24 Януари, 2018 10:35 2 765 2

BMW и Mercedes правят съвместен каршеринг

  • bmw-
  • mercedes-benz-
  • каршеринг
BMW и Mercedes правят съвместен каршеринг - 1

Германските компании BMW и Daimler AG са много близко до подписването на договор, чрез който ще обединят своите фирми за каршеринг. Става дума за действащите вече DriveNow и Car2Go, които според информация на Reuters ще започнат съвместна дейност.

Новото предприятие ще има независимо управление, като най-големите акционери в него, с равен дял акции, ще са BMW и Daimler AG. Новосъздаденото обединение ще използва най-добрите технологии от двете фирми, като е известно, че приложението, което ще се използва, ще е това на BMW - ParkNow.

Двете конкурентни компании са се решили на това обединение, заради заплахата този вид дейност да бъде монополизиран от Uber. Концернът Daimler AG пусна своя сервиз Car2Go през 2008 година и към днешна дата в автопарка му могат да се наемат 14 000 автомобила от марките Mercedes-Benz и Smart.

Автомобилите за споделено шофиране на Car2Go могат да се наемат с 26 града по света. Сервизът DriveNow пък започва своята дейност през 2011-а и е съвместен проект на BMW и Sixt. Автомобилният парк включва 6 000 автомобила, които се отдават под наем, но само в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Уйо":

    Не е лошо и ти да понаучиш английския преди да раздаваш акъл , "щастливецо" !!! Кар шеринг буквално означава споделена кола , а не кола под наем като рента кар , ама нали бързаме да се изложим !!!