5 Ноември, 2018 10:43 8 029 5

Чували ли сте за BMW Phantom?

  • bmw-
  • phantom-
  • хот-род
Чували ли сте за BMW Phantom? - 1

Името на този странен автомобил е измислено от неговия автор - майсторът Сергей Назаренко, който разработва това BMW с ретро форми за цели осем години.

Необичайният автомобил, който е наречен BMW Phantom, е изработен в ретро стил, като в него се откриват детайли от довоенните Bugatti и Ford V8.

Чували ли сте за BMW Phantom?

В основата на ретро BMW-то лежи шаси от BMW 340, производство 1938 година, но всички останали възли и агрегати са или самоделно направени, или заимствани от съвременни автомобили.

В салона добре са съчетани естествена кожа и дърво, като са интегрирани и различни екстри, включително и камера за заден ход.

Под капака на BMW Phantom е монтиран 2.8-литров редови шестак от BMW, който е с мощност от 215 конски сили. Моторът работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия.

Своеобразният хот-род без проблеми ускорява до 160 км/ч, като според думите на своя създател, може да вдигне и още, но той по обясними причини не смее да го "натиска".

Автомобилът е редовен участник в различни автомобилни изложения и ретро изложби, като собственикът му го използва често и за по-дълги пътешествия.

Чували ли сте за BMW Phantom?


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    28 35 Отговор
    за циганска сватба е идеално
  • 2 Сплинтър

    12 31 Отговор
    Нищо особенно. Поредния вманиачен механик, който е имал излишни 8 години от живота си за да измаистори това подобие на автомобил.
  • 3 123

    44 5 Отговор
    Изобщо не съм фен на марката, но това, бих го карал с кеф! Предницата не е много ок и може по-добре, обаче като цяло е много добро!
    ....
    Това е лично мнение. Моля, който има различно такова, просто да цъкне минус, а да не ми обяснява, защи и колко е зле колата!
  • 4 АБСОЛЮТЕН

    5 20 Отговор
    КОШНИК
  • 5 майстора

    2 8 Отговор
    смола и кит .... ще повърна .....
    човека си е объркал занаята ... трябвало е да се занимава със скулптури