Last news in Fakti

10 Януари, 2018 12:24 11 507 8

Възраждат култовия Mustang Eleanor

  • ford-
  • mustang-
  • eleanor
Възраждат култовия Mustang Eleanor - 1

Една компания, позиционирана в Лос Анжелис и носеща името Fusion Motor Company ще пристъпи към своеобразно производство на мускулестия автомобил Ford Mustang Eleanor Fastbacks, известен на по-младите от лентата "Да изчезнеш за 60 секунди".

Правата за използване на името Eleanor са били получени от компанията след преговори с вдовицата на американския режисьор Хенри Халицки. Последният прави оригинала на филма през 1974 година, като изпълнява и главната роля и държи правата върху името.

Възраждат култовия Mustang Eleanor

Специалистите от Fusion Motor Company не планират да правят съвременна реплика на легендарния автомобил. Те ще използват донори от стандартните Ford Mustang Fastback от 1967 година, каквито в САЩ има немалко.

Процесът по "конвертирането" на Ford Mustang Fastback във Ford Mustang Eleanor включва замяна на някои от каросерийните панели, ново задно окачване, различна спирачна система и реставриране на оригиналните възли и агрегати. Цената зависи от състоянието на донора, но не е ниска. Базовата е $189 000.

Възраждат култовия Mustang Eleanor


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Стефчо

    29 2 Отговор
    Не беше ли същия модел и на Стив Макуин във филма "Булит" от 1968...Ееее какви филми правиха едно време....
  • 2 Виж къде е разликата

    13 2 Отговор
    Тука хич никой Ама никой нямаше да я пита бабата .
    Там има не само закони и правила
    Има и "ХОРА"
  • 3 Fw190

    18 1 Отговор
    Елинор откакто е излязал филма го правят Unique Performance в 3 версии, най- мощната е Super Snake със 750 коня
  • 4 Random

    10 0 Отговор
    "Fastbacks"
    Мдааа, издадохте се че копирате и ползвате google translate.

    Коментиран от #5

  • 5 Някой си там

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Random":

    Ами защо не си направиш страница ти,и да превеждаш като си отворен?

    Коментиран от #7

  • 6 просто фен

    0 0 Отговор
    отново диваците измислят някоя глупост за да правят пари , не че имам нещо против от това да саживят една легенда , но ценате е напрово абсурдна , преди време гледах в немското мобиле този модел , и имаше доста с цена доста по малка от базовата цена която ще пуснат почваха някъде от 50хил евро , до 100хл евро за направо съваршенни екземпляри ,а сега ще искат по 150хл евро за най опощената , при положение че ще реставрират много от тях тази цена ми се вижда абсурдна

    Коментиран от #8

  • 7 Random

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си там":

    Не ми харесва.
    Но това не ги извинява при положение че се занимават професионално с това.
  • 8 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "просто фен":

    Разработката на нови части и реставрацията на такива коли струва пари. По същия начин Singer правят модифицирани Поршета, които струват 3-4 пъти повече от нормално 911 от същите години.