10 Януари, 2019 11:46 2 954 35

Tesla вече продава повече коли от Chrysler

  • tesla-
  • продажби-
  • статистика

През миналата година Tesla отчита увеличение на продукцията от 50 000 на близо 200 000 автомобила, което подрежда компанията на 20 място в САЩ. С този резултат калифорнийският производител изпреварва Chrysler по продажби.

Според аналитичната агенция Good Car Bad Car през 2018 г. в САЩ са купени 197 517 нови "тѐсли". Така делът на компанията на Илон Мъск достига 1.15% от американския пазар.

Актуалните производствени тиражи показват, че тази година Tesla има всички шансове да се изкачи на 15 място по продажби (около 300 000 коли), задминавайки Buick, Audi, Lexus, Mazda и BMW. Анализатори дори прогнозират, че 13-ата позиция също не изглежда невъзможна ако продажбите достигнат 350 000. В такъв случай компанията би изпреварила и Mercedes-Benz и Volkswagen.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    7 11 Отговор
    Какво прогнозират анализаторите и каква е реалноста са две различни неща.е
  • 2 Alpha_Lone_Wolf

    7 13 Отговор
    И като пуснат колите на водород след 15г си умре електричката, пък те и сега са пред фалит. И това статистика за САЩ, РАМ е пикап.
    В Европа един на 1000 кара пикап, за какви статистики става въпрос не е истина.

    Коментиран от #25

  • 3 Хехех

    8 7 Отговор
    На Тесла явно повече са и разходите за реклама от колкото печалбата като цяло, не може да си на 20 място по продажби в родината си и да го обявяваш като новина .

    Коментиран от #9, #11

  • 4 Driving pleasure

    6 16 Отговор
    Поредната идиотска пропаганда на трошляците на Свети Илон! Фиат Крайслер има 2.2 милион продадени автомобила за 2018 това са с ДВА МИЛИОНА повече от кочините на друсания, а отчетената печалба на компанията неше над 3 милиарда евро срещу няма и 300 милиона евро за африканчето и то голяма част от неговите "приходи" са от дейности различни от автомобилостроенето! Та що не ги пробутвате тия пляви някъде по ватмански събития ми ги пускате на всеослушание?!

    Коментиран от #7, #14, #21

  • 5 12345

    5 7 Отговор
    Абе нали теслите продаваха повече от БМВ и Мерцедес? Явно не.

    Коментиран от #15

  • 6 Драйфинг pleasure

    2 10 Отговор
    Поредната идиотска пропаганда на трошляците на ГЕРМАНЦИТЕ! Фиат Крайслер има 2.2 милион продадени автомобила за 2018 това са с ДВА МИЛИОНА повече от кочините на ТУРБО ИЗМАМНИЦИТЕ,
  • 7 Borislav Popov

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "Driving pleasure":

    Ама чичко Илон май яко ти бърка в дупето. Що не вземеш да станеш част от движението #metoo? 😂

    Коментиран от #10

  • 8 наивник

    9 2 Отговор
    статията не е много коректна, защото марката RAM на 8 място се прави от Chrysler, това са огромните пикапи предпочитани от повечето реднеци(селяндури-комплексари) в щатите, също и заради тях(реднеците) , Ford е пред Toyota, най продаваният автомобил в САЩ за 2018 е Ford F150/250 , пикапи чудовища подобни на RAM.
  • 9 Зорлем

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хехех":

    Имаше един стар виц точно за такива случаи: По време на Студената война, на състезание участвали само САЩ и СССР. САЩ завършили първи, а СССР втори. На другия ден заглавието във в."Правда" било - "СССР завършиха на второ място в света. САЩ са предпоследни!". А и като се вземе предвид, че Крайслер предлагат в САЩ всичко на всичко 2 (словом - ДВА!) модела тази новина си е точно вадене на нож на умряло куче.

    Коментиран от #12

  • 10 Driving pleasure

    5 10 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Не търпя идиотщини още по-малко пропаганда! Да си прави бизнеса да си продава трошляците на баламурниците но айде да не е всяка втора новина за него а?! Баш такъв измамник да ми дава наклон на оная работа ми идва в повече!
  • 11 гост

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хехех":

    Тесла няма рекламен отдел и не дава и един долар за реклама. Това знаеш ли го? Според представата на Мъск ако направиш продукт, който вълнува хората, то той сам ще генерира материали и понеже работя в медийният сектор мога да потвърдя, че новините за Тесла са повече от такива на утвърдени производители с милиардни бюджети за реклама. Защо ли? Защото Тесла продава нещо различно от стандартните коли, докато другите се конкурират с принципи на работа и допотопна техника, само обвивката и конструкцията е различна между отделните производители.

    Коментиран от #13

  • 12 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Зорлем":

    А какво ще кажеш за Акура , Кадилак , Инфинити и Митсубиши ???? И те ли предлагат по "словом- два модела" , хахаххах !!!! А ако погледнем САМО моделите над 45 000 долара , щото Тесла продава САМО такива ???? Еееех мъка ,мъка петролофилска , хаххахах !!!

    Коментиран от #23

  • 13 Driving pleasure

    5 8 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Мале па си смешен... сега трябва да убедиш всички, че Тесляка има по-различна техника от тази ползвана от Рено или от Шевролет и че тази техника не е от 1834та когато пускат първата задвижвана на тока кола... Интересно, че няма статии за качеството на Т'сляка хората не се ли интересуват според теб? Знаеш ли под всяка статия за "драг" на тесла колко призива има за истонско състезание на писта, но никой от "независимите" журналисти не се осмелява - то бива промит мозък ама некои хора сте прекалили с изглаждането!
  • 14 Никой

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Driving pleasure":

    Фиат Крайслер включва Jeep и Dodge, а в новината ясно ти е казано специално за Крайслер. Отивай да си пиеш хапчетата че ще получиш нервна криза.

    Коментиран от #16

  • 15 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "12345":

    Ами за твое най-голямо съжаление - ДА !!!!! Просто това стана втората половина на годината , защото тогава тръгна Модел 3 , а тук бройките за за цялата година !! Ама не бой се , за тази година вече и за цялата година ще ги бият и то за мнооооого години напред !!! По-добре гледай какво ще стане в Европа , че и там работата върви в същата посока , кво да правиш , всичко си идва на мястото !!
  • 16 Driving pleasure

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Никой":

    Т'слата когато "регистрира" печалби е заедно с приходите на Солар Сити и Станциите за зареждане - тогава ви е удобно, сега видиш ли Фиат крайслер груп, който има 10 пъти повече продажби и 15 пъти по-високи приходи не е удобно да е заедно, а ще ги делим по марки щото иначе пропагандата яко куца! Дай да кажем, че кочака се продава по-добре и от Астън и Ферари а ;)

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Кольо Камиона

    3 2 Отговор
    Тесла продава повече от Порше, утре пускам обява че продавам 911-ката и се записвам за електричка. Ще си запиша рева на боксера на Поршето и ще си го пускам през стереото да ме кефи
  • 18 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Driving pleasure":

    "Станциите за зареждане" и Солар Сити никога досега не са били на печалба , за твое най-голямо съжаление , така че ако ги включват , това НАМАЛЯ печалбата на Тесла , което е още по-зле за теб , щото печалбата от автомобилния сектор може само да се УВЕЛИЧИ !!!! Изчакай още една седмица и ще имаш повод да ревеш с глас !!!

    Коментиран от #20

  • 19 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Driving pleasure":

    И ако не забелязваш хората съвсем коректно са ти обявили класация ПО МАРКИ в САЩ !!!! Или трябва да си нагласят класациите както на теб ти изнася ?? Споко , след две три годинки и по концерни ще глътне водичка ФСА !!!
  • 20 Гостоприемен

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    “НамАля” е някаква диалектна форма от пловдивските села, правилното е “намалява”
  • 21 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Driving pleasure":

    Не е лошо да вземеш да правиш разлика между приходи и печалба , щото иначе и лапетата ще вземат да ти се смеят !!! Айде изчакай отчетите за четвъртото тримесечие , че после да не се червиш нещо !!
  • 22 Teslar

    1 4 Отговор
    Тесла продава повече само на Марс
  • 23 Зорлем

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    А не знам. Питай несъществуващия ПР отдел на Тесла защо се сравняват с Крайслер, а не с Лексус например.

    Коментиран от #24

  • 24 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "Зорлем":

    Първо сравняват не от Тесла , а от Good Car Bad Car , ако не си забелязал !!! Второ не се сравняват с Крайслер , а просто той е първия следващ в класацията след Тесла !!! Трето това са резултати за Тесла за ВТОРАТА половина на годината , тоест останалите са ги произвели тия бройки за два пъти ПОВЕЧЕ време !!! Искаш ли да разделим бройките на останалите на четири и да сравним резултатите за последното тримесечие ??? Щото Тесла за последното тримесечие има НАД 87 000 броя !!! Умножено по 4 прави 348 000 , май не Лексус , ами и Мазда и БМВ изгоряха , а Мерцедес и Фолксваген са на косъм !!! И точно това предстои през тази година и то без НИКАКЪВ прираст на продажбите , а това не е било НИКОГА !!!! А при едни 50% прираст , което е по-малко от всички години досега , отиваме на 522 000 , на косъм от първите 10 !!!! Та догодина по това време какво ще ми препоръчаш , да сравнявам с Тойота или Форд ?? Споко , и това време ще дойде , хахахха !!!

    Коментиран от #26, #30

  • 25 Водород

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Те колите на водород ги пуснаха п
    ПРИДИ 15 години . Ти не си ли разбрал !?
    Засега още си вървят няколко бройки. До 10 години ще са излезли от употреба всички .
  • 26 Зорлем

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Интересно обаче защо никой не публикува например новина със заглавие "Инфинити вече продава повече от Митсубиши"? Аз имам няколко теории, но пак ще кажа - само богоизбраните сте благословени да знаете със сигурност какво точно (ще) се случва. Ние простите си знаем, че никога не разполагаме с цялата информация и затова си траем.

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Зорлем":

    А каква е точно разликата между Инфинити и Мицубиши , че да е важно кой продава повече ??? Като изключим , че даже са в един концерн и с общо ръководство ?? Че ако щеш и между БМВ и Мерцедес ??? Разлики от има няма 2-3 % като почнеш от показатели и стигнеш до цени !!! Тук важното е какво се случва между двг и електричество и последното безапелационно показва къде е мястото на пушилниците , в музея !!!

    Коментиран от #28

  • 28 Зорлем

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Разлики в цените (и не само) от по 2-3% процента между Митсубиши и Инфинити? Ти ги изкара направо, че са в един клас, бре. И тъй като ми е скучно в петък следобед, ще пробвам да сляза на нивото ти: щом "пушилниците" са за музея, къде точно се пада да е мястото на електричките с това невероятно 20-то място в таблицата и с тези изключително невероятни 1,15% пазарен дял? И не се пънкяй да ми обясняваш, че били номер 1 при 5-местните седани с ускорение от по 5-6 секунди и прочее глупости. Щом се натискаш да коментираш под сатистика за общ брой продажби няма какво да си правиш устата за допълнително класифициране и уточнения. Гледат се общия брой продажби и до там. Всичко останало е "ако", "обаче", "защото" и т.н., които аргументи минават само в пясъчника на детската площадка пред блока.
  • 29 Аргументи

    2 1 Отговор
    1. Не само Тесла продава електрички и това не е пазарният дял на всички електрички.
    2. С всяка година Тесла удвоява производството си. Ще сметнеш ли какво ще се случи с този 1% след 5 години, ако тенденцията се запази?

    Коментиран от #31

  • 30 ТОКА

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Остави ги,истината боли!Тоя автомобил изпревари всички други с цели 15 години ,тепърва ще лапат мухи в Германия!Супер качествен ел мотор -разработка на Тесла!И Мерцедес ще си купуват от тях!
  • 31 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Аргументи":

    Ето го поредния, който много държи да ни запознае с неговата трактовка за БЪДЕЩЕТО на базата на данни, които дори не са в тази новина. Аз ли само виждам една таблица, в която пише, че В МОМЕНТА Тесла са на 20-то място, а Крайслер на 21-во с по около процент пазарен дял и нищо повече? Какво щяло да стане ако нещо си друго стане е въпрос с толкова много неизвестни, че няма накъде.

    Коментиран от #32, #33, #35

  • 32 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Зорлем":

    Това не е поредния, а по-точно поредния ник на онова многониково тролче от НПО-то.
  • 33 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Зорлем":

    Аз пък виждам две други таблици , по ръст на продажбите и по ръст на борсовата цена !!! И в двете Тесла е на ПЪРВО място и то с много !!! А твоите любимци само правят нещастни опити да я копират и конкурират !! Така че всеки с акъла си разбира какво предстои !!

    Коментиран от #34

  • 34 Аргументи

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Включително автомобилните производители го разбират. Дори меко казано са ужасени от успехите на Tesla. Тесла доказа, че всичко което се опитваха да ни демонстрират производителите на ДВГ за да си запазят печалбите е пълна лъжа и електромобилите имат място на пазара още днес.
  • 35 Аргументи

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Зорлем":

    Това го слушам от пет години, но всеки път Тесла опровергава твърденията ви и потвърждава нашите. Въобще не говоря за бъдещето, а за тенденция от миналото. Миналата година Тесла дори не беше в тази таблица. За догодина дори без да увеличи с нито един процент производството, ще се качи наравно с Mercedes и най-големия производител в света Volkswagen. Това малко ли ти се струва дори към днешна дата? Май на теб ти липсват аргументи. Това не е бъдеще, а настояще. В бъдеще ще става още по-зле за ДВГ, въпреки мрачните ви прогнози за спад на продажбите на електрички когато свършат субсидиите.