28 Август, 2018 12:24 4 583 8

Следващият Juke също ще бъде шантав

  • nissan-
  • juke

Второто поколение на субкомпактния кросоувър Juke няма да прилича на предшественика си, но ще запази дръзкия му и отличаващ се стил. Това разкрива шеф дизайнерът на Nissan Алфонсо Албаиса в интервю за британското сп. Autocar.

Външността на новия Juke се разработва от дизайнерското студио на компанията в Лондон. Автомобилът вече е почти готов и ще бъде показан пред публика "до месеци". Серийното производство пък трябва да започне през 2019 г.

Кросоувърчето най-вероятно ще бъде построено на т.нар. V-платформа на Renault Nissan, на която са базирани Micra и Clio. Сред спряганите двигатели са 0.9- и 1.2-литровите турбомотори на алианса.

Първото поколение на Juke дебютира на автосалона в Женева през 2010 г. и стана основоположник на сегмента на субкомпактните кросоувъри. Макар да шокира специалисти и публика с нестандартния си дизайн, моделът се превърна в истински хит с по над 100 000 продажби на година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sadisty

    1 0 Отговор
    много шантав бе хаха
  • 2 гост

    8 0 Отговор
    Само където онлайн справка показва, че ще използват модултата платформа CMF-B, същата като следващите генерации на сандеро, логан, клио, каптур и др. Бях се засилил за такава, но на заден ред е изклюяително тясно,макар и външните й размери. Качеството не беше на ниво: твърди пластмаси, хлабава скоростна кутия, евтина на допир тапицерия, на всичкото отгоре нови струват по над 30х.лв, което е доста за кола с базов двигател, за мощните версии разбирам, но това е малка, базова и евтина кола, сравнима с клио, а клио започва от 22х.лв
  • 3 гост

    5 0 Отговор
    Сега им погледнах цените, та дори и на специалните им оферти са много високи. Микра, Юк са на цени от 30х.лв и нагоре, СУВ и Пикап са на нормални цени, но малките къртят с техните смехотворни такива. Със 190кс. се продава на 48х.лв, е извинете. За таква малка въшка са ужасно много при все, че не блести с динамика, разход или някаква технологичност.
  • 4 Boxer

    1 0 Отговор
    Ако фаровете му не са към небето , то пък ще събира всичките мухи по пътя с тия въздухозаборници...
  • 5 Алфа Ромео

    1 3 Отговор
    Кой го е купувал толкова много тоя грозен Суджук
  • 6 ГОУБЖВЪ

    1 1 Отговор
    Нисан juke е тотал щета
  • 7 ХанкоБрат

    1 0 Отговор
    Спрягани двигатели са 0.9- и 1.2. Ще си купя такова, когато започнат да го правят с двигател 0.2 ......
  • 8 Coupe

    0 2 Отговор
    Бал съм го. Аз ще си карам 18 годишното купе. 1,20 височина 5м дължина. Две врати, тънки и дълги като сламки. Ай да видим са на кой ще завидят повече на паркинга. Нищо че струва 20 пъти по-малко