Last news in Fakti

2 Януари, 2018 16:55 7 769 26

Японски поглед към новата A-Klasse

  • mercedes-benz-
  • a-klasse-
  • w177-
  • женева 2018

Японското сп. Response публикува изображения на новия Mercedes-Benz A-Klasse W177, базирани на папарашки снимки на тестовите мулета. Дебютът на четвъртата генерация на модела се очаква на изложението в Женева през март.

W177 ще бъде осезаемо по-просторен от предшественика си. Междуосието на хечбека ще бъде по-дълго с 30 мм, колеите отпред и отзад ще нараснат съответно с 16 и 14 мм, а багажникът ще поема 39 литра повече.

Главният дизайнер на Daimler Гордън Уогънър твърди, че A-Klasse ще има най-добрия интериор в сегмента. Кокпитът с дигитални прибори, обединени с дисплея на информационно-развлекателната система, изглежда като в E- и S-Klasse.

Освен с традиционните двигатели като разработения съвместно с Renault 1.3 TCe най-малкият Benz ще се оборудва и с хибридна система, която ще позволява изминаването на до 50 км само на ток. Евтините версии ще имат задно окачване с торсионна греда, а по-скъпите ще глезят с петзвенна конструкция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: която ще позволява изминаването на до км само на ток
    - ех, ако всеки така детайно си вършеше работата....
  • 2 Грозноо

    12 7 Отговор
    Отврат е дизайна, вътре само екраните не ги бива.
  • 3 гост

    17 6 Отговор
    Е не е ли по-добре да си купиш клио пак с 1.2тце на половин цена от тази на Мерцедеса, при все че като външен дизайн рено е по-добро. Качество на интериор и детайлност със сигурност са в плюс на Мерцедес, но дори за американци и европейци Мерцедес си остава скъпо удоволствие.
  • 4 Гост

    7 7 Отговор
    50км пробег на ток, за първия коментатор.За втория,дизайна е по-добър от повечето други в сегмента.А...да ти припомня за лисицата и гроздето.

    Коментиран от #5

  • 5 Боклук

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Да изпей си тролската песен.
    Аз съм имал(на жената) А класа и св чупеше редовно за капак беше хидротрансформаторът, пълен боклук.
    После карах под наем нова А класа в началото като натисна педала на газта и тя се тътреше като костенурка поне до 30 км/ч без малко да я върна и да им кажа че е счупена, истински мазохизъ бе да я караш тази кола.
    Като капак имам приятелка с ГЛА същата работа само ядове.
    Единствено хубаво е интериора, наистина е трепач и удоволствие да седиш в нея ама без да я караш.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Боклук":

    Аз също сум имал досег с А и Б класа като смятам, че Б клас е за предпочитане. Но от опит знам, че проблеми правят скоростните им кутии. Познат не можеше да мине и 50км без да получи грешка, след като беше напълно рециклирана за над 2500лв година преди това. Та мерцедес не е вече 300Д с 600х.км нов внос и да си чака поредните стотин хиляди км.

    Коментиран от #8

  • 7 Бат Саше

    14 3 Отговор
    Мерцедес започва от Ц-клас нагоре. Това е Мерцедес, колкото и А3 е Ауди. Правени са за жени и за абдали, да се радват на емблемата. Друг е въпросът, че е огромно падение за МБ да си слага емблемата на тези ваноподобни смешки, ама какво да се прави, борба за оцеляване!
  • 8 Боклук

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    300d не е А клас за мен мерцедес почва от Ц клас нагоре.

    А някой знае ли какво точно означава съвместна разработка?????
    Да не би да се окаже че двигателят си е на рено и е чисто взаимна изгода да се казва че е съвместно????
  • 9 ХАЙ

    8 0 Отговор
    Не е лошо това Рено, какво хейтвате.

    Коментиран от #11

  • 10 Антон

    17 3 Отговор
    Имал съм джипка мерц купена нова от магазина. На третата година я продадох защото постоянно нещо се разваляше. Не искам да си помислям ако не беше гаранционна и трябваше да си плащам ремонтите.
    нямам идея дали случих на дефектна бройка, дали Балканстар поради некадърство или далавери с авточасти имаха отношение към дефектите, но от тогава бягам далеч от мерц.
    Сега гледам са с друго име, звънят ми от време на време да ме ухажват, ама червения картон си е червен.
  • 11 Мартин

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "ХАЙ":

    Баш това значи съвместна разработка. Рено са го създали, после са пратили чертежите на Мерцедес за да го нагласят към тяхните изисквания, иначе като агрегат и основни качества, двигателя си е същия като в Рената.

    Колкото до хората които казват да сме си купили по една клио направо... карал съм и 2-те, при Мерцедес двигателя е последното нещо, тук играят други фактори, а не скоростта и мощността.

    Силно се надявам това да не е финалният дизайн - не че имам намерение да си купувам такава, но ми се иска да се държат на положение, да не се излагаме :D
  • 12 Японеца

    5 0 Отговор
    Интериора е добре, да пипнат само тоя дисплей, че стои като закачен втора употреба в гаража!

    Коментиран от #13

  • 13 Боклук

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Японеца":

    Това е най-новата линия на мерцедес, на изложението се видя и Е класата и S купето беше така, за мен това е безумие най накрая ще сложат един голям ТВ+автопилот и ще се приключи с удоволствието от шьофирането. Няма нужда да гледаш пътя и да го чувстваш по важно е да гледаш в телефона си.
  • 14 Лоша работа

    4 0 Отговор
    Това голф ли е?
  • 15 onq s konq

    5 0 Отговор
    Ами след като Мерцедес са ангажирали вече Рено за съвместна дейност,остава БМВ да заформи нещо с Дачия
  • 16 Жоро

    3 9 Отговор
    Момчета,не съм коментирал до сега, само си чета.Много са ми интересни коментарите в този раздел.Май никой от вас не е карал Мерцедес или какъвто и да е истински автомобил.Нека французите да си правят вино-много ми харесва.Така за работа имам Вито 120(някой карал ли е?) ха-ха,няма такова удоволствие... хахаха побърквам ги на пътя....аси кефа... оргазъм.А за,когато съм свободен се кефя и на любимата ми хондичка HRV,аре купете си една истинска кола се комплексари...

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Юда

    5 0 Отговор
    Това прилича на Меркел.......
  • 18 Бургас

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Жоро":

    По-добре да продължиш само с четенето! :)

    Коментиран от #19

  • 19 Жоро

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Бургас":

    Хаха... още един разбирач... продължавай с писането...
  • 20 ABV

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Жоро":

    ХОНДА И КЕФ....!!??ЧУДНА РАБОТА...ЛЕГЕН НА КОЛЕЛА...С КЛАПАНИ ОТ ПРЕДИ 30 ГОД....БАИ КИРО С ТЕНЕКЕТО ГИ РЕГУЛИРА В ГАРАЖА ЗАЖОТО ДЖАПАНКАТА СЕ Е СТИСНАЛА ДОРИ ЗА ЕДНИ ПОВДИГАЧИ...ЛЕГЕН..

    Коментиран от #21

  • 21 Жоро

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "ABV":

    Мдааа.Затова и написах коментар...за да може веднага разбирачите с клапаните, гарнитурите,полуоските и т.н...да могат да се развихрят.Пич карай си колата, каквато и да е тя и се наслаждавай.Щом ти е готино да си караш колата-давай, това твоята кола.Стига с тия клапани и колко струвал шарнира и други подобни простотии.Коли са много ясно, че някой ден ще се развалят.Ремонтираш си я и газ.Аре ся бягай в гаража при бай ти Киро...
  • 22 656

    3 0 Отговор
    Мисля че Гордън Уогънър трябва да бъде уволнен
  • 23 Алфа Ромео

    2 2 Отговор
    Тва за мен не е Мерцедес, който иска подобно нещо си купува Голф или Астра.
  • 24 Генчо брадата

    4 2 Отговор
    Мерцедеса беше до 124ка.след това всеки един модел е грешка на автомобилостроенето по добре едно рено.фактите говорят,и аз имах мерцедес и знам.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Добре е. Почти

    0 0 Отговор
    Най-после не-мацната отпред предница и не-стърчащ към небесата капак на мотора. На прав път са. Само в интериора малко повечко дърво или поне имитация, моля, вместо тези лъснати пластмаси.