12 Юни, 2018 14:19 5 066 9

Land Rover Discovery вече няма да се произвежда във Великобритания

  • land rover-
  • discovery-
  • brexit

Един от символите на британското автомобилостроене вече няма да се сглобява в родината си. Ръководството на Jaguar Land Rover взе решение да премести производството на Discovery в новата фабрика на компанията в Словакия, съобщава Bloomberg.

"Емиграцията" на модела се свързва с подготовката на Великобритания за предстоящото напускане на Европейския съюз и очакваните проблеми за местната автомобилна промишленост. Прекратяването на производството на Discovery ще доведе до съкращения, признават от JLR.

В завода на компанията в Солихъл ще продължат да се сглобяват Range Rover и Range Rover Sport. Освободените от Discovery мощности ще бъдат профилирани поетапно за производство на електромобили. Идеята е в даден момент Jaguar I-Pace да започне да се прави във Великобритания, а не от Magna Steyr в Австрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххххх

    20 13 Отговор
    Където и да го правят си остава ке.неф. Абсолютен КЕ.НЕФ

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    9 8 Отговор
    Няма ровър със здраво окачване, а това е ремонт за хиляди левове. Който иска да си го купува.
  • 4 Батко

    10 4 Отговор
    Към непросветените: Господа, прочете малко повече. А, ако не можете да четете, то не се излагайте!!! КОЛАТА, МОДЕЛА СА ВЕЛИКИ.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 АЛФА Q4

    1 2 Отговор
    ВНИМАВАЙ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ ДА НЕ ТЕ СТИГНЕ ТАЯ УБАВИНЯ ЧЕ ЩЕ СЕ КЪЛНЕШ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО.ОТ МНОООГО ПРЕПАТИЛ
  • 7 АЛФА Q4

    3 2 Отговор
    ТОВА НЕСТИГА ДО СМЯНА НА МАСЛО
    ЗАЕДНО С ДВИГАТЕЛЯ СЕ.СМЕНЯ
    ПИСТОВИЯ РЕМЕК СИ ОСТАВА НОВ ДОКАТО Е КОЛА
    ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ,,, УПОТРЕБА,,,,ОСЕМ Е ПО СЕРВИЗИТЕ
    НЕЕЕМА ТАКЪФ РОНЛИВ КЕНЕФ НЕМАААА
  • 8 Рибар

    5 2 Отговор
    Ауууу,колко сте компетентни само по отношение на Дискавъри!Ами аз имам Дискавъри TD5 от 8 год.и до сега само масло сменям!??? Рибар съм ловец съм и такъв гърч му прилагам и няма мърдане!Затова,преди да се изказвате,за джипове,вземете попрочетете малко,за кво иде реч!?Имал съм до сега 4 джипа и съм най доволен от Дискавърито!!!
  • 9 Рибар

    3 1 Отговор
    Ауууу,колко сте компетентни само по отношение на Дискавъри!Ами аз имам Дискавъри TD5 от 8 год.и до сега само масло сменям!??? Рибар съм,ловец съм и такъв гърч му прилагам и няма мърдане!Затова,преди да се изказвате,за джипове,вземете попрочетете малко,за кво иде реч!?Имал съм до сега 4 джипа и съм най доволен от Дискавърито!!!