Last news in Fakti

1 Ноември, 2018 09:32 22 273 48

Най-бързата четириместна кола

  • mercedes-benz-
  • amg gt 63 s 4matic+-
  • рекорд-
  • нюрбургринг
Най-бързата четириместна кола - 1

Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ стана най-бързата четириместна кола на пистата Нюрбургринг, след като успя да завърти обиколка на Зеления ад за 7.25.41 минути. Зад волана на наточения Mercedes беше бившият състезател и сега инженер в компанията Деймиън Шеферт.

Автомобилът е оборудван с четирилитров битурбо осемцилиндров мотор с мощност 639 конски сили. Двигателят работи съвместно с деветстепенна автоматична скоростна кутия, през която въртящият момент се предава на четирите колела. Наличен е и т.нар. дрифт режим.

Mercedes-AMG GT 63 S може да ускори от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди, а максималната му скорост е 315 км/ч. Преди постижението на AMG GT 63 S рекордът на пистата за четириместен автомобил се държеше от Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, която разполага с мощност от 510 к.с. Вижте обиколката на Шеферт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мрън мрън

    68 26 Отговор
    Сега аудисти и беемвисти има да мрънкат хаха Мрънкането да запоне сега !
  • 2 123

    92 17 Отговор
    Е не, как е възможно. Тесла не е ли на първо място. А, всъщност няма как - няма да му стигне батерията да завърти пълна обиколка.

    Коментиран от #24

  • 3 onq s konq

    62 8 Отговор
    Тая по-бърза от мойта????Нещо не ми се верва!!
  • 4 химлер

    15 69 Отговор
    нещо забравяш за една тупалка 4-ри местна наричана по-точно GTR /ГОДЗИЛА/

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Антон

    52 16 Отговор

    До коментар #4 от "химлер":

    Ти луд ли си? Когато жълите направят нешо подобно ела да ми се обадиш! Това е пълноценен седан. Онова недоразумение недей да го споменаваш при премиум колите. И за да не съм голословен ще ти кажа - едната ми кола е r35 от 2017. Имам две деца на 5 год. и като се качат отзад кракат им опират в гърба на седалката. Може да събереш некоя 40 кг. с. мокри дрехи отзад за да отидете до магазина и толкова. Забрави нормално да се возат хора отзад, аз съм 185 над 100 кила и честно да ти кажа ме е страх да седна отзад, защото не знам дали ще мога да излеза. Отделно материалите и качеството на изработка между мерца и гтр е огромно.Всъщност двете коли са от коренно различни класове и не е коректно да ги сравняваш. Кажи ми японския аналог на толкова бърз седан ? НЯМА НЯМА НЯМА!

    Коментиран от #11, #13, #14, #25

  • 6 guest

    10 24 Отговор
    Jaguar XE 7:21

    Коментиран от #7

  • 7 до guest

    29 10 Отговор

    До коментар #6 от "guest":

    Скрий се с тоя индийски курник ...
  • 8 Тесла цепи мрака

    19 19 Отговор
    С една минута е бил по-бърз от стоковата Тесла С, която завъртя обиколката за 8:50 без да е специално тунингована. Мерджана е по-скъп от теслата, обаче, и гори яко бензин.

    Коментиран от #19

  • 9 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 34 Отговор
    По бързо от рс 6 немаааа

    Коментиран от #23

  • 10 Ервин

    34 12 Отговор

    До коментар #4 от "химлер":

    Абе скрийте се вече с тия GT-R и бе!! Другите водещи производители изкараха 100 наточени модела по-бързи, красиви и качествени за 10 години, а от Нисан за 10 години смениха фаровете и стоповете. Абсолютни импотенти и некадърници.
  • 11 АLFA Q4

    11 13 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    ТОНКА,, GULIA,,ПРЕДИ 5 години
    А ВЕЧЕ ИМА И НАТОЧЕНА ВЕРСИЯ НА, GULIA,,,,САМО ЧЕ ЯВНО ПО ИТАЛИАНСКИ ЩЕ.Я ПРЕДСТСВЯТ СЛЕД ТРИ ГОДИНИ
    ПОНЕ Е КРАСИВ ТИЯ МЕРЦ,,,,НЕ Е КАТО ДОСЕГАШНИТЕ ГРОЗИЛИ

    Коментиран от #21

  • 12 Чичко

    21 19 Отговор
    Ако този мерцедес е четириместен значи и GTR е четириместен.

    Истината е че Алфата която е държала рекорда досега е нормален автомобил / седан / с 4 пълноразмерни места.

    Аз в това нещо дето са го изтипосали по-горе през задната врата дори не мога да вляза

    Коментиран от #15, #41

  • 13 До Антон

    20 21 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Антоне, Антоне кой те излъга че това е пълноразмерен седан бе. Отзад вярно е по-широко от GTR ама пак е теснотия - за разлика от Алфата която споменават в статията и която си е с вътрешни размери на Е класа

    Коментиран от #16, #18, #48

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ричи

    19 2 Отговор

    До коментар #12 от "Чичко":

    Чичи, като наблягаш на бира с картофки и в асансьора в мола няма да можеш да влезнеш скоро. "Това горе" е с размерите на CLS, разбирай около 4.80 метра, четири врати и скосен покрив в задната част. За тебе една рикша да не се мъчиш в тесните пространства и вестник Шок да ти отива на интелектуалното ниво!!!
  • 16 Тошко

    15 8 Отговор

    До коментар #13 от "До Антон":

    Алфата е в един клас с БМВ 3, БЕНЦ Ц КЛАС, АУДИ А4. Нещо или си неинформиран или неграмотен..

    Коментиран от #42

  • 17 Bgman

    17 15 Отговор
    Не виждам какъв е проблема да се направи толкова бърз седан? Просто хорат правят колите над 500 кс обикновено двуместни, защото се предполагаше, че са спортни. След това германците, които усетиха комплексарската ниша в бившия соц.блок, решиха че трябва и седаните да са по 600 кс и повече и готово. От производствена гледна точка няма никакъв пробле. Тоя мерцедес е 639 коня - какво чудно има за добрата обиколка? Виж при Алфарта е интересно, защото е "само" 510 коня.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 123

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "Тесла цепи мрака":

    Цепи докато има ток в батерията. И 1 минута не е малко, още повече после поне час да я добутат до най-близката зарядна станция.
  • 20 арогантен

    18 23 Отговор
    Кой знае как са се молили на Алфата да не се счупи , и да завърши обиколката. То е било подготовка, то е било чудо, защото всички знаем колко качествени са алфите, и като цяло италианските автомобили. Пред мен правиха промоция на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio във Триест, Италия на площада до пристанището. Шоуто беше хубаво, колата беше много красива, но когато решиха да я преместят, Алфата не можа да запали??? Освен това съм работил с италиянски инжинери, и мога да твърдя , че са най -некомпетентната нация на света. Сравнявал съм ги с гърците,норвежците,британците и българите.

    Коментиран от #22, #36

  • 21 Plameni

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "АLFA Q4":

    ВАЖНОТО Е КОИ СЕГА Е НОМЕР 1

    Коментиран от #37

  • 22 Енжи

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "арогантен":

    А ти си много компетентен Инжи...

    Коментиран от #29

  • 23 Караконджул

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Теслата може само да хване Мечо за дръжката ! Мечката си е мечка и това е !
  • 24 Гоошу

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Теслата може да ускорява по-бързо и да е по-мощна, но това не значи, че ще се престави по-добре на пистата. Същото важи и за Nissan GT-R. Супер бързата кола на прав участък, но на писта нещата са по-различни. Има много различни фактори, които оказват влияние, когато се движиш по завоите на Нюрбургринг. Мощността и скоростта далеч не са всичко.
  • 25 селянин 1

    2 12 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Има,картошкин..казва се CROWN,правен специално за континентите започвчщи с,,А,,..V-8,хибрид,шесто поколение,с три електромотора,десетстепенен автоматик,,взет от ваг,,представи си 600 к.с.и 600 кг.картофи,как те изтрелват от светофара,ама ти никога не си карал хибрид,що в щвабско,са гола вода с хибридите..

    Коментиран от #28

  • 26 Ронин

    14 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Моделът Subaru WRX STI Type RA падна под тежката граница от 7 минути на митичната писта и се превърна в най-бързия седан.". " Мерц" закъснява с ПОЛОВИН минута! Не е ли пълноразмерно четириместно купе " Субару"? И, въобще- колко от нас карат на "Нюрбургринг"?
  • 27 Алфа Ромео

    9 0 Отговор
    Не беше ли четириврат седан а не четириместен....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 арогантен

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Енжи":

    Инженер е правилно да се напише. Грешката е моя, за което се извинявам. Най - вероятно съм допуснал грешка, защото на английски език се пише engineer.
    Everybody makes mistakes. It’s a human nature. Is there anything else Mr. Perfect?
  • 30 Вики Варна

    9 2 Отговор
    Автора е искал да напише: най-бързата 4/5 врата лека кола в серийно - масово производство без допълнителен тунинг - извънфабричен от поточните линии. Много дълго стана - но е най-точно! - Интересно обаче новият БМВ М5 Г30 седан - какво постига...едва ли е по-зле от половин секунда - тоест само хронометрите разбират кой е по-бърз. Та не се пенете. Още повече коли за по 300 000 лева бройката с месечна поддръжка 6 000 лева.

    Коментиран от #32

  • 31 СССР

    3 7 Отговор
    ДО КОГА ЩЕ НИ РЕКЛАМИРАТЕ ТИЯ ПЛАСТМАСОВИ ОТПАДЪЦИ?
  • 32 M5 2018

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Вики Варна":

    M5 F90 е около 7:39 на Ринга
  • 33 Plameni

    9 1 Отговор
    Когато му седнеш на задната седалка на Субаруто тогава го сравнявай.То и Ягуар е по-бърз с 4 сек.,ама е бил олекотен с премахнати задни седалки ,а Мерцедеса е в оригиналния заводски вид .
  • 34 LDS4

    9 1 Отговор
    браво преди Мерцедеса са били италианците браво
  • 35 Солака

    1 4 Отговор
    Най интересното е, че са направили 6,3л мотор с 4х4,мисля ако не се лъжа, че досега само на 5 литовците го слагаха, понеже нямало място за предното от размера на двигателя, но пък това би трябвало да е V8, така че...
  • 36 АLFA Q4

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "арогантен":

    ПРИЯТЕЛЧЕ ТИ ВЕРНО СИ ДОСТА НЕГРАМОТЕН
    ПРИ ПРОМОЦИЯТА СЛЕДВА ПОЧЕРПКА А GULIA Е.С АЛКОХОЛЕН ФАБРИЧЕН ДРЕГЕР, ЗАРАДИ КОЕТО НЯМА ДА ЗАПАЛИ
    АБЕ ЗДРАВЕ ДА Е,,,, ТРАКАЙ СИ АМА ХИЧ НЕ СИ ИНЕРЕСЕН ЗАЩОТО ОТ.РУСЕ НАТАМ НЕ СИ И МРЪДНАЛ
  • 37 АLFA Q4

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Plameni":

    ЩЕ ТРАЕ ЦЯЛ МЕСЕЦ ТОЯ РЕКОРД НОВАТА GULIA ЩЕ МУ ДАДЕ
    ЕДИН МОДЕЛ НА АЛФА ДЪРЖИ НАТРЪНИ ПЕТ ГОДИНИ ЦЯЛАТА НЕМСКА АВТОИНДУСТРИЯ. СРАМНО Е В ТОВА ДИНАМИЧНО ВРЕМЕ ДА НЕ НАМЕРЯТ ПЕТ ГОДИНИ ОТГОВОР НА АЛФЕТАТА,,АКО СИ ГЛЕДЛ КЛИПА ЗА GULIA,И ВИДИШ КОЛКО ГРЕШКИ НАПРАВИ ПИЛОТАААААА,,,

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Plameni

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "АLFA Q4":

    Мерцедес повече от пет години поставят други рекорди , а именно в продажбите. Германските производители се съревновават помежду си. Италианци не са им конкуренция или заплаха, и една обиколка или един клип не смятам,че е начина за доказване на дадена марка.Победи те в състезанията му е майката.

    Коментиран от #43, #44

  • 41 асддса

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Чичко":

    Напротив, АМГ то има предостатъчно място отзад за двама възрастни. голяма кола е. А за рекорда са си измислили 4 местна кола, защото при 5 местните седани не могат да се сравняват.
  • 42 АLFA Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тошко":

    ПО МНОГО И ОТ ДВЕТЕ
  • 43 АLFA Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Plameni":

    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕПОДГОТВЕНО ИЗКАЗВАНЕ
    ТОЧНО ПЪК В ПОБЕДИТЕ МОЖЕШ ДА СИ ИЗБИРАШ КАКВАТО КАТЕГОРИЯ ИСКАШ
    ДЕЛРА ИНТЕГРАЛЕ
    АЛФА 155 В ДТМ С ШЕСТ ПОБЕДИ
    ФЕРАРИ ВЪВ Ф1
    ОЩЕ НЕЩО КОМПЕТЕНЦИО
    Я ПО ДОБРЕ ЗАПОЧНИ ОТ А ПРЕДИ ДА СЕ УЧИШ ДА.ГОВОРИШ
    ИЗБЪРШИ СИ МЛЕКЦЕТО ОТ ОЧИЧКИТЕ И ОПИТАЙ ОТНОВО

    Коментиран от #45

  • 44 АLFA Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Plameni":

    ИНТЕГРАЛЕТО НЕ УЧАСТВА В РАЛИТА ВЕЧЕ 26 ГОДИНИ И ВСЕ ОЩЕ Е НОМЕР ЕДНО ПО ПОБЕДИ
  • 45 Plameni

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "АLFA Q4":

    Ти май живееш в миналото. 2018г.кой е номер 1 във Формула 1 и ДТМ ,и се избърши отзад ,че нещо намирисваш .

    Коментиран от #46

  • 46 АLFA Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Plameni":

    АБЕ СУКАЛЧЕ НАПИСАЛ САМ,, ПО БРОЙ ПОБЕДИ,,, АРЕ ВДИГАЙ ГАЩИ И ОТЛИТАЙ

    Коментиран от #47

  • 47 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "АLFA Q4":

    Цървулчо, по брой победи в рали спорта първи са Ситроен .
  • 48 Поправка

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "До Антон":

    джулия е еквивалент на ц клас бмв 3та сериа и ауди а4 😊