Last news in Fakti

4 Юни, 2018 12:10 8 379 15

Падаме в класацията за най-добри пътища

  • пътища-
  • класация-
  • световен икономически форум

България слиза едно място в класацията за най-добри пътища в ежегодния рейтинг за конкурентоспособността на Световния икономически форум спрямо 2017-а, когато на страната ни бе отредена 92-ра позиция след Танзания, Уганда и Виетнам. Преди нас в класацията се подреждат Гамбия, Кабо Верде, Гана, Ботсвана и Замбия, но пък изпреварваме Лаос, макар и с малко.

Както и миналата година, челната десетка оформят Обединените арабски емирства, Сингапур, Швейцария, Хонконг, Холандия, Япония, Франция, Португалия, Австрия и САЩ. Промени няма и в дъното на класацията, окупирано по традиция от Хаити, Демократична република Конго и Мавритания.

Световният икономически форум съставя рейтинг на качеството на пътната инфраструктура в 137 държави. Пътищата се оценяват по 7-бална система, като 1 е най-лошият резултат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илиян

    36 1 Отговор
    "Пътища в България".....това ми звучи малко като бонуса,всички са чували за него,обаче никой не го виждал!
  • 2 smeh

    26 1 Отговор
    Все сред хубави държави сме наредени...развити и пълни с интелектуалци, като нашите ц..., а бе сещате се.
  • 3 Алфа Ромео

    28 4 Отговор
    Боки кво става бе брат, ти са уби да правиш пътища, неблагодарна работа... Спокойно има все пак три страни от третия свят където има повече дупки и пътищата са по разкривени, ние къде бяхме, в ЕС ли бяхме..... Ами то май и със заплатите нещата стояха горе-долу така, бе поне на хартия сме в ЕС, берекет версим.....
  • 4 Боци ФАРА

    24 3 Отговор
    Но за сметка на това караме на фарове през деня за да виждаме по-добре дупките и неравностите.
  • 5 Петър

    17 1 Отговор
    Стига таквиз платени новини!!!!!!! Това не е вЕрно!! Като доказателство ще кажа, че току що ми се наложи да сменя две гуми заради дупка на Хемус!!!!!! Разбирасе за моя сметка!!! Как да не са ни хубави пътищата!! Девойката която ми ги продаде беше страхотна!!
  • 6 Валери

    16 4 Отговор
    Какво викаха дебилите за Тиквата: "Еее ама поне пътища прави и се прави нещо, не е като другите само да краде!" Вижда се единственото правене на нещо от шайката около Тиквоча колко е добро. Пътищата направени от бай Тошо тия сегашни мизерници не могат и на 50% да поддържат в оригиналния им вид, какво остава за нещо повече. Погледнете от добрата му страна поне сме се изкачили в класацията за най-лоши пътища щом сме паднали в тая за най-добри.
  • 7 пет

    9 1 Отговор
    Другите след нас,в класацията по какво ли карат колите си?

    Коментиран от #8

  • 8 Алфа Ромео

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "пет":

    По черни пътища, на някой такива колата друса и подскача по-малко отколкото на нашите асфалтирани.
  • 9 хахо

    7 0 Отговор
    Точно пък в Мавритания пътищата са много по добре от нашите.Споделям от опит тази година.
  • 10 Непознат

    12 2 Отговор
    Мале майко,Танзания,Уганда.България предлагам да я продадем на Германия,Франция,Швейцария,не виждам смисъл да се живее тук в такава мизерия невиждана във всякакъв аспект.

    Коментиран от #12

  • 11 Локвата

    7 0 Отговор
    Шахтите ни са или като пирамиди или дълбоки 37см, дупките като ями , мостовете наводнени , а паркинг в гр.Кърджали пред жилищните блокове беше басейн след валежите не малко години :) (2 блок ) . А народно поверие гласи , когато сменят тръбите
    , да не се асфалтира 2 години ,а след като се асфалтира да се спукат тръбите след 2 седмици :)
  • 12 Алфа Ромео

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Непознат":

    Аз вече съм ЗА
  • 13 Владо Вр

    4 0 Отговор
    Ей, ква стана тя? Сравнявахме Русия с Руанда, ама като гледам - Руанда е на 32 място, а ние сме на 93.Меката на демокрацията,цвета на либерализма САЩ, са чак на 10.Я бързо си оправете грешката! САЩ са на първо, а ние на второ място, иначе ще ви лае гъсето. Зер, Боко се потроши да реже лентички.Няма значение, че новият у/к от Горни Богров до "Джъмбо" има неравности и дупки, а го откриха 2013г.Явно гаранцията е само 6 месеца(като китайско производство, направено в Африка). :) :) :)
  • 14 Пътьо Тъпанчев

    4 0 Отговор
    Че кво да падаме.........ний не сме ли на последно място ?
  • 15 Антон

    2 0 Отговор
    А тиквата какво смята по въпроса.
    Трябвало е да отиде там и да им обясни какво светло бъдеще ни чака само парички да му дадат за да строи