6 Декември, 2017 14:16 7 097 11

Идва BMW на ток с 800 коня

  • bmw-
  • електромобил

BMW представи програма за развитието на гамата си от хибриди и електромобили до 2025 г. Планът включва общо 25 нови модела, най-интересният от които ще бъде снабден с 3 електромотора с обща мощност над 800 к.с. и ще може да изминава до 700 км с едно зареждане.

12 от 25-те новости в програмата ще бъдат чисти електромобили, а останалите ще имат комбинирано задвижване. Първият модел от амбициозния план е представеният преди дни суперхибрид i8 Roadster.

През 2019 г. ще се появи MINI с технологии от ново поколение. Той ще черпи ток от батерии с по-висока енергийна плътност и усъвършенствани електромотори. Година по-късно ще се появи електрическа версия на X3, а през 2021 г. - автономният iNext.

В основата на всички електрически BMW-та ще залегне архитектурата HEAT (High-integrated Electric Drivetrain), която обединява електромотора, трансмисията и електронните компоненти в единен алуминиев блок. Системата ще се захранва от акумулаторни модули с капацитет 60, 90 и 120 кВтч, с които автономния пробег ще достига съответно 450, 550 и 700 км.

В зависимост от типа задвижване ще се монтира електромотори с мощност от 136 к.с. за моделите с предно предаване до 272 коня за тези със задно. Срещу допълнително заплащане ще се предлага и двойно задвижване. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема между 9 и 6 секунди, а обсегът с пълни батерии ще достига 300 км.

Най-наточените електромобили на BMW ще се оборудват с по три мотора с по 272 к.с. (един на предната и два на задната ос). С такова въоръжение спринтът от място до 100 км/ч ще приключва за по-малко от 3 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    18 17 Отговор
    Значи плюе се постоянно по Мъск, че спекулирал и продавал мечти, а Тесла реално произвежда и продава хиляди коли месечно. БМВ от друга страна има само една електрическа кола с пробег от 150км, доскоро беше със 100тина, и всичко друго е "ще има". Добре де, но точно това са мечти и измислици, защото не са предоставили работещ автомобил, а всичко е "ще". Това са мечти, не работещите коли на Тесла, които може да си купиш, макар и да почакаш няколко месеца (за модел 3 може и повече от година ако тепърва се запишеш). За БМВ кога ще видиш колата, кога ще ти кажат цената, кога ще може да я поръчаш и да си я получиш? Тесла да не е да спи прези тези 8г.?
  • 2 Японеца

    8 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ще бъде снабден с 3 електромотора с обща мощност над 800 к.с. и ще може да изминава до 700 км с едно зареждане.

    ДВА ПЪТИ ЩЕ В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ, ОТНОВО МАРКЕТИНГОВА МЪГЛА!
    МНОГО ЖАЛКО ЗА БМВ!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 onq s konq

    4 13 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Спокойно бмв си знаят ама някои японски няма и да стигнат до Ел. кола до 2025

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Добре, но НСХ на Хонда е хвален като чудесен хибрид, мощен и в същото време не се усеща тежък. БМВ и8 пък, който е сходен като архитектура, идея и тип, е обявяван като не дотам спортен за вида и претенциите си. И защо БМВ взимат новата супра, а не разработят собственна платформа, щом са толкова много по-добри от японците? Все в ущърб на БМВ. Само печалбите са им големи, несравнимо големи спрямо японците.
  • 5 Овчар

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Ходи да хапнеш ориз и не се опитвай да размишляваш на тема коли, не ти се отдава.
    Япончетата нито хибридите са им качество, нито покриват Евро 6 нормите за дизел. В кофата или за скрап..

    Коментиран от #6

  • 6 Напишете кода от картинката

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Овчар":

    видяхме ги германците как покриват евро6 - тоя дизел гейт къде го забрави а? баси нахалните кочове - отровиха цяла Европа и в същото време реват че Японците не покривали евро6. Тая гнусна бабичка изперкел няма ли да я махат вече *аси!!!
  • 7 100

    0 1 Отговор
    100% bravo gluposti I luji postoqnno
  • 8 Да да

    13 3 Отговор
    БМВ е трудно лечимо заболяване.
  • 9 ще ще

    5 0 Отговор
    Може и да бъркам малко, но аз изброих 16 пъти "ще". Пак може да има малка грешка, но някъде от 2012 г. германците пощуряха да ни подгряват многократно какъв електрик ЩЕ пуснат през 2015, 2016, 2017 и т.н. Първи започнаха мисля Ауди, но заразиха и другите......
  • 10 Бате Цецо

    2 0 Отговор
    Всичко звучи много обещаващо, но:
    " ...електромотора, трансмисията и електронните компоненти в единен алуминиев блок"
    Та ако ти изгори един диод в електрониката дали няма да се наложи да ти заменят целия блок?
  • 11 ДДД

    1 0 Отговор
    е това е политиката
    гласуваите за мен или купуваите
    и минимална заплата ЩЕ бъде 2000
    реформи тук и там
    и всичко ще е по мед и масло
    ама не сега а след 2200:)