Last news in Fakti

24 Май, 2018 14:04 9 688 24

Lada се върна в Чили след 20 години

  • автоваз-
  • lada-
  • чили

АвтоВАЗ възобнови продажбите си в Чили след пауза от две десетилетия. Руският производител откри представителство в столицата Сантяго, а с вноса ще се занимава дилърът на Renault Nissan.

На чилийския пазар ще се предлагат Lada 4x4, "всъдеходното" комби Kalina Cross, седана Granta и комбито Largus. АвтоВАЗ се надява да продаде около 400 коли до края на годината. Цените започват от $7 490 и стигат до $8 901 (€6 386-€7 589).

Продажбите на автомобили в Чили бележат ръст. Миналата година в страната са купени 17.9% повече нови коли, отколкото през 2016-а. Вносителят на Lada планира да открие още три автосалона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вярващ Путинист

    48 1 Отговор
    Дори в Чили ладите са по-евтини от официалните вносители които внасят в БГ.Тук са по 18-23 000 лв....

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Gost

    35 4 Отговор

    До коментар #1 от "Вярващ Путинист":

    Това е заради по-високите мита в БГ.
  • 3 Гост

    41 6 Отговор

    До коментар #1 от "Вярващ Путинист":

    Сърдисе на евро саюза . Русия не е в евросъюза и стоките се облагат с мито .

    Коментиран от #4

  • 4 Видял

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    И ти си прав-ама в Скандинавските държави пак са по-ефтини от тук. Там всичките им горски служби,ловни дружества,природен контрол и т.н...са със Ниви...Явно и митата са различни за всеки един член на Е.С...

    Коментиран от #7

  • 5 ГЕРБОКРАДЕНЕ

    16 4 Отговор
    ГЕРБОЛАПАНЕ ГЕРБОУСВОЯВАНЕ ГЕРБОГЛАД......
  • 6 1914

    14 38 Отговор
    Няма никакво значение колко са по-евтини в Чили, и въобще не се сърдя на евросъюза! Такъв боклук не бих си купил даже стотинки да е!

    Коментиран от #9

  • 7 dino

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Видял":

    Естествено че са различни. В Испания са 18 а в Португалия 23... За да има такава разлика , как мислиш дали няма. Отделно че в някой страни има двойно облагане на автомобила. В Португалия е тъй. Един път се облага за внос, още един път с ДДС и става двойно облагане

    Коментиран от #8

  • 8 ГНЕВЕН

    21 2 Отговор

    До коментар #7 от "dino":

    Добре бе пич-а "общият европейски дом" каде отиде..А приказките за светлото евро-атлантическо бъдеще как да ги разбираме..Защо в скандинавските страни да са по евтини от у нас-да не би ние да сме по-богати от тях..??? Нали имаше общ европейски просперитет-колко още да го чакаме??? То стана като навремето-все си чакаме светлото бъдеще..
  • 9 Умен

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "1914":

    Ако е стотинки ще взема три!
  • 10 filo

    17 13 Отговор
    Който не е карал тоя боклук, той цъка минуси като се напише нещо срещу него. Същите цъкащи минуси иначе знаят истината и затова никога не биха си купили Нива. Затова само някои държавни институции се престрашават за заложат на тоя турбо дръгел.
  • 11 Неутрал

    1 1 Отговор
    Чили червени чушки :)
  • 12 Пишман Путаран

    18 5 Отговор
    За всички беди в тоа свят е виновен Боко заедно с ЕС и САЩ ...та тааа убаа Лада дек е стигнала чак до Чили и дето са ѝ платили братята Руси за транспорта една чанта с пари , струва 6400€ (в Чили) при дилъра , т.е. с някаква печалба . Ако приемем тая цена ей така съвсем условно за доставна в БГ ко ша стане .. 6400 + 640 (10% мито) + 1280 (20% ДДС ) = 8320€ = 16600 лв. т.е. пак доста под БГ цените .. И сиа ко?? Ами нали дилъра до 9-то коляно тряаа води родата по Майорка , Малдиви , Бали, Дубай .. пък ний да си плюем по Боко и ЕС ..тъпа българска пасмина сме и това е !!!

    Коментиран от #14

  • 13 Miki

    8 5 Отговор
    Нивата е супер проходима но не сам карал нова но да е зле колко да е зле за тези пари
  • 14 onq s konq

    11 9 Отговор

    До коментар #12 от "Пишман Путаран":

    Явно не си изнежен и предпочиташ КОЛА БЕЗ КЬОРАВА ЕКСТРА,т.е. се интересуваш от базовата цена.Вероятно няма климатик,няма ABS,няма радио,няма "тракшън контрол",няма кожен салон,ел.стъкла...абе просто двигател и колела.Иначе добре смяташ и цифрите ти са верни,но си изпуснал да прибавиш едни 700лв АКЦИЗНА СТАВКА.Друга ми е мисълта:Защо си мислиш че "лошият" дилър ще надуе цената колкото си иска,след като Русия може официално да си отвори ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО и спокойно можеш да си купиш колата от там?Нещата обаче опират до ИЗДРЪЖКАТА на това представителство /наем,ток,вода,ел.,заплати на персонала/,а ако няма търсене на стоката-няма и съответно бизнес.Между другото има доста като тебе които се възхищават от коли руско производство,хвалят ги,но...НИКОГА НЕ СИ ГИ КУПУВАТ!

    Коментиран от #19, #20

  • 15 Zzzzzz

    11 6 Отговор
    Въпроса с по- високата цена в БГ е принципен, а не дали са хубави коли и колко екстри има.Може би е по- добре нова Лада отколкото западна с превъртян километраж!Въпрос на виждане.Ако я купуваш да ти върши работа сигурно е добра.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Mercedes-Benz

    11 11 Отговор
    Върнаха се, защото генерал Аугусто Пиночет не е на власт! Приживе генерала нямаше да позволи комунистически скрап да се търкаля по пътищата на държавата му!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пишман Путаран

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Пич , разбрал си ме напълно погрешно! Не случайно избрах за основа КРАЙНА ЦЕНА в Чили, т.е. с предварително пресметнати всички ценообразуващи фактори /вкл. наем, ток, вода, заплати, тоалетна хартия, печалба и т.н./ Обикновено добре схващаш идеите на статиите и коментарите , но тук в случая за да не утежнявам коментара си , гледах да съм кратък и може би съм се изразил не добре .. карай .. По различни причини съм имал доста взимане-даване с руско-съветски кочини и смятам , че по-големи боклуци нЕма!!! Мисълта ми беше, че в БГ за всичко са ни виновни Боко, ЕС и САЩ : за копторестите Лади , за високите цени, за мизерията навсякъде, за елементарността ни, за тарикатлъка на всеки един от нас .. та така 😊

    Коментиран от #23

  • 20 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    За мое уверение в Пловдив има вече 6 Вести и аз съм един от тях . Моята е с фул пакет . Навигация , камера за задно виждане и още много екстри . Като цена е добра от другите марки с фул пакет . Визията също ми харесва

    Коментиран от #21

  • 21 Max

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Спокойно, скоро ще ти започнат мъките.
  • 22 Toho

    3 1 Отговор
    Някой от коментаторите не разбраха,че Рено продава а не Русия.
  • 23 АЗ ПЪК ША ТИ КАЖА ЧЕ В ТЕЗИ

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Пишман Путаран":

    ЮЖНОАМЕРИКАНСКИ СТРАНИ ИМА ДАНЪК СГРАДИ ДЕСЕТ ПО НИСЪК ОТ НАШИЯ ТОКЪТ Е НЯКЪДЕ БЕЗ ПАРИ А ДРУГАДЕ НА СМЕШНИ ЦЕНИ А ТВА Е БРАГОДАРЕНИЕ ЧЕ УДЪРЖАХА НАДАЛЕЧ ГОВЕДАРСКИТЕ СОРОСОИДИ А С УШАНКИТЕ НЯМЪТ ДОПИРНИ ТОЧКИ.НЕЗАВИСИМИ И СОЦИАЛНИ ДЪРЖАВИ.ТУК НЕ СЛАГАМ БРАЗИЛИЯ И АРЖЕНТИНА ТАМ ТРАГЕДИЯТА Е СНО ПЪТИ ПО ГОЛЯМА ОТ НАШЕТА.ПРЕВЗЕТИ СА ОТ МУЛТИКОРПОРАЦИИТЕ ТОТАЛ
    .
  • 24 Чилийски шофьор

    2 0 Отговор
    Преди 30 години карах такава, голяма работа беше. Отивам при дилъра, какво да видя, ами тя си същата, 30 ГОДИНИ, тъпите руснаци не са мръднали една йота