14 Март, 2018 13:53 4 405 4

От конвейера слезе 10-хилядният Huracán

  • lamborghini-
  • huracán-
  • юбилей

Huracán уверено по стъпките на предшественика си Gallardo, който е най-продаваното Lamborghini на всички времена с 14 000 произведени бройки. За малко повече от четири години на поточните линии тиражът на малкия бик от Сант' Агата прехвърли границата от 10 000 екземпляра.

Юбилейният Huracán от модификацията Performante е боядисан в цвят Verde Mantis и има 5.2-литров V10 с атмосферно пълнене, който развива 640 к.с. и 600 Нм. Суперколата, поръчана от клиент в Канада, ускорява от 0 до 100 за 2.9 сек. и вдига над 325 км/ч.

Huracán ще остане в производство поне още няколко години (Gallardo се задържа на конвейера от март 2003 до декември 2013-а), но първите детайли за наследника му вече започнаха да се появяват в специализираните издания. В интервю за американското сп. Car and Driver главният технически директор на Lamborghini Маурицио Реджани разкрива, че следващият малък модел на компанията ще продължи да бъде десетцилиндров.

"Защо да правим нещо различно? V10 се превърна в част от ДНК-то на марката. Имаме доверие на атмосферното пълнене и не виждаме нужда да намаляваме броя на цилиндрите до 8 или 6", разказва Реджани.

Инженерът намеква, че промени все пак ще има. Наследникът на Huracán най-вероятно ще получи някаква форма на електрификация, за да може да посрещне все по-строгите норми за екология и разход на гориво. Информацията потвърждава слуховете, че приемникът на Aventador също ще бъде хибриден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 E TO

    6 7 Отговор
    Колите са изродия, но в гамата има 3 модела серийно...нормално е да се поставят рекорди, при положение, че хората стават все повече, както и богаташите... абе общо взето нищо ново под Слънцето.
  • 2 вижся

    10 5 Отговор
    не бе не е лошо това голфче хич, за истинските късметлии в живота е

    Коментиран от #3

  • 3 Знаещ

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "вижся":

    Не е голфче, а уникална кола. Невероятно красива, много бърза и с феноменален звук.
  • 4 Бай Оня

    6 0 Отговор
    Това и Ауди Р8 на Лаунч!!!! Боже какьв звук само....