Last news in Fakti

7 Август, 2012 12:46 18 262 32

$28000 ще струва най-големият Great Wall

  • great wall-
  • hover-
  • h7-
  • litex motors

В интернет се появиха първите шпионски снимки на серийния вариант на Great Wall Hover H7. По информация на ChinaCarTimes появата на този автомобил с повишена проходимост на пазара ще се състои още през следващата година.

Това е най-големият всъдеход на компанията, която както е известно има и завод за автомобили край Ловеч. Продажбите ще стартират първоначално само в Китай, но впоследствие ще се стигне до разширяване на пазарите.
 
Предвид желанието на китайския производител да стъпи и в Европа, както и възможността на нашите конвейери да правят цялата продукция на компанията, не е изключено съвсем скоро след дебюта в Китай най-голямата "джипка" Great Wall да започне да се сглобява и у нас.

Що се отнася до серийната версия, от снимките става ясно, че тя почти не се различава от прототипа, показан по-рано. Най-големият всъдеход с марка Great Wall ще бъде оборудван с двулитров четирицилиндров двигател с мощност 221 к.с.
 
Пиковият въртящ момент на бензиновия агрегат е 342 Нм, което заедно с немалката мощност ще позволяват на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 10.6 секунди. Максималната скорост на Great Wall Hover H7 е 180 км/ч.
 
Още интересни данни за колата са свързани с трансмисията и разхода на гориво. Двигателят работи съвместно с шестстепенна автоматична предавателна кутия, а разходът на гориво в смесен цикъл е 10.6 литра на 100 км.
 
Цената на автомобила в Китай ще е $28 000, което е повече от обещаното при представянето на концепта. Тогава от марката заявиха, че ще продават Hover H7 за $24 000. Каква ще е цената на автомобила при положение, че се прави у нас, все още не е ясно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аноним

    4 1 Отговор
    само на мен ли ми прилича на Хюндай Санта Фе
  • 2 гост

    0 4 Отговор
    Туарег
  • 3 гост

    4 1 Отговор
    Хюндай Санта Фе 2013 ама абсолютно същото е
  • 4 Стамат

    7 0 Отговор
    Ми екстра за 40000 лв китайски вариант на Туарег. Бих си взел, но след като чуя оценка за краштестовете му. Въпреки, че ако стигне до Европа и респективно да нас то той ще е надежден. Друг е въпроса дали няма да му повишат цената
  • 5 Светослав Петров

    7 0 Отговор
    SUPER E
  • 6 Радо Белчев

    1 4 Отговор
    В бронята леко замясва на BMW X6 а бе пълен мелез е от към дизайн :D
  • 7 Тони

    9 0 Отговор
    Щом намирате кусури и на чисто нови автомобили,(било то и Грейт Лалл) явно всички карате директно купени от завода Мерцедеси.

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 8 боги

    7 1 Отговор
    Е, то няма как дизайнът да е абсолютно уникален и да не е близък до никой друг модел. Според мен колата е готина и при положение, че ще я правят в България ще си струва.
  • 9 dsadas

    1 2 Отговор
    Стоповете ми мязат на някъв опел .. , а предната броня на мерцедес
    мл...
  • 10 audi a5

    2 2 Отговор
    Отзад е като Мерцедес МЛ 2012
  • 11 див

    4 0 Отговор
    Тоя модел е страшен, аз съм фен на Ховър по принцип и имам добри очаквания. Айде да го пускат скоро насам за производство.
  • 12 рамбо

    2 0 Отговор
    автомобила и цената са мн. добри според мен,но напоследък има тенденция в европа като чуят 2.0 литра бензинка и бегат като дявол от тамян....то и АГУ да му се сложи все таа....
  • 13 Рюселхайм

    1 3 Отговор
    Abe palen kenef si e kakto dqdo mu H7
  • 14 ...........................

    1 3 Отговор
    И тия са мафия от great wall даже тест драйв не дават, звъннаха ми да се уговорим, след това казаха че ще звъннат пак и въобще не звъннаха............... отделно за наще залати това е безумна кола а уж е 'родна' макари дъщерна. най-важното това си е 1 китайски боклук скържат още като са нови, май е добре всъщност че Господ ме оази от тест драйва да не ми убие желанието за шофиране завинаги тоя боклук!
  • 15 ВИП АМГ

    3 0 Отговор
    evala dano se razviat mnogo
  • 16 niki

    1 1 Отговор
    Nikoga ne bih dal tezi pari za kola zglobena v 10 darjavi i s kitaiski chasti za 50 000 shte si kupq mnogo po dobar nemski avtomobil ili djip dori i da ne e nov!
  • 17 A6 2012

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тони":

    Абе да сме честни повечето карат автомобили в ценова гама от 2 до 10 хиляди лева ама много знаят... През живота си съм карал и втора ръка автомобили и нови ... и в момента карам нов... за работен кон съотношение цена качество Грейт Уола си струва парите
  • 18 niki

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тони":

    Moje da ne sa chisto nowi avtomobilite no ML I X5 sa svetlinni godini po napred ot tezi kitaiiski bokluci deto neznam gade shte se razpadne karai DACIIKA I Great wallchi i si misli che kato si si kupil nowo avtomobil na lizing si golemo g1ze!
  • 19 Germany

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тони":

    Тонка ти през живота си не си виждал на живо каква кола втора употреба може да си купи човек за парите струващи този китайски кенеф, нали?
  • 20 ОТК - Още боклуци

    1 2 Отговор
    Сега е модерно всеки голтак да говори за "нова кола"!
    Но правилния израз за това изчадие е нова китайска тоалетна!
  • 21 сосо

    0 1 Отговор
    Китайците копират корейците е това става! Това си е чисто копие на Санта Фе
  • 22 Максито

    1 2 Отговор
    Админите да махнат този кенеф от тука!За тези пари предпочитам втора употреба Audi Q7,BMW X5,6 или Volkswagen Toureg
  • 23 санди

    0 1 Отговор
    Тези от Great Wall , дали поне в тоя кошник ще си оправят централното заключване, шумните мотори и ще могат ли вратите да се затварят нормално от първия път .

    то с краден дизайн само не става, трябва качество и надежност .
  • 24 На сапун

    0 3 Отговор
    28000 ??? ХАА-ХА-ХА . Това нещо не струва нито стотинка повече от парите който ще ти предложат в НАДИН ( 450-480лв.)
  • 25 няма да кажа

    1 0 Отговор
    вижте първо тука http://fakti.bg/avto/27855-na-kakvo-sa-sposobni-djipovete-ot-lovech даже са много добри класират се сред пирвитв 10 на рали дакар
  • 26 Kosio

    0 2 Отговор
    във фирмата имаме 3 пикапа на грейт лоу,едип ПУХ от 1981г и 2 Ниви.Карат се предимно по черни пътища и от опит знам,че Пух-а е най-доброто.Тази зима незакъса никаде.Дори и нивите 97г излизаха по добре от произведено в Ловеч.
    Аз също бях решил да взема нов Грейт лоу,но както написа колегата по доло така и немисе обадиха за тест драив и предпочетох 12г БМВ 730Д пред нов китайско -БЪЛГАРСКИ БАКЛУК!
  • 27 Bobi

    0 1 Отговор
    В предницата е смесица м/у ML Touareg и Land Cruiser , отзад м/у Cayenne и Santa Fe . Не изглежда зле , но все пак е кражба !
  • 28 big

    1 0 Отговор
    Добре ве аз все не мога да се начудя как може да сме такива хора и да мърморим непрестанно и да търсим кусури на всичко! Особено пък хора, които въобще нямат наблюдения над колите и се изказват неподготвени, най-ме кефят. На който не му харесва да си кара неговата стара бричка и да си трае.
  • 29 geca

    1 0 Отговор
    Е, кражба чак. Бих казал, че не е рядкост модели на известни марки да имат нещо общо. Все пак става въпрос за коли в един и същи сегмент. Че то всеки копира от тук от там по малко. Пък Ховъра доста добър ми се вижда като кола от тоя клас.
  • 30 Бял човек

    1 0 Отговор
    Дори и китайксите коли са скъпи за българския цървул
    И той се запенва да плюе в нета и да разправя как 60 годишното му БМВ е по-добро (когато успее да запали)
    GW е най-продаваната марка в Китай.
    А Китай е най-бързо развиващата се икономика и най-прогрсиращия пазар на коли
    Така че какво мисли бг цървула НИКОЙ НЕ МУ ПУКА
  • 31 niki

    0 1 Отговор
    Ti shtoto ne si carvul kupil si edin kitaiiski GW za 15 000 lv i se chudish ot kade pari za vnoskata mi razpravqsh za BMW -ta i Mercedesi az sam ubeden che moqta E-classe 2004 e hilqdi pati po dobra i komfortna ot kitaiiskata ti bila nai prodavanata v kitai tq i dacia e nai prodavana v rumaniq che kak nasheto si e nai hubavo i kolkoto da e nai barzo razvivashtata se d-va nikoga ama nikoga nqma da pochne da pravi avtomobili po dobri ot nemskite i qponskite a takavi kato tebe deto imat kitaiski kenef model 2012 na lizing i se mislqt za golemi gazeta.Neshto kato da si kupish lanec ot pazara i ot magazina za zlato.
  • 32 джо

    1 0 Отговор
    Напълно съм съгласен, че Китай се движат прогресивно напред и да не ни харесва е факт, че ще превземат пазара със своите стоки. Те поддържат няколко стандарта на производство така че не мога да се съглася, че всичко е некачествено и колите са "кенеф". Най-малкото е неуместно да се слага под общ знаменател всичко без дори да се говори от собствен опит.