Last news in Fakti

11 Юни, 2014 10:34 32 566 10

Цени на 6x6 G-Klasse в България

  • mobile.bg-
  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • 6x6-
  • brabus

Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 е уникален всъдеход с шест задвижващи колела. Първоначално този автомобил е разработен по поръчка на арабски шейх за лов със соколи, но впоследствие немците решиха да го пуснат и в серийно производство. G63 AMG 6x6 разполага с пет блокируеми диференциала, които се управляват от бутони на арматурното табло.

Цивилната версия на G 63 AMG 6x6 се оборудва с 5.5-литров осемцилиндров битурбодвигател. Основният агрегат работи съвместно със седемстепенната автоматична трансмисия AMG Speedshift Plus 7G-Tronic и може да ускори огромния всъдеход от 0 до 100 км/ч за по-малко 6 секунди. Максималната скорост е ограничена на 160 км/ч.

Още нещо любопитно за модела е, че предвиденото производство е доста лимитирано - по 20-30 автомобила годишно. Базовата цена в Германия (без допълнителното оборудване) не е никак ниска - 451 010 евро. Готовите екземпляри обаче са доста по-високо екипирани и респективно по-скъпи. Интересно е има ли такива машини в България?

Направихме бърз преглед в богатата база данни на най-голямата автомобилна страница в България mobile.bg и в сайта за безплатни обяви на частни лица Bazar.BG и установихме, че предложения на тема Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 не липсват. По-конкретно те са две, като едното от тях е доработка на небезизвестната тунинг фирма Brabus.

Първото предложение е от автокъща "Софавто" и представлява съвсем нова G-Klasse 6x6. Автомобилът с висока проходимост е произведен през януари 2014. Пробегът му е 150 километра, екстрите са безброй, а цената - 899 999 лв. (вижте повече)

Гореспоменатото, второ предложение от каталога на mobile.bg е от Ratola Corporation - официален представител на Brabus за България. Тази шестколесна G-Klasse е мощна 700 конски сили и се предлага на нашия пазар за 482 300 евро. (вижте повече)

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    10 8 Отговор
    Абсолютно безмислен автомобил,
  • 2 Stone Kold

    7 3 Отговор
    умален модел на краз с мотор на състезателна кола и цена колко голяма кооперация тва е малоумие
  • 3 Виктор Диканчев

    9 4 Отговор
    цената на вторият е без ДДС, тоест е 578 760 евро, което са 1 132 598 лева :D не знам кой българин може да извади над 1 милион лева за МПС... извинявайте, ама за тея пари човек може да си купи 5 ламборджинита....
  • 4 Валентин Петров

    4 2 Отговор
  • 5 борислав димов

    4 5 Отговор
    Безумие,толкова пари за нещо с което можеш да отидеш там,където нямаш никаква работа.Грозно ,като ПРАГА .Има АУДИ 6 със 700коня и е 5-10 пъти по евтино.
  • 6 Валентин Петров

    1 2 Отговор
    [th
  • 7 Кобрата

    2 3 Отговор
    Не знам какво не му харесвате на Мерца...това е просто уникална машина, просто думите са излишни.
    Не успорвам, че цената е висока и хората, които могат да си го позволят се броят на пръсти, но всеки сам си решава кое му е по-джоба, така че и за този джип ще се намери собственик
  • 8 Валентин Петров

    1 1 Отговор
    ДА МУ СЛОЖАТ ЕДНО РЕМАРКЕ И ЩЕ Е ВСЕ ЕДНО КАРАШ ТИР
  • 9 Монго

    1 0 Отговор
    Абе, къде е Тасев...

    Коментиран от #10

  • 10 Валентин Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    може да го е срам вече да слага само палци......