12 Юни, 2018 13:36 10 952 15

Багер унищожи над 100 мотора (ВИДЕО)

  • контрабанда-
  • мотоциклет-
  • филипини

Повече от 100 мотоциклета бяха премазани с багер във Филипините. Наказателната акция срещу контрабандно внесените машини бе надзиравана лично от президента Родриго Дутерте.

Повечето от моторите са евтини скутери, но сред тях има и доста скъпи байкове Triumph, BMW и даже Harley-Davidson. По груби оценки общата стойност на унищожените мотоциклети е около $660 000 (€560 000).

Публичното унищожаване на контрабандни превозни средства не е новост за Филипините. В началото на годината Родриго Дутерте нареди 30 конфискувани коли от престижни марки да бъдат размазани с булдозер по случай 116-ата годишнина на Бюрото за митнически контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    48 13 Отговор
    Евала, така се прави, и в България има много разбойници, които заслужават да им се отнемат возилата и да им ги размажат с булдозер, ама да им направят и запор на имотите и банковите сметки.

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Е хубава работа де, а после как ще стигат до парламента ?
  • 3 ванката

    22 14 Отговор
    имало и по-тъпи хора от тиквения бос вместо да ги продадат и да вкарат парите в държавата те малоумните идиоти правят сеир на народа си направо си е чиста проба идиотизъм
  • 4 дано

    8 29 Отговор
    Да премажат така всички шумни, пушещи и каращи винаги с превишена скорост двуколесни в БГ.

    Коментиран от #12

  • 5 Алфа Ромео

    13 5 Отговор
    Браво, така се действа мъжката, решително със твърда ръка за да има ред. Във България няма как да се случи щото има корумпирани дребни душици на които не им пука за страната и за народа, пък има и еврогейски правила.
  • 6 ИВАН

    6 1 Отговор
    Малко маймунска работа, иначе не е лошо да има ред и решителност, но така зверски и маймунски .... горкия багер, горките мотори ...
  • 7 vasik atanasova

    8 1 Отговор
    ами продай ги
    и с парите нещо смислено
    не аз не го одобрявам това да се унищожи
  • 8 Бай Тошо

    5 2 Отговор
    Готовата работа я развалят, явно се учат от такива като нашите тъпи тикви
  • 9 4646

    7 1 Отговор
    Съгласен съм че е малоумна работа. По-добре да ги обявят на обществен търг , а парите -за хора в неравностойно положение, бедни , болни, деца без родители, здравеопазване.............. И така нататък..... Биха свършили работа във всеки един социален аспект.

    Коментиран от #15

  • 10 ССК

    6 7 Отговор
    ...На тези които се чудят защо не са продадени ами премазани бих напомнил - все едно заловената дрога да бъде продавана....Тези стоки са извън закона и е редно да бъдат унищожени , а не да се печели от тях.
  • 11 Мани бегай

    4 0 Отговор
    Невероятен кретен, вместо да ги ползват за нещо смислено ги правят на скрап за шоу пред народа. Номер 4 ти иди.от ли си, къде си видял пушещ мотор по софия. И номер 10 това не е дрога, това че една стока е незаконна не означава, че не може да се изкара полза от нея, давате ли си сметка, че някой някъде е хвърлял труд да го сглобява това нещо. Тази практика с унищожаването на незаконни стоки и построики трябва да престане, всички се оплакват от недостиг на ресурси и материали, а в същия момент такива тикви рушат за тоя дето духа. Нали няма достатъчно домове за възрастни, бездомни и сираци, защо не ги настаняват в конфискуваните къщи на наркобосове и др. такива, а вместо това или ги рушат или си ги продават на техни хора на "открити" търгове за символични пари.
  • 12 Дано ама надали

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "дано":

    Да премажат така всички шумни, изпушили и каращи винаги с пенсионерска скорост брички и тъпаци,както и премажат тиквите на такива глупаци като на тоя тук дето ги пожелава тия неща в БГ.
  • 13 Димитрий , с.Крапец

    4 0 Отговор
    Не е лесно да си проС и едновременно президент. Да беше ги продал на търг и да се дарят парите за някоя кауза.Така или инъче са конфискувани и нарушителите са си взели поука.
  • 14 Димитрий , с.Крапец ,обл.Добрич

    4 0 Отговор
    Забележка към някои коментатори- не сравнявайте наркотици с автомобили или други контрабандни стоки. Няма база за сравнение.
  • 15 Пръцко

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "4646":

    Ами не е малоумна, а лек пиар на властта - 100 машини са публично намачкани, а над 6000 всяка година се разпродават от митнически складове.
    Това тук е рекламната страна на монетата.