Last news in Fakti

22 Февруари, 2018 17:10 4 749 4

Porsche все пак не се отказва от дизела

  • porsche-
  • cayenne-
  • дизел

Новината за пълния отказ на Porsche от дизелови двигатели се оказа преувеличена. Липсата на дизелови модификации в гамата на немската марка е временна и не означава, че такива повече няма да се предлагат. Компанията планира нафтова модификация за новия Cayenne, макар все още да не са определени точни срокове за появата ѝ, става ясно от официална позиция на Porsche, цитирана от Autocar.

Преди два дни именно британското списание обяви, че култовата марка спира завинаги производството на автомобили с дизелови двигатели. Всъщност става дума само за актуалните модели, които се оборудват с Фолксвагеновия V6 3.0 TDI.

Информацията потвърждава и директорът по връзките с обществеността на Porsche Russland. Според Оксана Хартонюк Cayenne задължително ще има дизелова модификация, но също не дава подробности за мотора, с който ще се оборудва моделът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    14 7 Отговор
    Даа , ще му сложат новото "бижу" на ВАГ , 1,5 - 110 коня и с адблу задължително и двоен катализатор и двоен филтър за сажди , белким влезе в някакви норми , ама то дотогава пък в градовете никакви дизели няма да пускат , та евала за снимката , на село да оре !!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Steks

    1 1 Отговор
    В Антверпен Белгия в пиковите часове между 16:00 и 18:00 до колкото си спомням дизелови коли в близост до центъра на града не се допускат
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.