Last news in Fakti

6 Януари, 2018 09:30, обновена 5 Юни, 2022 13:57 8 432 17

Знаете ли коя е най-скъпата нова кола?

  • pagani-
  • zonda-
  • hp barchetta
Знаете ли коя е най-скъпата нова кола? - 1

Това не е нито Ferrari FXX K Evoluzione, нито Bugatti Chiron, които се продават на цени от над три милиона долара и $2.99 млн., съответно. Тези две коли заемат четвърто и трето място сред най-скъпите нови автомобили в света.

Знаете ли коя е най-скъпата нова кола?

По-скъпа от тях е Aston Martin Valkyrie - 3.2 милиона щатски долара, но и това не е най-скъпата нова кола в света. Първото място в тази класация, която не обхваща класически и ретро шедьоври, е за Pagani Zonda HP Barchetta - цена 15 милиона долара.

Знаете ли коя е най-скъпата нова кола?

Неочакваният за мнозина победител е едно от последните творения на Хорацио Пагани, като още нещо любопитно е, че този модел е произведен в само три екземпляра. Единият е собственост на своя създател, втората - на неизвестен бизнесмен, а третата все още си търси купувач.

Знаете ли коя е най-скъпата нова кола?

Вероятната причина все още да не се е намерил такъв е именно колосалната цена от $15 млн. Моделът, който беше представен през август на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, разполага с V-образен 12-цилиндров двигател с мощност от 800 конски сили. 1 250 килограмовата Barchetta може да ускори до скорост от 300 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 новия от искър

    23 1 Отговор
    И защо по дяволите е толкова скъп ??????????????????????????????????????????????????????????
  • 2 Японеца

    21 9 Отговор
    Играчка за богати!
    А тука се пъчиме за некви немски евтинджоси!

    Коментиран от #8

  • 3 фонзи

    22 2 Отговор
    Нереална цена - тея пари перат ! Да не е от злато ?
  • 4 Ввв

    19 4 Отговор
    Аз имам само едно въпросче-двигателят афжеба не е ли на Мерцедес?!И как тоя Хорацио слага такива цени при положение,че марката му и собствена разработка на двигатели няма?!?!Някой май прекалява с белото,а?

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ввв":

    Има хубава българска поговорка , не е луд тоя дето яде баницата , а тоя дето му я дава ! Та така и с колите , докато има комплексари дето са готови да дадат милиони за куп ламарина , в случая малко по-скъпа пластмаса , ще има и такива "производители" ! Само за сведение в света има 2043 МИЛИАРДЕРА , за които тези 15 милиона са джобни пари , но както пише в статията той ОЩЕ НЕ Е ПРОДАДЕН !
    https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/imena/2017/10/01/3051636_broiat_na_milionerite_po_sveta_dostiga_rekordnite_165/
  • 6 гост

    12 2 Отговор
    И да обясня на "мечтателите" дето си мислят , че това нещо излиза от някакъв "извънземен" завод ! Цялата "фабрика" на мистър Пагани сигурно струва по-малко от цената която иска за тая кола , защото най-скъпата машина в нея е автоклава за карбоновите детайли на каросерията , който е доста под милион . И това са единствените части които се произвеждат там , всичко друго пристига от подизпълнители , които си работят на съвсем нормални цени , включително двигателя от АМГ за не повече от 100-150 000 евро ! Е иначе за прах в очите поръчваме титаниеви болтове с лого по 40 евро единия , та да обясняваме колко сме "уникални" ! Та накратко себестойноста е не повече от 0,5 милион , другото са "мъжкарски" мераци , нищо друго !!!

    Коментиран от #11

  • 7 Любомир

    3 4 Отговор
    Абе като излезе кола за 25 милиона тия дето са купили тъпото paganI пак ще завиждат
  • 8 техника

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    За № 1 и 2, защото сърцето е на AMG но с титаниеви компоненти и сплав от берилий по цилиндрите и буталата, керамични инжектори и не на последно място -пътечките по платките на електрониката са от злато а преноса на данни се осъществява от кабели с оптични влакна. Титаниеви са джантите, ауспухната система и кормилната уредба. Колата има скенер на зеницата и на пр. отпечатък. За други подробности питайте Люис Хамилтън, той има закритата версия.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "техника":

    И искаш да ни кажеш , че тия "пътечки" са повече от 40-50 грама злато ?? То електрониката ще е по-голяма от колата ! Или и златото е на стократна цена в тая "кола" и пак не излиза сметката !! Или "сърцето" е сто пъти по-скъпо от нормалния на АМГ с почти същата мощност , който е под 50 000 ??? Айде мечтайте си ги на чашка тия глупости , а това че "Хамилтън" бил си купил е най-голямото доказателство , че е просто изгъзица !!
  • 10 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "техника":

    След една година като излезе Тесла Роадстер с по-добро ускорение и по-висока максимална скорост и цена 200 000 , за друго да не говорим , за какви "компоненти" ще ни изтъкнеш причини за смешната цена ???
  • 11 Селянин от село

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Като си толкова умен и ги знаеш нещата ,що не си на негово място? Що не я направи ти тая кола? Осъзнаваш ли ,колко си смешен с това твое изказване? Пиши му един мейл,да те вземе за консултант, а най-добре за счетоводител, гледам си на ясно с всички цени. Смешник.

    Коментиран от #13

  • 12 Мамата

    8 3 Отговор
    Ще приказвате по зруг начин,даже ще виете-когато навлезят елекричките където ще ва контролират на всякъде и във всичко.Нито ще можете да давате газ колкото искате,нито ще ходите някъде без да можете да се скриете къде сте-като телефоните -следене винаги и навсякъде.ще дойде време и егн то да махнат и номер лична карта-една ваксинка с чипче в тялото и чекия не чожеш си направи без да те усетят.Плюйте сега немските коли и се радвайте на електрокарите уж за по чист въздух.Жалкото е че на там трябва да се ходи ресурсите свършват.Лошото е че човешката природа е гадното нещо което съсипва всяко добро нещо....алчност-злоба....

    Коментиран от #14

  • 13 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Селянин от село":

    Мисля , че вече четири коментара обяснявам точно , че това е БЕЗСМИСЛЕНА кола за комплексари , къде точно видя , че искам да съм на "негово" място ??? И мисля достатъчно показах колко от наистина богатите се "вълнуват" от творението му !! Един единствен от 2043 милиардера , а за милионеририте са милиони !!! Това , че ти явно се причисляваш към първите само доказва думите ми !! А кой е смешник също се вижда прекрасно !!
  • 14 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Мамата":

    Ами точно заради такива , дето искат да са "неконтролируеми" за последните 50 години по пътищата останаха жертви повече отколкото сме дали през втората световна ! И това трябва да свърши час по-скоро , ако може утре !!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 qqqqqq

    1 0 Отговор
    А свинята и дамаджаните от село, къде ще ги сложа?
  • 17 Адриянов

    0 0 Отговор
    Оооо, аз ако съм знаел, че е толкова да съм си купил