Last news in Fakti

1 Юни, 2020 11:43 4 801 11

Ford и VW: плановете на новия съюз

  • volkswagen-
  • ford-
  • алианс

Ford и Volkswagen се договориха да сформират глобален производствен алианс още през януари миналата година. Партньорството започна с обмен на технологии в производството на търговски превозни средства - пикапи и леки микробуси.

На следващо място ще бъде сътрудничеството в разработването на електрически автомобили и автономни системи за управление. Сред предстоящите дебютни общи проекти се споменават пикап и градски ван.

В бъдеще германската компания ще сподели собствените си разработки в областта на електрическите автомобили с европейското подразделение на американския концерн. Партньорството между корпорациите не предвижда участие в основния капитал една на друга.

В момента VW е най-големият автомобилен производител в Европа, а Ford е номер две в Съединените щати. По-нататъшното сътрудничество предвижда инвестиция на германската компания в Argo - филиал на американската корпорация, която работи по разработки в областта на изкуствения интелект и безпилотните технологии. Германският концерн ще инвестира в Agro 3.1 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язък

    47 11 Отговор
    Само, ще развалят хубавите фордчета :(
  • 2 хайде

    23 12 Отговор
    Две закъсали компании се сливат, нищо ново. Дано почнат да правят по-качествени коли.

    Коментиран от #8

  • 3 Факт!

    16 3 Отговор
    ФВ изпаднаха нали уж бяха нумеро уно.Кви са тез сливания.ФВ е създадена от Форд като виден нацист и симпатизант на хитлер и до ден днешен Форд държат акции във ФВ та немците да не се правят на велики щото са пионка в ръцете на американците.Да се чуди човек как обаче Хенри Форд дава технологията за масово производство на коли на Андре Ситроен който е евреин при производството на Траксион Аван.

    Коментиран от #4

  • 4 Mercedes

    15 7 Отговор

    До коментар #3 от "Факт!":

    ГОЛЯМОТО добро утро от ФВ... След AFN-а и ABF- нямат нищо читаво направено... Пълна скръб... Това, че тук в европа се карат не означава, че целият свят им търкаля дървените бараки... Наистина освет да о*ерят форд друго не биха направили.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Komapak

    17 0 Отговор
    Новината е, че ще намалят разходите си за разработки. Това не е лошо, но със сигурност ще увеличат цените за потребителя. Иначе новите фордове транзит са невероятно удобни и леки за каране.
  • 7 В е л и к и я

    11 15 Отговор
    Е къв ше е тоя съюз , фани единия удария другия .. ! Форд поне имат некъква идентичност не че и те не са боклуци с изкл на спортните модели .. !
  • 8 така така

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "хайде":

    къде видя да пише, че се сливат... или ум патки пасе??
  • 9 Карачо

    2 11 Отговор
    В тоя съюз, ако влезе Рено ще е най-добре. Тъкмо трите най-боклучави марки ще се съберат и човек, който разбира ще знае откъде да не си купува кола.
  • 10 Blackthorn

    1 2 Отговор
    Айдееее... И Фордовете стават ВАГ-ини... :S
  • 11 гхжшшф

    1 0 Отговор
    След 2012 от форд остана само външния вид.