Last news in Fakti

9 Януари, 2018 15:25 9 885 6

BMW M5 е новият крал на дрифта

  • bmw-
  • m5-
  • дрифт-
  • рекорд-
  • гинес
BMW M5 е новият крал на дрифта - 1

След като подгря публиката с кадри на зареждане с гориво в движение, BMW публикува видео от новия осемчасов рекорд за най-продължителен дрифт, поставен с M5. Инструкторът от школата за спортно шофиране на марката Йохан Шварц подобри постижението на Toyota GT86 и южноафриканеца Джеси Адамс от 165 км с над два пъти по-дълга дистанция, измината в контролирано поднасяне.

Шварц е удържал колата в дрифт над 2 000 обиколки на пистата на BMW в Южна Каролина, изминавайки 232.5 мили (374.1 км) с новата M-петица F90. По време на изтощителния маратон жаждата на 4.4-литровия V8 с 600 к.с. е била утолявана на пет пъти от съпровождаща "цистерна" от предишното поколение на модела, управлявана от Мат Мълинс, колега на Йохан от школата.

Видеото е запечатало как по време на изпитанията Мълинс е рискувал да бъде затиснат между двата автомобила и опасенията на екипа, че наливането на 15-18 галона бензин (57-68 литра) в рамките на 50 секунди може да предизвика пожар. За щастие в деня на самия рекорд всичко е минало гладко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    6 29 Отговор
    ако не ти е стабилна колата не значи че си крал на нещо
    или ако си прост и да подчертаеш си купиш тази марка
    това не те прави крал на простотията

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 bmw

    22 7 Отговор
    Карай си бараката и не завиждай.БМВ М5 за мен е най-добрата кола изобщо.Предпочитам я дори пред ферари.Който дори само се е качвал знае за какво става въпрост,перфектно управление , комфорт и надеждност.
  • 4 Автомобилен ентусиаст

    11 5 Отговор
    На визия предишното M5 изглежда по-спортно. Разочарован съм леко от това, както и от други дребни елементи като например скоростния лост, който би подхождал повече на джип! Но това далеч не значи, че от БМВ са се изложили, а напротив - за пореден път извадиха много добър модел!
  • 5 1234

    10 4 Отговор
    Номер 1!
  • 6 некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГОСТ":

    Мда, кола за дрифтове понички и донъти.
    Още повече плосколюдието вижда в това символ на социален статус и просперитет?!
    Да им се чудиш на тия хора.