29 Ноември, 2017 11:00 14 035 13

"Джипки", които никой не е очаквал

  • suv-
  • кросоувъри

До премиерата на първия кросоувър на Lamborghini остават броени дни, но в опита си да се намеси в този, превръщащ се във все по-популярен сегмент, италианската марка съвсем не е единствена. По този път поеха много от компаниите, които никога не сме предполагали, че ще се занимават с производство на автомобили с повишена проходимост. Сега ще ви покажем някои от тях или иначе казано - "джипки", които никой не е очаквал.

Alfa Romeo Stelvio


Появата на SUV с марка Alfa Romeo беше просто въпрос на време. Това се случи преди година, когато в Лос Анжелис италианците показаха модела Stelvio. Това SUV е направено на платформата на седана Giulia, а наточената му версия Quadrifoglio се превърна в най-бързото SUV на Нюрбургринг.

DS 7 Crossback


Това е още един неочакван кросоувър от френската марка Citroen, които, както знаем, съвсем не са най-силни в тази категория. Те обаче, подобно на останалите компании, са решили да залагат на сегмента на кросоувърите и след появата на DS 4 Crossback са готови с втори кросоувър DS 7 Crossback.

Bentley Bentayga


"Аристократите" от Bentley също се впуснаха в сегмента на колите с повишена проходимост, като идеята им е да продават най-бързият, най-луксозният и най-скъпият всъдеход в света. Той се нарича Bentayga и за изненада или не, се харчи доста добре сред финансово симпатичните хора по цял свят.

Rolls-Royce Cullinan


От Rolls-Royce също се подготвят, при това усилено, да направят първата крачка в света на кросоувърите. Съвсем скоро в тяхното портфолио ще се появи SUV, което ще носи името Cullinan и ще се противопостави на Bentayga. По-конкретно марката ще се опита да отнеме от Bentley титлата "Най-луксозен всъдеход".

Ferrari


Шефът на компанията Серджо Маркионе заяви официално намеренията на Ferrari да пусне на пазара кросоувър, но към момента няма конкретика по темата. Едно обаче е ясно. Тук противопоставянето ще е директно срещу кросоувъра на Lamborghini, а битката ще е за най-бързо SUV.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stoich

    47 7 Отговор
    Това са "паркетници", не "джипки" колега!

    Коментиран от #3

  • 2 госта

    23 0 Отговор
    Bentley -то и ролса с еднакви снимки бе наште оправете го
  • 3 Max

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "Stoich":

    Що, ти нещо по-добро ли имаш? Или просто си хейтваш, така за спорта?
  • 4 Пуста мода

    7 2 Отговор
    Паркетници, ама са готини! Щом се харчи, въпреки високата цена и по-скъпата поддръжка, всеки започва да прави.
  • 5 Ники

    14 0 Отговор
    А Мазерати защо не е в класацията ?
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    Няма лошо да се правят различни класове автомобили. Но някак си е жалко това, че освен може би Ролса. Всички други супермарки правят тези автомобили на базата на масови модели от концерните си, като просто променят дизайна. Концерните изтискват пари от марката без да правят нищо ново.
  • 7 Ввв

    4 0 Отговор
    Пародии!!!
  • 8 Бад Георги

    1 0 Отговор
    Според мен изглеждат доста добре но без Бентлито
  • 9 Тодор

    1 0 Отговор
    Ферарито е в профил като повдигнат Ситроен, като този от филма ФАНТОМАС СЕ РАЗВИХРЯ. Последният накрая си пусна крила и излетя в небето!
  • 10 Пирата

    0 0 Отговор
    И все пак са готини...
  • 11 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    От мойта тойота и от мойта комшийка по убаво нема...
  • 12 Доктор Арно Ебеш от Унгария

    0 0 Отговор
    Маркионе заяви, че Ферари няма да пуснат SUV никога и че това са измислици
  • 13 незнайко

    0 0 Отговор
    Ферарито и алфата са колите които имат смисъл с малко челно съпротивление ! Другите са тип джип УАЗ !!!