Last news in Fakti

10 Януари, 2019 08:55 6 999 11

Шефовете на VW са недоволни от Bentley

  • bentley-
  • vw
Шефовете на VW са недоволни от Bentley - 1

Основните акционери в концерна Volkswagen, семействата Пиех и Порше, са изключително недоволни от пазарните резултати на марката Bentley. Те публично порицаха ръководството на фирмата, която е част от Volkswagen, като заявиха, че през миналата година Bentley е регистрирала загуби от над 140 милиона евро.

Шефовете на VW са недоволни от извеждането на новото поколение на модела Continental GT на пазара, както и от бавната адаптация на Bentley-тата към новите екологични норми и покриването на стандарта WLTP.

Волфганг Порше публично заяви, че всяка компания, която е в състава на VW трябва да носи печалби на концерна, а Ханс Михаел Пиех постави ултиматум на Bentley, като заяви, че още през тази година марката задължително трябва да излезе на печалба.

Какво ще стане ако това не се случи, акционерите не съобщиха, но ако нещата не се нормализират, е ясно, че марката и работещите в нея не ги чака нищо добро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а сега

    26 1 Отговор
    То и аз да направя такава простотия и аз ще съм недоволен.
  • 2 Зорлем

    62 2 Отговор
    И аз не съм доволен от Бентли - много пари им искат!

    Коментиран от #5

  • 3 CL500

    18 5 Отговор
    Явно берат ядове, защото пазарът се променя, но не и те. Насоките са за намаляне обема на двигателите, няколко турбини, хибриди и ориентация към изцяло електрически модели. Отделно и новите им 'фейсове' на Бентлитата нещо грознеят. Ако ще е ГТ модела и бих давал толкова пари, и аз бих се насочил към Ес-купе или Астън, а ако топ-луксът не ми е приоритет разбира се и последната хибридна Панамера. А ако човек търси топ клас лимузина, то за по-малко пари идва Ес-класата (която предлага кажи личи същия лукс) или ако е по-хай, тогава Майбаха и разбира се Ролс. Винаги лимузините на Бентли са били за тези, които нямат пари за Ролс.
  • 4 ВАГини

    16 4 Отговор
    Май от Бентигата само мултиплато е по-грозно, така че е учудващо, че само 140 мил. загуби имат.
  • 5 Vanio

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зорлем":

    Предполагам да направим протест: Бентли за всеки! На е поне 5.0 V8 и на газ разбира се.

    Коментиран от #8

  • 6 ApoloN

    13 1 Отговор
    Като цяло бентлитата са ненужно скъпи дърварски коли. Возил съм се и на бентли, това е един накрипен лъскав боклук. Качвал съм се и на ламбо кунташ.. , е не може да ги сравняваме, второто е с 40 год по-старо, но 400000 пъти по-готино като изживяване и возия

    Коментиран от #7

  • 7 Никой

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "ApoloN":

    Ламбо Кунташ може да е забавно първите 15км и след това вече те боли главата. Как сравняваш 40 годишна суперкола с чисто ново ГТ не ми е ясно. Новият Континентал е сред най добрите луксозни коли на пазара, особено като говорим за интериор. Проблема е че много богати хора нямат вкус и в момента на мода са сувовете а там Бентайгата има твърде голяма конкуренция и с Урус и с Q8, които са на обща платформа. Със стремежа си да пестят ваг не могат да разграничат моделите си и става канибализъм. Примерно при бмв, никой няма да избере х7 пред Кулинън или обратното, просто защото са 2 напълно различни коли.
  • 8 Зорлем

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Vanio":

    Там съм! Дискриминират ме. Не искат да ми дадет едно Бентли само, защото съм нямал пари. Аз какво съм виновен, че съм се родил беден?
  • 9 Vvg

    2 2 Отговор
    Да закриват Бентли няма смисъл от тях
  • 10 tarikat

    1 0 Отговор
    Адаптацията към еконормите как я разбират? 4 цилиндъра , 1.2 tfsi ли?
  • 11 Зелено

    2 0 Отговор
    Особено за новото поколение на континентал, лично аз мисля че удариха в десетката. Уникално красив е и за първи път не може да се направи категоричен избор между него и астън мартин. За ес класа купе, наистина е много луксозно и красиво купе, но все пак не мисля че може да е на едно ниво с континентала. Относно за лимузините на бентли и ролс ройс, повече ми допада бентлито, и по лукс не им отстъпва съпоставено с цената. Жалко че имат такива проблеми защото си е красива колата