Last news in Fakti

19 Декември, 2013 12:27 8 008 7

Подробности за голямата "джипка" на Skoda

  • skoda-
  • кросоувър
Новият кросоувър на Skoda ще бъде позициониран в сегмент D+, което означава, че дължината му ще е от порядъка на 4.6 метра. За сравнение ще кажем, че сегашното Yeti е с дължина 4.2 метра. Още подробности около предстоящия по-голям кросоувър на Skoda бяха разкрити от британското издание Autocar.
 
Според тях големият чешки автомобил с повишена проходимост ще атакува пазара с две модификации - моноприводна и 4х4. Освен това версиите ще са две - с пет и със седем места. Според официални данни от Skoda този автомобил ще се появи на бял свят през 2016 година. Как ще изглежда обаче е въпрос на догадки.
 
Въпросният кросоувър ще се прави на една и съща платформа с ново VW, концептът на което вече беше демонстриран под названието CrossBlue Coupe (долната снимка). И в двата автомобила ще залегне новата платформа MQB, а не както се считаше доскоро - старата PQ46, позната ни от сегашния Superb.
 
Базов двигател за голямата джипка на Skoda ще е дизел с работен обем 1.6 литра. Иначе основните агрегати (бензинови и дизелови) ще са двулитрови, с турбо. Не е изключена и появата на хибридна версия, при това в комбинация 1.6-литров дизел и електромотор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олигархски

    3 0 Отговор
    Scoda- доколко си спомням в превод на български означаваше Жалко.Жалко че Scoda много късно навлизат на пазара на SUV.Опитът им с Yeti е успешен доколкото се виждаот продажбите им извън Бг.
  • 2 Антон Чакърджиян

    1 0 Отговор
  • 3 Iaroslav Stanchev

    2 0 Отговор
    Колата от рисунката ми прилича на американските джипове.Мощна и мускулеста.Ако направят и пикап,направо ще кърти.
  • 4 Киро Стоев

    6 0 Отговор


    Коментиран от #7

  • 5 аноним

    2 2 Отговор
    и новата джипка като "старата"

    Шкода опитват да излязат от имиджа на соц. калпави автомобили ..
    но името не позволява.

    трябва да се прицелят в сегмента на Дачия и Грейт Уол - имат шанс.

    Шкода и Ваг са от едно семейство , както врабчето и славеят ..но До тук

    Коментиран от #6

  • 6 Shmeker

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "аноним":

    И какво им е трошливото???? Ползват най-зрелите решения на VAG, при това на добра цена. Шкода са оптималната европейска марка. Здрави и икономични, с качество по-добро от цената.
    Сигурен съм че тая марка обърква спокойня сън на доста големи мениджъри на конкурентни и по-големи марки.... Щото вече тук-там имат и фешън омделчета и изпълниения
  • 7 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро Стоев":

    Взе ми го от устата:))) Още като видях новия СЮВ на Шкода ми заприлича на Гранд Чероки с присадено друго лице..... Не че е лошо - напротив - красива и мъжкарска визия - дано наблегнат на тази или поне подобна форма, а не заложат като много други на зализани ръбове и плавни форми, които нямат синхрон с типа на колата....