30 Юни, 2021 18:00 7 023 3

Истинският Citroen Picasso

  • citroen-
  • picasso-
  • 2cv
Истинският Citroen Picasso - 1

За повечето автомобилни ентусиасти Анди Сондърс е създателят на някои от най-ниските возила в историята. Талантът на британеца обаче съвсем не се ограничава с “пресоването” на леки коли в името на рекорда. Мнозина на Острова го смятат за един от най-способните майстори на поръчкови автомобили.

Уменията му в създаването на уникати са всепризнати. През годините е реставрирал немалко класически возила, а в портфолиото му има над 40 проекта по индивидуални поръчки. Хрумванията на Сондърс често сащисват дори и най-обръгналите на екзотични гледки специалисти. Творенията му са наричани “скулптури, които могат да се движат”, а всеки следващ негов дизайн моментално привлича интереса на медиите.

Истинският Citroen Picasso

Благодарение на няколкото рекорда, вписани в книгата “Гинес”, славата на Анди отдавна е прехвърлила границите на Обединеното кралство. Всички негови уникати обаче бледнеят пред визията на Сондърс за това как трябва да изглежда истинският Citroёn Picasso. Сам по себе си екстравагантен до ръба на критичния максимум, популярният френски автомобил изглежда като ученическа униформа до карнавален костюм, ако бъде сравнен с униката на Анди.

Истинският Citroen Picasso

По колата няма нито една симетрична група от линии, точно както и в творбите на Пикасо. Две от тях са послужили за вдъхновение в най-голяма степен - “Тримата музиканти” и “Портрет на Дора Маар”. В съчетание с отровното оцветяване, абстрактните форми на Citroёn-а размиват тотално границите между дизайн и изкуство. Изработката на колата е отнела на Сондърс половин година.

Истинският Citroen Picasso

Показана е за първи път на Фестивала на скоростта в Гуудууд през 2007 г. Напълно годна е за движение по пътната мрежа и без проблем развива скорост от 105 км/ч. Огромна част от почитателите на автомобилна екзотика със сигурност ще намерят 2CV6 Picasso Citroёn за също толкова неразбираем и дори отблъскващ, колкото и картините на Пабло Пикасо.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    16 12 Отговор
    прилича на най-новия модел ц4 като нацепен с тъпа брадва
  • 2 Секвоя Тойода

    2 18 Отговор
    Евро кенеф
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.