Last news in Fakti

28 Септември, 2012 09:24 30 247 24

Най-интересното от автосалон "Пловдив 2012"

  • автосалон-
  • пловдивски панаир

 

Тази година панаирът в Пловдив беше важен за вносителите на автомобили, защото икономическата криза се усеща доста осезаемо в този бранш. Въпреки това обаче не всички автомобилни марки взеха участие на автосалона в Пловдив, а доста от изложителите се оплакаха от по-слаб интерес. От популярните автомобили у нас, на изложението в града под тепетата липсваха марки като Audi, Volkswagen, Toyota и BMW.
На засилен интерес от страна на посетителите традиционно се радваха марките от т.нар. премиум бранд. Тази година те бяха Mercedes-Benz, Infiniti и Maserati. Най-интересен модел от тези три марки беше новата A-Klasse на щутгартци. Щандът на Great Wall също се радваше на голямо внимание. Хората от Litex Motors подариха автомобил Voleex C10 и демонстрираха основната си продукция, като акцентите бяха новия SUV Hover H6 и  Voleex C20 и C30.
Корейците от KIA и Hyundai показаха своите новости в Пловдив, като интерес представляваше комби-версията на новата KIA C'еed и нейната 10-годишна гаранция. Трите френски марки Renault, Peugeot и Citroen също присъстваха на автосалона в Пловдив. Peugeot наблегна на своите дизелови хибриди, а Renault - на новите версии на Megane. Citroen показа кросоувъра C4 Aircross.
Японското производство беше представено в лицето на Mazda Nissan и Honda, но посетителите не можаха да зърнат нито новото CR-V, нито новата Mazda6. За сметка на това, паралелно със световната премиера в Париж, феновете на Dacia имаха възможността да видят в Пловдив новото попълнение Dokker. Nissan пък впечатли със специалната серия Juke Shiro, който се отличава с цветови комбинации и оборудване.
На салона присъстваха още марките Volvo, които акцентираха на V40, Fiat, Alfa-Romeo, Skoda и Mitsubishi, но те не предложиха на посетителите в Пловдив нещо ново и демонстрираха основно стандартната си продукция. На изложението в Пловдив за първи път беше показана зарядна станция за електромобили. Автомобилното изложение в града под тепетата ще продължи до 29 септември. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клаус

    12 0 Отговор
    Най- интересни за мен са мацетата и мазератито!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Димитър Гелев

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Клаус":

    Браво ! Имаш изискан вкус! Споделям мнението ти!
  • 3 милен миленев

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Клаус":

    прав си
  • 4 Бай Онзи

    5 0 Отговор
    Аууу! мацките са супер!
  • 5 ели

    1 5 Отговор
    А бе и пичовете не са за изхвърляне ! Кво се правите на хетеро ?
  • 6 Евгений Чавдаров

    4 0 Отговор
    ''на изложението в града под тепетата липсваха марки като Audi, Volkswagen, Toyota и BMW." то ги няма движещите марки нали Бойко каза, че има засилен интерес от всички производители .единствено Масератито е за гледане другите коли може да ги видиш и на улицата а иначе мисля, че беше преди 2 години от щанда на Рено ми правиха забележка ,че не трябва да включа фаровете защото щяло да свърши акумулатора ако чете някой от Рено още съм им обиден и единствения начин да им се отсърдя е да ми подарят една кола от луксозния клас.
  • 7 *****ВИП *****АМГ

    3 8 Отговор
    nqma da hodq zashtoto nqma shtand na amg

    Коментиран от #9, #10, #11, #15, #20

  • 8 минаващ

    2 2 Отговор
    Бе вие като че ли жени не сте видели бре! Ми ако мацките бяха по монокини тогава кво щяхте да прайте, а?
  • 9 ВИП АМГ

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "*****ВИП *****АМГ":

    biagai barzo do aptekata za medikamenti
  • 10 ВИП АМГ

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "*****ВИП *****АМГ":

    biagai barzo do aptekata za medikamenti
  • 11 ПИЧ АМГ

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "*****ВИП *****АМГ":

    Нали си много богат - сега отварят салона в Париж иди и се обзаведи с ново АМГ :)
  • 12 Д-ра

    0 0 Отговор
    Само Мазератито се забелязва , а и то от 2-3 години се продава , не знам каква премиера е или какво му е интересното ...

    Коментиран от #21

  • 13 ivo

    3 1 Отговор
    pone da go bqha napravili vhoda svoboden,a ne da ti iskat po 6 leva
  • 14 ti6o4ekiq

    0 0 Отговор
    off samo mackite mi haresaha ina4e kolite sa mn obiknoveni osven mazeratito
  • 15 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "*****ВИП *****АМГ":

    7, :D, турбо фея си, като шибнат тоя щанд на АМГ кой ще купува, те хората пари за 10-годишна кола едвам заделят, той АМГ, АМГ е за каране, кво да му гледаш, пак бенц, само дето е с по-големи джанти :D, пък и АМГ на всяко ъгълче, отдавна са безинтересни, нищо де, тая година Мазерати, другата може да се появи и я Ламбо, я Ферари :)
  • 16 GOGO

    4 0 Отговор
    Навсякъде където си пъха носа ВИП АМГ, ни се коментират статиите и това, което е написано в тях, а се коментират лунатичните изцепки на този !
    Не знаете ли, че с глупак не се спори!!
  • 17 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Никъде другаде не съм виждал толкова много п...ли като на Автосалон Пловдив .Не знам защо е така?
  • 18 goro

    0 0 Отговор
    този панаир в Пловдив беше много слаб така че пак е добре че има и толкова автомобилни марки.Догодина както е тръгнало може и по малко да бъдат.
  • 19 Николай Горанов

    1 0 Отговор
    От години ходя на панаира и със всяка изминала година производителите са все по-малко.Сигурно кризата в автомобилостроенето се задълбочава. Най-много ме изкефи мацката на КИА от дясната страна на 4-тата снимка
  • 20 <3 All German Autos

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "*****ВИП *****АМГ":

    :D Айде стига си се правил на интересен, защото си абсолютно жалък.

    Относно темата : Евалата на Мерцедес, че си промениха А серията, предишната беше прекалено грозна. Новият А-клас доста ми хареса, със сигурност ще стане конкуренция на останалите хечбеци.
  • 21 Смешника

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Д-ра":

    Това Мазерати е страшно ненадежден автомобил! Трябва да си луд да си го купиш ново! за пореден път ни пробутват калпави стоки, като си мислят, че сме маймуни.Що не покажат Ферари? Мазерати Грандторизмо се продава от 2008 и ново струваше 160 000 евро. Вижте го в Германия в момента по 30 000 евро! Абсолютна издънка!

    Коментиран от #22

  • 22 Polaris

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Смешника":

    Покажи откъде черпиш информация за НЕнадежността на това мазерати. Според мен си измисляш!
  • 23 ас

    0 0 Отговор
    Мерцедеса си го бива да. Ама и нашите Бг колички не отстъпват, много добре ми изглежда Ховъра.
  • 24 МРАЗЯ ГРЕЙТ УОЛ

    0 0 Отговор
    ДОБРЕ ТИ ИЗГЛЕЖДА ХОВЪРА ЗАРАДИ ЦЕНАТА ИНАЧЕ Е БОКЛУК И ПОЛОВИНА!!!