по почти всички панели на каросерията.

От Audi настояват купето да бъде по-късо от лимузината и да няма средна колонка на покрива по подобие на Mercedes-Benz CL.

Седалките с интегриран механизъм на предпазните колани са пригодени от Audi Cabriolet, а готовият автомобил е боядисан в тъмно синя перла. Реакциите на публиката в Женева са положителни, но в Инголщад така и не дават зелена светлина на проекта.

На заден ход дават маркетолозите, които се позовават на изключително резкия спад в продажбите на иначе утвърдените немски купета BMW 8er и Mercedes-Benz CL-Klasse. Единственото Audi A8 Coupe остава собственост на IVM Automotive и за последен път е показано пред публика през 2002-ра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 интересно

    35 8 Отговор
    Жалко, щеше да стане култов автомобил особено, ако му бяха направеили и S версия в последствие !!
  • 2 фонзи

    21 4 Отговор
    Кефи ме - манияшка машина с 8 цилиндров двигател
  • 3 The TRAPPER

    17 26 Отговор
    Имам 3 такива , но не ги карам , защото са ми омръзнали.
  • 4 Гост

    11 0 Отговор
    Голям патрон си значи

    Коментиран от #7

  • 5 бръмм

    6 0 Отговор
    има си човека....снимки...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Оня патрона

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Не е патрон ,опитва се да се прай на кон,ама не стаа,издиша брат.