11 Януари, 2018 17:01 5 840 9

В Русия започна производството на най-мощната Kia

  • kia-
  • stinger-
  • русия

В калининградския завод "Автотор" започна сглобяването на най-мощния и бърз модел на Kia за руския пазар. Първите готови "стингъри" ще бъдат доставени на дилърите през март, а базовата цена ще бъде 1 999 900 рубли (€29 199).

В Русия Stinger ще бъде достъпен с два бензинови двигателя. Базовата модификация ще се оборудва с 2.0-литров четирицилиндров турбомотор с мощност 247 к.с. и въртящ момент 353 Нм, който ще задвижва задните или четирите колела.

Шестцилиндровата версия има 3.3-литров двигател с 370 коня и 510 Нм. Така въоръжен, Stinger ускорява от място до 100 км/ч за 4.9 секунди. Ще се предлага само една трансмисия - осемстепенен автоматик с възможност за превключване на предавките с пера зад волана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    24 4 Отговор
    BRAVO, мощно и евтино!
    БМВ започва от 60 000Е!

    Коментиран от #3

  • 2 вижся

    17 2 Отговор
    идеална е
  • 3 Гост

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Японеца":

    Браво на кое??? Името на завода ли? "Автотор" Авто-тор??? А за БМВ и останалите немски производители ,не се притеснявай Киа няма как да им вземат клиентите,по скоро ще дръпнат от японские евтини спортисти!
  • 4 Гост

    13 7 Отговор
    Забелязвате ли как кучето си лае, керванът си върви.Уж санкции, ембарго и т.н. а руснаците си печелят по парите.Само ние сме прецаканите.Хайде эвроатлантиците почвайте с хейта.

    Коментиран от #5

  • 5 до Гост

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Какво общо има азиатската Киа с ЕС бе профан ?
  • 6 Kcaniba

    10 5 Отговор
    КИА Моторс е Южно Корейска компания! Южна Корея е с население малко по-голяма от България,а икономиката им по-развита в пъти от руската!БВП е по-голям от този на ватенкопроизводителите!

    Коментиран от #7

  • 7 Ироничен

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    "Общото население на Южна Корея през 1960 г. е 25 милиона,[13] а днес е около 50 062 000.[14]"
    Това не е малко повече от България.
    А въпросната Киа изглужда впечатляващо, само имам леки притеснения за качеството, което може да падне.
  • 8 Цар Вул

    5 3 Отговор
    ЗА КАЧЕСТВОТО НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ БРАТЧЕ!ТЕ /РУСНАЦИТЕ/НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ТЕ"СДЕЛАТЬ"!Ха на бас,че ако се ударят една старичка "Лада"и прехвалените ВИ БМВ-та от второто няма и папер да остане,а "Ладичката"може и да се поогъне но ще хвърчи в прекия и преносен смисъл на думата!"Сделано братче с топором"!Здраво,яко!И от оная дебелата ламарина не от вестникарска хартия през която можеш да четеш и вестник!Ладата е Фиат 124 и се произвежда в Толиати от 1964 година!И има екземпляри,които още вървят и ще вървят поне още 50 години!Т,ва е положинието!Бедни,гладни,боси,
    голи но купуват технологии,коли и т.н и ПРОИЗВЕЖДАТ,а ние си джафкаме!Даже не бяхме умни и като румънците да закупим Рено 8 и да го произвеждаме в Пловдив!Те закупиха Рено 11 и сега произвеждат и ни продават коли,а ние блеем и чакаме ЕС да ни пусне някой и друг грош,за да не умрем отглади!Затова и поканихме тия "хрантутници",за да ни ошмулят и те с около 150 милиона/за ранъ,за охрана,за третия пол,и другите дивотии и простотии/!

    Коментиран от #9

  • 9 До Цървул

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Цар Вул":

    В тоя случай оправдаваш напълно името което сам си си дал :)