21 Февруари, 2018 16:38 7 620 21

Вижте как "Екзорсистът" достига 349 км/ч

  • hennessey performance-
  • the exorcist
Вижте как "Екзорсистът" достига 349 км/ч - 1

Американското тунинг ателие Hennessey Performance измери максималната скорост на своето Chevy Camaro, което в компанията наричат The Exorcist. Автомобилът разполага с доста сериозни доработки, благодарение на които мощността му достига до 1 000 конски сили.

На изпитателен полигон в щата Тексас колата успя да достигне скорост от 217 мили в час (349.2 километра в час). "Екзорсистът" е построен специално, за да се изправи срещу драг версията Dodge Challenger Demon, който е с мощност от 850 к.с.

От Hennessey взимат за база Chevrolet Camaro ZL1, който е с компресорен V8 мотор. Основните интервенции включват нов механичен нагнетател, доработен разпределителен вал, модифицирани блок, цилиндри и всмукателна система.

От 0 до 100 км/ч The Exorcist ускорява за под 3 секунди, а драг дистанцията от 402 метра - за 10 секунди. Стандартно Camaro може да бъде превърнато в The Exorcist за сумата от $55 000. Вижте как "Екзорсистът" достига максималната си скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шофьор

    18 0 Отговор
    Преди 20-тина години, един познат ме вози с автомобил няма да казвам марката че пак ще се скарат. Беше немски 12 цилиндров с вдигащи фарове, на едно селско стопанско летище вдигна 306 км в час. За моя голяма изненада освен удара в купето на вятъра други звуци и шумове не се чуваха.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Random

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шофьор":

    BMW 850i/Ci
  • 3 Геоги Донев

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шофьор":

    Т,ябва да е БМВ 850 IS
  • 4 John Doe

    4 3 Отговор
    И аз няма да споменавам марки! Има немски комбита които правят 370+ км/ч . И то въпросното комби е по-тежко и с по-малко коне.
  • 5 Алфа Ромео

    23 1 Отговор
    Навремето вдигнахме 140 с едно Жигули и имах чувството че ша излетим всеки момент....
  • 6 ABV

    6 6 Отговор
    Само за инфо...комбита?...незнам,но BMW М5 GPOWER V10 механични компресори...760 hp.С компресори на 0,6 br........378 км/ч.С компресори на 1br...над 1000 hp-НЕтествано за скорост....НЯМА КОНКУРЕНЦИЯ ЗА СЕРИЕН АВТОМОБИЛ...СЕДАН/4 врати и багажник/
    НАЙ-БЪРЗ СЕРИЕН АВТОМОБИЛ ПРЕДИ 4-5 год.оооооо Сори ТАЗИ СТАТИЯ Е ЗА АМЕРИКАНСКИ КОЧИНИ.....ТЕ СА ТОП...НО ЗА МИНАЛИЯТ ВЕК...ЗА ФЕНОВЕТЕ НА ВАРЕКИТЕ С v8,КОИТО ЩЕ ЦЪКАТ МИНУСИ.МОИ ПТИЯТЕЛ ИМАШЕ ПОНТИАК ТРАНС АМ v8 2000 година....ЗАДНОТО окачване бе с РЕСОРИ И ЦЯЛ МОСТ...НА СПОРТЕН автомобил....е размаза се на завои...УСПЕХ.

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 7 Ган

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "ABV":

    Автомобилът за който говориш не е сериен. G-Power е тунинг компания. Серийния вариант има 507к.с. и има максимална скорост от около 320км/ч. без ограничител.
  • 8 Ган

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "ABV":

    Най-бързия сериен седан с четири врати е Alfa Romeo Giulia QV.
    Най-бързия където има значение - на пистите.

    Коментиран от #9

  • 9 Алфа Ромео

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ган":

    Алфа ами кой, тва не е случайна марка както си мислят незапознатите с историята и се подиграват с нея.

    Коментиран от #10

  • 10 разбирач

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Алфа Ромео":

    Абе те история имат,ама настояще нямат не са много качествени спрямо немските автомобили.Да не говорим за окачването им.
  • 11 USA

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "ABV":

    Много са ти опънати тирантите май а? Хенеси F5 и тя е американска, някакъв отоговор от хансовете дали ще има за нея? По-скоро не. А да натъпчеш с коне едно тежко семейно комби, това само глупав ханс го може, ама нали има мантинели, дървета и т.н все нещо ще спре гермаснката каручка.

    Коментиран от #12

  • 12 John Doe

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "USA":

    Точно пък за дървета и завои хайде да не ми говориш, те са най-големият страх на американските курници. 1000% съм убеден че на една писта скромното m3 със само 450-те си коня ще прави и екзорсиста и демона смешни.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 USA

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "John Doe":

    А Хенеси F5? Нека някоя германска тоалетна да се пробва с него и по завои, и на писти и извън писти и където иска, да видим какво ще се получи. Както онзи майтап на писта почти без прави Lotus Exige V6 шамареше разни тлъсти бидони brabus rocket и някакви М power по 900 - 1000 коня и по над 2 тона а Лотусчето 930 кг и ги спукваше по завоите и накрая големи цифри ама импотентни германски дебелаци. Отделно пробвайте в гугъл като напишете тежка катастрофа с жертви да видите колко коли не са бмв, ауди и мерцедес, доста малко, нещо не са ги доизмислили хансовете, или пък шофьорите са прости, ама пък всички ли?
  • 14 USA

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "John Doe":

    И да не си кривим душата, и екзорсиста и демона са под средната класа спортни коли за щатите, топ спортистите на америка като Corvette и Ford GT например са класи над тези двете. Едни изроди бяха направили в САЩ Corvette който правеше 0-62 мили/100 км за 1.7 сек и си изглеждаше съвсем нормално, кога ще видим германска трошка да прави същото време? Някой друг път, тия прасенца по над 2 тона директно ще се разпаднат.

    Коментиран от #17

  • 15 Steks

    2 0 Отговор
    Праз голям кому е нужно да прави от 0-100 за 1,7 сек ако ще и за 1 стотна да ги прави голяма мания голямо нещо по това 0-100

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 John Doe

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "USA":

    Това, че една кола има брутално ускорение и висока максимална скорост, не я прави истински бърза. Истински бързите коли са на пистата. И там тоя твоя Хенеси Ф5 ще яде яко шамари от Porsche GT2 RS.Не казвам, че и американците нямат добри попадения за писта, но като цяло са доста малко.
  • 18 USA

    0 1 Отговор
    А, ко? Нещо се обърка май, я пак виж коя кола е Хенеси F5 че явно си в грешка, преди Хенеси използваха шаси на Лотус, а Лотус? Аааа да, тия 900 килограмовите дето с 300 -350 к.с по пистите се подиграваха с германските спортисти от 700 + к.с Хенеси не искат само линейна бързина, те постигат смазващо предимство и по завоите, но ти май ги обърка с Бугати нещо а? Иначе не би изръсил тази простотия за GT2 RD, което срещу F5 прилича на дървен нож по време на престрелка.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 John Doe

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "USA":

    Ти си с голямата грешка! Дай време на тоя прословут Венъм на някоя писта. Мчи то няма такова, понеже е констроирано само и единствено да чупи скоростни рекорди. Айде аз пък ще ти дам да видиш как го правят немците - https://www.youtube.com/watch?v=Fh8_2zQZ3xM . Много хляб има да папкат американчетата докато се научат да правят спортни коли.
  • 20 John Doe

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "USA":

    И още нещо, стига с тоя лотус, той изобщо не е американска марка. Английска е. А от Хенеси я вземат и на нейната платформа правят твоя вездесъщ венъм.

    Коментиран от #21

  • 21 USA

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "John Doe":

    Английска е да, но на пистата бие всички измислени германски бидончета. Хич не си правя труда да ти гледам видеото, но предполагам какво е, измислената обиколка на фолксваген GT2 RS на нордшлайфе, познах ли? Май където ти отиваш аз от там се връщам, хипер спортистите не се мъчат да доказват нещо на тази измислена писта, то там и La Ferrari FXX K няма време, и кво? Който не отиде на тая измислена писта не става а? Само тоя смешен фолксваген дето са му изтръгнали всичко и даже емблемите му са лепенки само и само да запишат 3 секунди отгоре... Ако въобще на някой му се занимава с това, Хенеси F5 ще направи поне с 5 сек по-добро време от GT2 RS, неизбежно е, въпроса е дали има смисъл и дали на някой му пука за писта на която се тестват нови SUV-та и ванове... Има марки над тези неща, разбира се фолксваген не са сред тях.