10 Март, 2018 10:36 9 645 7

Rimac се гъбарка с Ричард Хамънд

  • rimac

Новата електрическа хиперкола на хърватската компания Rimac се оказа "хамстероустойчива". На кожения ремък, който пристяга пожарогасителя в купето на C-Two, има надпис "В случай на планинско катерене, загаси огъня".

Посланието е адресирано към водещия на The Grand Tour Ричард Хамънд, който унищожи един от общо 10-те произведени Rimac Concept_One при катастрофа по време на снимки в Швейцария миналата година. След преобръщането и избухналия пожар, изпепелил електромобила, Хамстера финишира в болница със счупен крак.

Потърсен за коментар от DriveTribe, Хамънд признава, че е "очарован" от идеята. "Винаги съм искал да имам истинско влияние върху автомобилния дизайн. Сега го постигнах".

Rimac C_Two бе представен на автосалона в Женева. Новият хърватски хиперавтомобил има четири електромотора с обща мощност 1 914 к.с. и въртящ момент 2 300 Нм, които му позволяват да ускорява от 0 до 97 км/ч за 1.85 сек. и да развива максимална скорост 412 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пожарникар

    11 10 Отговор
    И какво ще си изгаси с това пожарогасителче, цигарата ли? Когато Хамънд се запали, цял месец пожарникарите не можаха да му изгасят електромобила!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Никой

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пожарникар":

    Да вземаш буквално всичко, което казва Джеръми не е добра идея.
  • 3 Relax

    17 0 Отговор
    Възможно най добрата реклама на марката. След като катастрофира Ричърд с нея мисля че нама кой да не знае името на колата. 😉
  • 4 Бооо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пожарникар":

    Ти честно ли бе човек не мога да спра да се учудвам на хората

    Коментиран от #5

  • 5 Пожарникар

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бооо":

    И аз се учудвам на наивността на хората, които вярват че три дни не било възможно да се изгаси автомобила. Нарочно използвах хипербола и ирония, за да се замислят.

    И аз не вярвах, че има хора които да не се замислят как в денят на катастрофата публикуваха снимка на изгорелия и изгасен автомобил, а те горките вярват че три дни горял.

    Хора, които не се замислят, че литиево-йонните батерии трудно се гасят, но не горят бурно и ти дават възможност да излезеш от автомобила и да се отървеш дори без изгаряне, както стана с Хамънд, който имаше късмет, че кара електромобил. Пол Уокър за съжаление нямаше този късмет, защото бензинът обхваща в пламъци автомобила за секунда и не ти дава възможност да излезеш, а изгаряш жив, в най-добрия случай някой ще те извади с изгаряния.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пожарникар":

    Гасят се но не с "вода" ! Всеки огън, без кислород не може да вирее. Такъв е и принципа на гасене при тези батерии .
  • 7 Дизелче

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пожарникар":

    За тва си карай дизелче няма как да изгориш ако някой не те подпали