Last news in Fakti

8 Декември, 2017 10:09 12 789 15

Какво търси руска линейка в Стокхолм?

  • линейка-
  • швеция-
  • русия-
  • бърза помощ

Снимка на руска линейка, спряла на улица в шведската столица, се превърна в сензация в Twitter. Автомобилът не просто е паркирал, а медиците оказват помощ на лежащ на тротоара мъж.

Шведските медии бързо надушват интереса на публиката и захващат да разнищят историята, но предположенията, че линейката принадлежи на руското посолство, бързо са опровергани, а догадките продължават цял ден.

В крайна сметка се оказва, че автомобилът принадлежи на петербургска компания. Екипът бил пратен в Стокхолм, за да прибере у дома руски гражданин, чиято здравна застраховка покрива превоз от чужбина.

При пристигането на линейката в шведската столица обаче случайни минувачи я спрели с молба лекарите да помогнат на човек, комуто прилошало на улицата. Руските медици се погрижили за мъжа до пристигането на местните им колеги.

Същата вечер авторът на снимката се обърнал към руснаците с ново съобщение в Twitter, за да обясни, че не е имал предвид нищо лошо с въпроса "Какво прави руска линейка в Сьодер (Сьодермалм, остров в шведската столица)?". "Просто ми стана любопитно, понеже никога не бях виждал чуждестранна "Бърза помощ" тук. Не става дума за шведска русофобия, поне не от моя страна. Обичам водка. И Алфред Шнитке (съветско-немски композитор)", пише шведът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    119 22 Отговор
    Я ...как така. Нали беше "кална дупка " бе соросоиди...Я как се грижат за гражданите си руснаците. А са помогнали и на случаен човек на улицата...--..я какви гадняри са руснаците.

    Коментиран от #2, #3, #12

  • 2 Не соросоид!

    41 60 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Не руснаците като хора,а руската имперска политика е гадна и подмолна! Това се има предвид! Не извъртай като Хрушчов!

    Коментиран от #9, #14

  • 3 законен

    28 52 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    А какво трябваше да направят , да го застрелят да не се мъчи ? И що така са си купили мръсен "капиталистически" автомобил , да бяха дошли с уазките , дето си ги търкалят навсякъде освен в Москва и Петербург , щото наистина 90% от територията е "кална дупка" , кой си мислиш , че заблуждаваш , колко руснаци ходят в Стокхолм и имат застраховка с "транспорт от чужбина" , а ??!!Тия дето се хвалиш с тях са 2% от населението , а от другите 80% никога не са излизали от селото си , дори да дойдат в България на море , камо ли повече !

    Коментиран от #5, #8

  • 4 танкист

    56 8 Отговор
    Мена от Туитър да се радва че е видял руска линейка, а не танк!
  • 5 Абе Пепинчо..

    37 15 Отговор

    До коментар #3 от "законен":

    става въпрос,че вашите НПО- партенки само с една такава новина са опровергани..схващаш ли за какво става въпрос??? Що се отнася до автомобила--че те в Русия ги произвеждат бе..-защо да не си ги карат?? Уникални "професори сте"..-
  • 6 Никога повече

    12 35 Отговор
    Танкове викаш? Санкции до дупка за агресивни имперски нации. Докато не ви уврат главичките.
  • 7 User

    20 4 Отговор
    Сигурно е от новия модел линейки, с вертикално излитане и вградени РПГ-та! ;-)
  • 8 Румен

    38 8 Отговор

    До коментар #3 от "законен":

    Ти нещо със сметките си скаран-само у нас туристите от Русия са над 2% от населението им. А в Гърция..Турция..Египет...Лятото лично аз бях в Тайланд и беше фрашкано с руснаци. Сестра ми редовно ходи във Франция и тя казва че е пълно с рашъни. Не че ги защитавам-ама не обичам такива нагли хейтъри като теб.Язък че омазахте темата тук.
  • 9 Stoich

    26 3 Отговор

    До коментар #2 от "Не соросоид!":

    Те щото САЩ въобще нямат имперска политика. Една от съществените разлики е, че при руснаците не се толерират цигани и обратни боклуци.
  • 10 add

    19 1 Отговор
    Само да ви изясня, че соросите постоянно атакуват шведите
    със лошия кумчо вълчо Русия
    и имат страхова невроза по темата
    Ако пуснат новина Русия нападна Швеция
    и половината вече ще са получили повишено кръвно.
    Наистина много ги тормозят техните седеерасти демократи
  • 11 Ярослав Станчев

    20 3 Отговор
    Ако беше нашата бърза помощ тоя човек на улицата щеше да е починал,а пациента,за когото са отишли щеше да е излязъл в пенсия от чакане.Нашата е толкова бърза и загрижена помощ,че в някои случаи е по-добре изобщо да не я чакаш.Нашите линейки 5 километра ги минават за 1 час а тия се юрнали от Русия в Швеция да прибират пациент....с линейка.И после говорят,че Русия била изостанала и фалирала.Тежко ни и горко на нас....развитите и богати европейци.
  • 12 Чурулик чурулик

    0 8 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Може са спрели и ужким му помагат да го оберат хахахах
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 3395

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не соросоид!":

    Ми тя руската политика от руснаци се прави
  • 15 ghost

    0 1 Отговор
    Абе това русофилите сте като м....лите , много викане малко мисъл, и все едно и също.За вас България като , че ли не съществува.А че сте малко е ясно от факта , че България е в ЕС,и от сборищата ви на язовир Копринка.Айде останете си със здраве.