Last news in Fakti

19 Януари, 2018 17:02 5 128 8

Най-мощното Ferrari с V8

  • ferrari-
  • 488 gtb-
  • gto
Най-мощното Ferrari с V8 - 1

Италианският производител на суперкари Ferrari подготвя наточена модификация на модела 488 GTB. Най-вероятно тя ще бъде представена след малко повече от месец на автомобилното изложение в Женева и ще получи приставката GTO (Gran Turismo Omologata).

По-интересното е, че това ще е най-мощното "цивилно" Ferrari оборудвано с осемцилиндров двигател. Първата информация за този автомобил беше разпространена от FerrariPhotoPage. От нея става ясно, че колата ще е снабдена с модернизирана версия на двигателя, заимстван от състезателното Ferrari 488 Challenge.

Моторът ще е с обем от 3.8 литра, ще е снабден с турбокомпресор и ще разполага с мощност от порядъка на 700 конски сили. Самият мотор ще е по-лек от този на 488, а в конструкцията на каросерията ще се използва още повече карбон.

От въглеродната сплав ще бъдат изработени предният капак, двете брони, задният спойлер, а така също и арматурното табло, и централния тунел в купето. Общо, след подобренията купето ще олекне с 20%, а двигателят - с 10%. Настройките на волана и трансмисията също ще са променени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооо

    10 0 Отговор
    Чакам някоя богата жена да ми го подари...Таман да е найстина...
  • 2 Чичу Ади

    3 9 Отговор
    Като гледа човек процентите и остава с впечатление, че при нормалната версия са използвани брони и капаци от 5мм стомана. Няма как иначе да се обясни 20% намалено тегло на купето, когато са подменени 4 минорни детайла. Скоро сменях преден калник, едва ли тежеше повече от 5кг. въпреки, че беше от китайска ламарина. Явно от Ферари все още се учат да правят коли, щом влагат толкова тежки панели в иначе красивите си спортни коли...
  • 3 българина

    2 17 Отговор
    всяка чипосана а6 или бмв 535 върви като фераритата. италянците скоро ще се сбогуват с автоиндусърията като англичаните и то заради мързел и хитруване на дребно

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Гост

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "българина":

    Такава глупост, скоро не бях чел. Я кажи колко върви чипосано БМВ 535 - сигурно лепи стотака за "уникалните" 6 секунди - точно колкото Ферари, но от 60-те години.

    Коментиран от #8

  • 5 Радо

    12 2 Отговор
    Този е велик селянин с това бмв явно не знае че едно ферари има почти бързината на болид от ф1 на практика е цивилен болид а това бмв моля спрете се вече с тези изразходващи за нищо бензин и дизел ламарини дори и алфа с джулия ви отрепа с един мъничак 2.9 v6 мотор.
  • 6 123

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "българина":

    Майчице, това от къде дойде! Ферари е икона, и все още няма марка която да се сравнава с нея! Няма, просто няма! Наместо да ми слушате обясненията, просто си пуснете Тубата.
  • 7 ЗАЗ

    3 0 Отговор
    Ферари, умалена версия на Бог! А за такива като българина , жалко!
  • 8 некойси

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Не бе човече, точно такива са си феновете на BNV ... тресе ги чалга, комплекси и всякакви фантастични неща.
    За тях покупката на 15 годишно BNV е олицетворение на пресперитет и успех.
    Където има ПТП винаги ще присъства по едно такова.