Last news in Fakti

27 Септември, 2021 09:23 8 981 13

Mercedes бави доставките на нови автомобили с повече от година

  • mercedes-benz-
  • чипове-
  • криза-
  • доставка на автомобили
Mercedes бави доставките на нови автомобили с повече от година - 1

Глобалният недостиг на микросхеми продължава да оказва негативно влияние върху производствените графици на автомобилната индустрия. През първите няколко месеца на 2021 г. автомобилните производители по света започнаха да изпитват остър недостиг на чипове и фабриките една след друга спряха производството за различни периоди. Сега, Daimler стана поредната жертва на кризата. Шефът на концерна обяви, че Mercedes-Benz е принуден да кара купувачите да чакат колите си повече от година.

Ръководителят на Mercedes-Benz Ола Калениус заяви пред Ройтерс, че поради глобалния недостиг на микроелектроника, марката е принудена сериозно да увеличи времето за изчакване за автомобили, поръчани от клиентите. „Търсенето на Mercedes-Benz е огромно и в същото време, за съжаление, има сериозни ограничения. За някои модели времето за изчакване е по-дълго, отколкото бихме искали - в някои случаи повече от година “, каза Калениус.

Според него, кризата с недостиг на чипове е малко вероятно да приключи до 2023 г. Според анализаторите на индустрията ще са необходими поне още 15-20 месеца, за да преодолее недостига на полупроводници, въпреки че следващата година въздействието ѝ върху производството трябва да бъде по-малко сериозно. „Доставчиците на микроелектроника посочват структурни проблеми с търсенето“, каза ръководителят на Mercedes-Benz на автомобилното изложение в Мюнхен.

Ситуацията ще продължи през 2022 г., но може да стане по-малко напрегната през 2023 г., отбеляза топ мениджърът. Ръководителят на концерна Volkswagen Хърбърт Диес също е съгласен с него и заяви, че през следващите месеци и дори години ситуацията с недостига на микроелектроника няма да се нормализира, тъй като полупроводниците все още са много търсени, а тази тенденция ще се разраства.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    18 2 Отговор
    Ее, тъкмо бях счупил касичката и щях да купувам. Ще изчакам, няма проблем.

    Коментиран от #3

  • 2 Komapak

    24 1 Отговор
    Китайците ви намериха цаката. 😜
  • 3 Внимателно

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Сега да не ги изпиеш, ей!
  • 4 fon4o

    15 0 Отговор
    Ако имах парите за нов Мерцедес, можеше и да ме бърка тази новина... ама нямам и ми дреме на ...
  • 5 тарикату

    11 0 Отговор
    Той докато дойде и ще има вече евро8 и няма да ме пуснат у градо да не замърсявам.
  • 6 сектант

    5 1 Отговор
    на един приятел баща му докато чака да му доставят теслата си купи порше и рейндж роувър и отказа поръчката

    Коментиран от #7

  • 7 Нищо

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "сектант":

    Те имат достатъчно и без на твоя приятел баща му!
  • 8 Знайко

    12 0 Отговор
    Ало шефовете, мноно е просто върнете се към старите табла със стрелковите уреди и махнете дисплеите, поне на някои по-евтини модели автомобили. Не всики искат автомобил сздаден около ТАБЛЕТ. Някои хора искат автомобил без таблет, но не се предлагат такива.
  • 9 СВЪРШИ СЕ

    6 0 Отговор
    СТАРИТЕ ТАБЛА НЯМА КОЙ ДА ГИ ПРОИЗВЕЖДА ВЕЧЕ ................. НО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ПОНАУЧАТ ДА РАБОТЯТ А НЕ САМО ДА ВИСЯТ И ПИЯТ БИРА ПО ПЪБОВЕТЕ , ЩОТО КИТАЙ ВЕЧЕ НЕ РАБОТИ БЕЗ ПАРИ , ПЪК И НЯМА ГО МАО ДА ГИ ПРИНУДИ !
  • 10 ЗАЩО

    4 0 Отговор
    ЗАВОДА В КИТАЙ СИ РАБОТИ !
  • 11 EQS 450+

    2 2 Отговор
    Поръчах я на 18 септември ,доставка началото на третото тримесечие 2022 но със таблета в средата както при новата S Klasse иначе за целия най новия панел който са го сляли с джабката трябва да се чака повече ,не се знае кога ще го доставят.
  • 12 да ги забавят още 10г.

    0 0 Отговор
    тез паркетници.Купил съм си:компютър, таблет, телевизор, пералня и миялна.Искам като излеза да карам кола без чипове , ECU и 37 електронни модули които ми следят фейса дали е обръснат.Трябва ми кола с 3 педала волан, оборотомер, скоростомер,ламБи за масло,бензин и генератор, двигател с делко и 4бр. карбуратора с 4 бр. тромпети.Но няма как да ти вземат 100бона ако не ти сложят 50чипа и диямантени стружки в амортисьорите за гладко возене.
  • 13 Ех къде си Бай Тошо

    1 0 Отговор
    да направиш заводи за полупроводници, че Бокича развали завода за цели проводници.