31 Август, 2018 09:44 5 675 8

Крос-хеч и за Toyota Corolla

  • крос-хеч-
  • toyota-
  • corolla
Крос-хеч и за Toyota Corolla - 1

Японците от Toyota регистрираха в европейското патентно ведомство ново название на модел - Corolla Cross. Най-вероятно става дума за "всъдеходна" версия на своя компактен хечбек, която ще се характеризира с увеличен клиренс, защитен пластмасов обвес на калниците, праговете и броните, както и с псевдоподкартерна защита.

Ако този автомобил се потвърди, то той ще се противопостави на модели, като наскоро представеният Ford Focus Active, Subaru Crosstrek, VW Golf Alltrak и други подобни. Към момента няма повече информация относно ТТ данните на Corolla Cross, но по-непотвърдени данни хечбекът с повишена проходимост ще е с предно предаване.

Вероятните двигатели са два - двулитров атмосферен или 1.8-литров с турбокомпресор. Като скоростни кутии ще бъдат предложени механична с шест скорости или вариатор Direct Shift-CVT. Ще припомним, че 12-тото поколение на Corolla дебютира през март. Моделът се прави на платформата TNGA.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 м да видим

    8 0 Отговор
    Дано има версия 4х4, че от 2000-та не е имало таква королка !
  • 2 toyota

    12 5 Отговор
    Уникална кола!Германците и американците се пукат от яд!
  • 3 AUDI A5

    11 3 Отговор
    следващата ми кола! - мн е добро това

    Коментиран от #5

  • 4 вижся

    9 1 Отговор
    в щатите е $20000 долара а тук гаранция, че ще е едно поне 10 бона отгоре
  • 5 Тойота Корола

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "AUDI A5":

    А на мен следващата ми кола ще е А5.

    Коментиран от #6

  • 6 АУДИ А5

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тойота Корола":

    да знаеш, че турбото и се води консуматив по книжка ;)
  • 7 Тойота корола

    3 0 Отговор
    Ами то на всички турбината е консуматив. Но нали ще се правя на гъзар... най-ме кефи 3.0тди, където след 150 000км, а понякога и по-рано двигателя започва да изхвърля маслото си от където може. За смяна на гарнитури се сваля двигателя и в Порше-Изток ще ми спрува само 3000лв. Хуваво е човек да е заделил 4-5000 за дюзи и още 2500 за комплект съединител с маховик. Но по- ми харесва от королата с нейната твърда пластмаса.

    Коментиран от #8

  • 8 ауди а5

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тойота корола":

    приказка направо си е