Last news in Fakti

9 Януари, 2018 10:31 7 037 13

Колите, които очакваме през 2018-а

  • премиера-
  • автосалон

Освен с рекордни продажби 2017-а ще бъде запомнена с множество обещаващи прототипи на бъдещи модели. Тази година някои от тях ще се превърнат в серийни автомобили и ще излязат на пазара. Електрическият Jaguar, новият Land Rover Defender и първият всъдеход на Rolls-Royce са само част от тях.

Audi Q8


Прототип на флагманския всъдеход на Audi бе показан на два автосалона през изминалата година - в Детройт и Женева. Малко преди официалната премиера немците вече дори не си правят труда да маскират серийната версия. Моделът ще се оборудва с хибридна задвижваща система с бензинов V6 с електрически нагнетател на 48V и електромотор. Купе версията на Q7 ще разполага със системна мощност 450 к.с. и въртящ момент 700 Нм.

BMW X7


Прототипът на най-големия баварски всъдеход дебютира на салона в Женева миналия март, а в края на декември BMW показа производствения процес на модела в американския си завод в Спартанбърг. Засега се знае, че модификацията X7 xDrive50i ще се оборудва с 4.4-литров V8 с два турбокомпресора и мощност 462 к.с. Оборудването ще включва климатична инсталация с пет зони на действие, система за нощно виждане с възможност за разпознаване на обекти и всъдеходен пакет Xoffroad.

BMW 8er


Предвестникът на най-голямото баварско купе смая публиката на Concorso d’Eleganza Villa d’Este през пролетта на 2017-а. Серийната версия ще бъде построена на платформата на 7er и ще се предлага в богата палитра от модификации, сред които за първи път M8. Говори се, че топ версията ще се оборудва с V12 от M760Li xDrive.

Ford Focus


Според някои издания премиерата на следващия Focus ще се състои след броени дни в Детройт, а според други - напролет в Женева или Пекин. Автомобилът ще бъде построен на изцяло нова модулна платформа с увеличено с 50 мм междуосие и 50 кг по-ниско тегло. Под предния капак ще се монтират турбомотори с обем от 1.0 до 2.0 литра и мощност до 280 к.с. Окачва се и "всъдеходна" версия, макар че от Ford не са потвърждавали официално съществуването планове за такава.

Genesis GV80


Първият кросоувър на луксозната марка на Hyundai дебютира на автосалона в Ню Йорк през пролетта на миналата година. Прототипът бе запомнен с "двуетажните" фарове, вратите без рамки на стъклата и огромния дисплей на мултимедията. Серийната версия най-вероятно ще се оборудва с V6 и - по всяка вероятност - с V8 от флагманския седан G90.

Jaguar i-Pace


Първият електрически кросоувър на британската марка ще бъде построен на нова модулна платформа и ще се оборудва с два електромотора със сумарна мощност 400 к.с., захранвани от акумулаторен блок с капацитет 70 кВтч. Заявеният пробег с едно зареждане е 500 км.

Land Rover Defender


Култовият всъдеход бе снет от производство в началото на 2016 г., но наследникът му ще се появи тази година. Според шеф дизайнера на Lаnd Rover Джери МакГавърн новият модел ще бъде коренно различен и ще поддържа само "емоционална връзка" с прочутия си дядо. В основата на автомобила ще залегне алуминиева платформа (най-вероятно от Discovery), а под предния капак ще се монтират четири- и шестцилиндрови двигатели. Не е изключена появата на хибридна или дори изцяло електрическа версия.

Mercedes-Benz AMG GT4


Четиривратият гран турър ще замести CLS 63 и ще се бори за клиенти с Porsche Panamera. Моделът ще се оборудва с модернизирана версия на 4.0-литровия V8 с два турбокомпресора и мощност над 600 к.с. AMG GT4 ще получи 48-волтова електрическа инсталация, стартер-генератор и електромотор с 20 к.с., интегриран в скоростната кутия, който ще подпомага бензиновия двигател при ускорение.

Rolls-Royce Project Cullinan


Британците настояват първият всъдеход в историята им да не бъде наричан SUV, тъй като първата дума зад абревиатурата била Sport. Най-големият Rolls-Royce ще бъде построен на платформата на Phantom. Шефът на компанията Торстен Мюлер-Йотвьост не пропусне да захапе конкуренцията със забележката, че "това ще бъде истински Rolls-Royce, а не дегизирано Audi Q7" - явен намек към Bantley Bentayga.

Toyota Supra


Възродената легенда е разработвана в сътрудничество с BMW. Японският и германският модел бяха засичани многократно от папараци, но за двете коли продължава да се знае малко. По непотвърдена информация Supra ще се оборудва с 2.0-литров четирицилиндров двигател и 3.0-литров шестак. Ще има и хибрид.

Volkswagen Touareg


Папараци заснеха новия Touareg по време на рекламна фотосесия в средата на миналия месец. Новият модел следва дизайна на прототипа T-Prime GTE, а в основата на конструкцията лежи платформата MLB, на която са построени Porsche Cayenne, Audi Q7 и Bentley Bentayga. Гамата от двигатели ще включва шест- и осемцилиндрови мотори. Ще има и хибридна версия с около 380 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MasterBoy

    14 37 Отговор
    От всички изброени с най-голямо нетърпение се очаква Volkswagen Touareg
  • 2 Някой

    32 10 Отговор
    Луд ли си? Големия гоУф пък кой го чака? Аз чакам супрата?
  • 3 Да да

    12 3 Отговор
    Нещо ми липсва Mercedes G в класацията.
  • 4 амг вечна мощ

    13 6 Отговор
    Мерцедеса е къртач Touareg-а също е красив.. : )
  • 5 onq s konq

    5 9 Отговор
    Беенветата са страхотни а тея одоло що са текива едни шарени?Мислат че тека по лесно ше се продават ли?Иначе като идея е добре щото ако я чукнеш само слагаш кит и мацкаш с четката с квато боя имаш!Ама иначе спарет мене ф един цвет ше са си по добре!
  • 6 Цар Навуходносор

    14 5 Отговор
    За мен единствено Sупрата хваща окото.
  • 7 qqqqqq

    2 16 Отговор
    По грозни коли неможаха ли да измислят. Хем грозни, хем калпави. Аз чакам Тесла какво ще измислят.
  • 8 Трифонов

    9 14 Отговор
    Единствената кола от изброените, която си струва да бъде чакана с нетърпение, е 8-мата серия. Останалото... просто не буди никакъв интерес!!!
  • 9 Пич

    12 0 Отговор
    Абе на мене всички ми харесват, ама трудно ще се сдобия с която и да е.
  • 10 Vasik Atanasova

    3 4 Отговор
    АЗ ЧАКАМ А9
  • 11 Алфа Ромео

    2 1 Отговор
    Алдито продължава с матрьошките...
  • 12 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Х7 наистина ли така ще изглежда, много грозно с тая огромна решетка.

    Коментиран от #13

  • 13 Капитала

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Ромео":

    ТРЯБВА да бъде грозно, за да се разделят с него по-бързо, без съжаления и по- начесто да пълнят касичката на капиталистите.