Last news in Fakti

2 Декември, 2017 10:15 9 364 17

Спортно електромобилче за 14 000 лв.

  • ampere motor
Спортно електромобилче за 14 000 лв. - 1

Една новоизлюпена американска компания показа на автомобилното изложение в Лос Анжелис много интересен електромобил. Става дума за фирмата Ampere Motor и техният първи модел, носещ индекс 1.

Ampere Motor 1 представлява триколесен спортен електромобил, конструиран да създава удоволствие от шофирането. Миниатюрният обтекаем спорткар изглежда стилно и несъмнено ще привлича погледите.

Спортно електромобилче за 14 000 лв.

Колата не е снабдена дори и с ветроупорно стъкло. Кокпитът е изцяло открит, но според конструкторите водачът и пътникът са абсолютно защитени и не е необходимо носенето на предпазни каски.

Спортно електромобилче за 14 000 лв.

Динамичните характеристики на електромобила не се посочват, като е известно само, че Ampere Motor 1 ще е много лек и с едно зареждане на батериите ще може да изминава разстояние от 160 километра.

Триколката е изработена от стъклопласт и карбон, но много по-интересна е неговата цена. Ampere Motor 1 ще струва под $9 000 или малко над 14 000 лева. В момента от компанията приемат поръчки, като депозита е само $200.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    12 2 Отговор
    За тея пари с един заряд ще може ад ходи до магазина за хляб и обратно.
    50% от цената на автомобила са батериите.
  • 2 Марто

    22 3 Отговор
    160 км са предостатъчно за градска кола
  • 3 Shmeker

    13 8 Отговор
    Ако ще е градска, ще трябва и покрив, втори ред седалки за децата и багажник за покупки.
  • 4 Imthedevil

    8 5 Отговор
    Е брао - и като няма багажник, къде ще сложа бутилката на метановата уредба?!

    Коментиран от #5

  • 5 pdoynov81

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Imthedevil":

    Аз видях багажник - над задната гума, две каски обем. Ще слагаш 5кг. метанова бутилка... 🤔
  • 6 Eco

    3 6 Отговор
    Няма ли да престанат с тези електрички?
  • 7 Xakepa

    7 2 Отговор
    Eco , това е бъдещето брат.Бензина и дизела ще са до време, петрола свършва в глобален план.Пропан бутан, Метан ... И те също.След време човечеството ще има нужда от други алтернативи така, че не само няма да престанат, а тези технологии тепърва ще се развиват и усъвършенстват.

    Коментиран от #8

  • 8 Антиелектрика

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Xakepa":

    Поредния заблуден или поредния ник :))))))))))))))
    Я ни обясни как петрола и най-вече метана свършват?
    Също ще ми е любопитно да ни обясниш как така електричките са нова технология, като са по-стара от ДВГ с половин век?
    Невежеството и сляпото следване на модата, са се превърнали в някаква епидемия напоследък!

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Да да

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Антиелектрика":

    Всички изкопаеми богатсва,в това число и петрола имат лимит! Рано или късно ще свършат(всяко по-различно време,но някои се рециклират).Тава е неизбежно,колкото и да ти се струва невъзможно. И ако не са тези мерки за намаляване на консумацията на фосилни горива,като акцизи,еко такси и изисквания,досега щяха да са доста скъпи и пред изчезване след 20-30 год. Отделно от това щеше да дишаш прекрасен въздух във всеки град и щеше да кашляш като стар дизел на 500 000 км. Ти ни казваш че без бензин и нафта няма бъдеще! Аз ти казвам че има и то ще е по-хубаво.След 2-3 год. така нареченото бъдеще ще може да бъде видяно/прочетено и от теб! Има и друг вариант - да си сляп! Ти може би искаш и дизелови локомотиви или даже парни. Липсват ти Икарусите в София и те дразнят трамваите и метрото! Съжалявам,ама няма да ги вътнат. На ток ще е. И сега се замислих - дали някой философ като теб не е викал че влак на ток не може да е по-добър от стар руски дизел или парен локомотив!? А влак на магнити!

    Коментиран от #10

  • 10 Антиелектрика

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Този евтин популизъм го разправяй на друг! ДВГ не е само дизел, другарю комсомолец! И за да покажа каква демагогия ръсиш, ще ти покажа дали метана някога ще свърши:
    "Отделно от газовите находища, алтернативен метод за получаване на метан е чрез производство на биогаз, генериран от ферментация на органични вещества, включително животински тор, утайки от отпадъчни води, твърди битови отпадъци или други биоразградими суровини при анаеробни условия. Метановите хидрати/клатрати (ледена комбинация от метан и вода на дъното на морето, открити в големи количества), са потенциален бъдещ източник на метан." - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD

    И не си ти този, който ще каже на кое принадлежи бъдещето - писна ми от неграмотни глашатаи!
  • 11 Електрика

    3 0 Отговор
    Това е най-глупавата причина да спрем да говорим изкопаеми горива - че щели да свършат. Каменната ера не е свършила защото са свършили камъните.

    Ще спрем да горим изкопаеми горива, защото струват пари, а слънцето и вятъра са безплатни източници на енергия. Инсталираната мощност от слънце и вятър вече стана по-евтина отколкото на въглищна централа а да не говорим за атомна.

    Точно това определя какво ще е бъдещето, пазарният принцип да избереш по-евтината енергия, която като бонус дори не замърсява.

    Никой вече не си помисля да строи нови въглищни и атомни мощности. С малки изключения де, някои заблудени люде, все още си мислят че тока щял да поскъпва, та 16 20 стотинки себестойност на атомната енергия била ниска цена.
  • 12 вижся

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Антиелектрика":

    https://www.ecotricity.co.uk/cdn-images/images/7/7/1/3/13177-1-eng-GB/end-of-fossil-fuels-graph.jpg ти сериозно ли?

    Коментиран от #13

  • 13 Антиелектрика

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "вижся":

    Уби ме с това "доказателство" - бухахахахахаха
    Я първо прочети как се получава метана и тогава се излагай!

    Коментиран от #15

  • 14 гост

    1 0 Отговор
    Това е количка за фън. 170км са достатъчни, струва наполовина на хубав, нов мотор или АТВ примерно. Определено би се продавала.
  • 15 Напишете кода от картинката

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Антиелектрика":

    АнтиМОЗЪК си ти не антиелектрик хахахаха!!!! От къде ще вземеш метан за всички коли на планетата бе - ти в час ли си?!?! От боклука викаш а?

    Коментиран от #17

  • 16 мамо аз съм пилот

    3 0 Отговор
    аз лично съм неизчерпаем източник на метан и се надявам да патентовам първия двигател, движещ се на човешки газове. От естеството на горивото се подразбира че возилото ще бъде кабриолет. Приемам заявки за изработка на гъзомобил и изготвям хранителен режим, основан на бобови култури, за бъдещите пилоти. Нашето мото ще бъде "Гъзар бъди и яко се вози". Колата не се препоръчва за малки сополиви дрисльовци и хора с чувствителни стомаси. За хората с голям "дебит" мога да изготвя и спортна версия на кабриолета.
  • 17 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Напишете кода от картинката":

    Ти с колко ника пишеш, шматке заблудена?
    Антинаука си ти, латерно! Вземи чети малко, вместо да се плюнчиш тук!
    Само в атмосферата има 5 млрд. тона метан, глупчо необразован:
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%97%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0