11 Декември, 2017 09:00 17 629 13

Бартер: Старо Жигули за чисто нов VW Golf

  • жигули-
  • ваз-2101

Автомобилите от бившия Съветски съюз постепенно се превръщат в класики, но запазени екземпляри като този от снимките се намират сравнително рядко. Автомобилът, който ви показваме, е ВАЗ-2101 и в момента се продава в Русия за колосалната сума от $25 000.

"Копейката", както в Русия наричат ВАЗ-2101, е произведена през далечната 1982 година. Колата, освен, че изглежда в превъзходно състояние, е и с пробег от едва 383 километра. Според автора на обявата, Жигулата е преседяла в гараж 30 години.

През това време съветското возило е поддържано и съхранявано пи всички правила на автомобилните колекционери и в момента не се нуждае от какъвто и да бил ремонт или реставрация. Продавачът е склонен и на бартер за нов Golf, например.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    65 15 Отговор
    Справедлива цена.
    Не останаха много.
  • 2 Пешо

    49 11 Отговор
    Не е за радост такъв екземпляр - по - скоро си е мъка. Стоенето на автомобила без каквато и да е експлоатация го съсипва. Въпреки , че не се кара си има нужда от необходимата поддръжка - богатите колекционери хвърлят доста пари за тази работа. Лично си изпатих от един такъв автомобил. Страшно му се зарадвах защото изглеждаше въпреки годините си като нов - изкаран от магазина, на съвсем малко километри , хубаво запазен - беше на морски капитан. Не можеше да се иска повече от автомобил на старо. Но после.... после стана ад. Всякакви гумени уплътнители , маркучи правеха проблеми , сума ти клеясали и запушени проводи , изобщо - побеля ми косата. Прекарваше минимум по два дни седмично в сервиза и накрая я продадох с този неин суперзапазен вид..Незнаещи за проблема даже ми виснаха на главата - дай я , дай я...Настина бе лъжовно красива и лъскава...
  • 3 Бата Мата

    31 8 Отговор
    Жигулето на бащата 35 години тегли като лудо.И накрая го дадохме на едни цигани да карат въглища с него,мани мани....
  • 4 Кобрата

    27 11 Отговор
    Добре изглежда, ама парите и са много, тя като нова не е струвала толкова.
    За мен това са сиромашки автомобили, а човек който има 25 000 долара, ще си купи много по-хубав автомобил.

    Коментиран от #6

  • 5 Патето Яки

    21 3 Отговор
    Голфища с лопата да ги ринеш, а тази лада е бижу. Заглавието е подвеждащо - старо жигули а не е.
  • 6 Патриот

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    Типичен българин. Тези автомобили не се взимат да се карат всеки ден до работа, до магазина и обратно и събота и неделя до село с ремаркето отзад в редовете на гроздето да се вади продукцията.
    Тези автомобили се купуват и продължават да се съхраняват.
    Сега остава и да видя лафове от сорта "кой ще даде толкова пари за тая кола при условие, че голфа вози два пъти по-меко и гори 3 пъти по-малко".
    Аз лично имам Голф 2, 87 набор. Слабост са ми двойките и малко ладите(не жигули).

    Коментиран от #7

  • 7 Патриот

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Патриот":

    Цял живот с една копейка...
    https://www.youtube.com/watch?v=O9z3cqUEV3o
  • 8 Гост

    4 3 Отговор
    Еееех къде е бай Иванчо да обяснява колко велика е жигата???
  • 9 gsn43

    5 9 Отговор
    Първото Жргули си купих през 1971г.После смених още две Лади.След вътрешнокомунисти4еския преврат 89г.преминах на немски возила.Сега само като видя руски автомобил ми прилошава.На тази 35 годишна барака ,нищо 4е е" нова" , не може да се смогне на спира4на те4ност.Задните спира4ни цилиндри от дълък престои полу4ават язви и нямат управяне.И не само това,за тези автомобили мога да напиша роман без да пропусна ,скъсване на шарнирен болт на предни носа4и и т.н и т.н.
  • 10 Японски

    4 3 Отговор
    Помислих си че някой е платил толкова пари, а то - собственика иска $25000.
  • 11 Ехааа

    5 2 Отговор
    Обявата е стара, колата е купена от англичанин но за 23 500$.

    Коментиран от #12

  • 12 АЗ пък

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ехааа":

    Аз пък ако бях продавача, нямаше да му сваля от цената на тоя англичанин, даже щях 30 хил. да му поискам! ше им се не види и у "търгашите"
  • 13 Дедо Прою

    0 1 Отговор
    Никогаш не си давам Жигулето.............ми че там наебах първото си путе.