12 Декември, 2017 10:56 6 070 36

Френско-немски двигател за новия Captur

  • renault-
  • captur-
  • daimler

Второто поколение на най-малкия кросоувър в гамата на Renault ще се появи през 2019 г. Следващият Captur ще бъде по-голям и по-просторен от сегашния модел, пише френското сп. Auto-Moto.

Автомобилът ще бъде построен на платформата на петата генерация Clio. Дизайнът на предницата ще бъде издържан в стила на прототипите TreZor и Symbioz.

Французите са си поставили за цел да подобрят чувствително качеството на материалите в салона. Ще се появи нова мултимедийна система с по-голям сензорен дисплей с L-образна форма.

Captur II ще се оборудва с новия 1.3-литров бензинов турбомотор с мощност между 115 и 160 к.с., разработен в сътрудничество с Daimler. В гамата ще останат 1.5-литровите дизели. Не е изключена и появата на хибридна версия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижся

    18 4 Отговор
    А френско немски барабанови спирачки за 30 бона базова цена както предишната конфекцийка ще има ли?

    Коментиран от #2, #16

  • 2 Барни

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "вижся":

    Сигурно ще махнат спирачките изцяло и ще има дупка при краката на шофьора, за да се прави на Фред Флинстоун... Дори ще отива на стила на този КОПТОР на 2-ра степен!
  • 3 Някой

    13 29 Отговор
    Бря бря, 160 кона от турбиниран 1.3 :) я да си карам аз атмосферката 2.0 150 коня:) тва ако го напъне някой да изкара тия 160 кончета е възможно турбинката да му дойде на гости в купето:) мачка, п.чка и елхичка не карам :)

    Коментиран от #8, #14, #17, #25

  • 4 Гошо

    24 6 Отговор
    Следващия мотор на Рено Коптор ще бъде монтиран и в Мерцедес.
    Честито
  • 5 RAV4

    9 16 Отговор
    КОЙ идиот може да си помисли да слага хибрид на това подобие на счупено тенекиено кенче?
  • 6 Гошо

    18 3 Отговор
    Следващия мотор на Рено Коптор ще бъде монтиран и в Мерцедес.
    Честито
  • 7 вижся

    15 8 Отговор
    Дачия дъстър с ЛЕД светлини

    Коментиран от #23

  • 8 Барни

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Ти сериозно ли мислиш, че някой от чичаците които ще си го купят, въобще ще го напъват? Ще си карат бавно и спокойно и ще се фукат, че имат модерен и иновативен "кросоувър". Ако това въобще може да се нарече така...

    Коментиран от #9

  • 9 вижся

    7 19 Отговор

    До коментар #8 от "Барни":

    Един го напъваше на Тракия одеве, някаква щека - седи си в лявата лента и го напъва до към 140 150 а аз седя зад него и се мая как ги е дигнало изобщо. Най-накрая се сети да отстъпи и в тоя момент осъзна, че си е купил грешната кола.
  • 10 Бай Кольо

    12 8 Отговор
    Май не сте виждали новият мерцедес CLA 1.5 DCI a ? Отдавна рендерата се брандват кат мерцедеси за почитателите на звездата ... ама си мълчете да не ви се смеят .И инфинититата .... ха ха ... луксозните дъстъри :)

    Коментиран от #12

  • 11 Кофти

    9 12 Отговор
    Ужасна кола! Измъчихме се с едно такова цяла седмица в Португалия... Иначе на пръв поглед: уау - готино, чисто ново... Но като влезеш вътре - кенеф.. Като го подкараш и ти призлява, люшка се като лодка, все едно си в онова недоразумение Нисан Джук. Голямо разочарование. Но са евтини и ги купуват като луди!
  • 12 вижся

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Кольо":

    По добре цла отколкото повдигнато клио с барабанови спирачки при всички положения А и има по-големи двигатели да не е само 1 вариация
  • 13 стоян

    4 3 Отговор
    А някой от вас замисля ли се защо са барабанни спирачките на задните колела- нима те са по лесни за изработка или по евтини явно не знаете
  • 14 Рендето

    19 6 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Като не караш мачка п.чка и елхичка, защо коментираш статия за П.чка? Карай си мръшляка със 150 половината умрели коне и дишай прахта на Рендетата. Captur е по-скоро женска кола и идеята е да е малко повдигната без особенно мощни мотори. Има добър пазар за този модел от хора които не са тръгнали да се състезават по пътищата и подобен тип кола им върши перфектна работа.

    Коментиран от #15

  • 15 ХАХА

    8 9 Отговор

    До коментар #14 от "Рендето":

    е да... прав си.. има хора които нямат и грам вкус и които си мразят живота.. примерно един комшия е плешив клъощав и жена му е по тежка от него 90 кила.. човека си знае, че не му се живее повече - познай какво кара!

    Коментиран от #21

  • 16 Сявиж

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "вижся":

    А базово поло за 26000 хил.лева ще има ли.

    Коментиран от #19

  • 17 Пък аз си карам

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    1.6 105 коня и ще мидиш задния номер за секунди и дано не мигаш бавно с очите че може и да не не забележиш.

    Коментиран от #18

  • 18 вижся

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пък аз си карам":

    хахаххахахаххаха, колко сладко !
  • 19 вижся

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сявиж":

    при всички положения избора е голям и за по малко пари https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11508827704192973&slink=5hw1zi
  • 20 дизайнера

    1 4 Отговор
    Не ми харесва новата дизайнерска линия на Рено с тия мустаци под фаровете, всичките им коли приличат на моржове в мутрите.
    На Каптура явно не е имало място за мустаците и не са толкова изразени, което е по-добре.
  • 21 ABV

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "ХАХА":

    АЛО ОВЧИ,ти ЗНАЕШ ЛИ ,ЧЕ РЕНО ОТ 2003 ГОДИНА ИМА / ВСИЧКИ МОДЕЛИ/ПЕТ 5 ЗВЕЗДИ ЗА БЕЗОПАСТНОСТ.ЩАИГАТА ти НЕ Е ЧУВАЛА НЕ ЗА ЗВЕЗДИ ,А И ЗА ЕВРОПА.ХВАЛЕТЕ СЕ ,ЧЕ СЕГА РЕКЛАМИРАТ ПО ТВ. КОЛИ С 5 ЗВЕЗДИ 2017.И СЕ МОЛЕТЕ ГАНЮ ОТ ГАНЮВИЦА С ПАСАТО ДА НЕ ИЗЛЕТИ ОТ ЗАВОЯ И ДА ВИ ВАДЯТ С ФЛЕКС И ЧЕРНИ ЧУВАЛИ.
  • 22 кара нов меган

    14 3 Отговор
    Много ме радват писачи фенове на немското, най-вече тези с издуханите 150 коньови 2.0 ръждиви барутарници. Ами учете и и работете бе пичове - изкарайте кинти за нова кола и се радвайте на живота. Не става само с далавера, тарикатеене и търкане на талончета от лотарията.
    Най ме радват тези, които продали нива на дядо си за 20 хил, и веднага се мятат на немски 10 годишен премиум. После като дойде време за смяна на гуми отварят Продавалник за нещо по-така, ако може ново но с ДОТ от 2010 година.

    Коментиран от #24, #26, #29

  • 23 ВАГ

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "вижся":

    :)))))

    Какво да очакваш от държавно предприятие.
  • 24 Антон

    11 3 Отговор

    До коментар #22 от "кара нов меган":

    Евала!
    Това им го разправях в една друга тема.
    И бях оплют от разбирачи, специалисти и капацитети по немски бракувани премиум марки.
    От неуки ганета няма какво да очакваме.
  • 25 Язе

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    2.0/150 коня ако не е е36 пък на.Тия ги бегах навремето с една тойота старлет 1.3.Отдясно.
  • 26 ВАГ

    2 9 Отговор

    До коментар #22 от "кара нов меган":

    Поработи и поучи още малко и ти пожелавам да си купиш нов истински автомобил .

    Коментиран от #27

  • 27 кара нов меган

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "ВАГ":

    Не се притеснявай за мен, поработвам си, и от време на време уча. Правя едни машинарии, които ти ползваш. Ако не уча, изпадам зад борда, а отдолу налитат младите. Следващата ми кола ще е Мазда СХ-5, щот сега не съм дорасъл за цената й.

    Коментиран от #28

  • 28 ВАГ

    2 8 Отговор

    До коментар #27 от "кара нов меган":

    Аз не се притеснявам а ти пожелавам . Сега Меган (което за мен не е кола) после Мазда и след това ще отидеш на истинското (немско) гаранция.

    п.п. аз нова кола не съм имал и няма и да имам ,от 15 години си карам Шаранчетата - 98,05 и 11 г ,лошото е ,че не изкарват нов модел за да си го купя след време .Единствено мога да го заменя за Форд S-max
  • 29 КККК

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "кара нов меган":

    А ти защо не си купиш каптур вместо меган? Айде признайте си, че колата е трагична, кво се лъжем. И да, мога да си го позволя, просто не виждам смисъл.
  • 30 Мммм

    5 2 Отговор
    До "вижся", вижда ти се до къде ти стига вътъка, щом сравняваш ново с такива от мобилето, ВАГ аз карам второ ново Рено първото Меган 2005г. сега е при децата карат го и му се радват предимно обслужване, а за се радвам на Каджар 2017г. и не че не мога да си позволя нещо от така нареченият според поклонниците на немското премиум клас и то не от твоя любим ФВ,а от БМВ но прецених че неси заслужава да се дават излишни пари само за имидж без покритие, а единственото немско което си заслужава Порше,за сега поне нямам достатъчно финансии, но след време може и да се получат нещата, а не като теб ог 98,05,11г. Шаран-и и накрая за капак "С макс". Що се отнася до "Каптюр" харесва ми, но няма 4х4 заради това предпочетох да чакам за "Каджар" и всъщност си го взех. Пожелавам на всеки да си купи нова кола каквато хареса, а не да се предпочита "премиум" на старо пред нова.Разберете новото си е ново и е глупаво да сравняваш ново със старо и да казваш,че старото е по-хубаво от новото. То ако това беше вярно на запад щяха да купуват стари не нови автомобили.

    Коментиран от #31, #32, #34

  • 31 вижся

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мммм":

    дори и ново да е, за тази цена избора е доста по голям от повдигнато клио с барабани
  • 32 Оптимист

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Мммм":

    ХаХаХа ти серизно ли от позицията на каращ зоомнато рено клио казваш че германците не стрували????
    И от това повдигнато клио с двигател на сапунерка щял да скочи направо на макана да ви имам и оптимизма и всичкото.
    П.С: Все пак продължавай да ни развеселяваш.
  • 33 Хихихи

    1 2 Отговор
    Снощи на едни вагове им скъсах жартиерите с моето ренде. Единия се напъваше нещо отзад, но на един прав участък остана като малка точка зад мен в далечината.
  • 34 Муха

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Мммм":

    От всичките тези писаници едно не разбрах: нас ли убеждаваш или себе си?!?
    Първото ново 2005...и до там някъде спрях!😂
    Супер пък е твоя "вътък"! По една конфекцийка на 12 години; Смех....
  • 35 Муха

    0 0 Отговор
    https://m.fakti.bg/avto/283842-nov-alpine-izgora-na-snimkite-na-top-gear

    Хахаха....
  • 36 Валентин

    1 0 Отговор
    На разбирачите с маркови те автомобили от Германия дето като ги видят немците и се чудят и маят че се движат. Много от производителите имат въпросните модели само в музеите си. Аз имам Рено Каптур от 2015г.Вече съм на въртя 25 хиляди километра и то предимно градско. 1.5 дизел 90 коня. Идеална е за града. Икономична че чак като отида да зарежда все се чудя от коя страна ми бе капачка та на резервоара. Почти винаги зарежда фулл а не като отворковците с баварците от времето на Бийтълс за по 10 лева че да им останат още 2 лева да има да пият по едно кафе от автомат се дейци на пейка в парка и да се любовта на гробницата си. Колата си е много хубава ама нямате 30 00бона да си я купите.