Last news in Fakti

10 Септември, 2014 12:28 627 0

Премиерът ще определи Национален координатор по киберсигурността

  • киберсигурност-
  • национален-
  • координатор-
  • съвета по сигурността

Правителството направи три основни промени в Съвета по сигурността

Правителството направи три основни промени в Правилника за функциите, задачите и организацията на работа на Съвета по сигурността при Министерския съвет.

Първата е свързана с възлагането на допълнителни отговорности на Съвета. При изготвянето на анализи, изводи и в процеса на обобщаване на цялата текуща информация за потенциалните рискове, Съветът ще разглежда не само конкретните рискове и заплахи за нашата национална сигурност, но и тези, които предполагат застрашаване на колективната отбрана и сигурност.

Предвижда се министър-председателят да определи национален координатор по киберсигурността. Той ще ръководи изработването на национална стратегия за киберсигурност, план за действие по киберсигурността, ще изпълнява и други задачи в областта на киберсигурността, определени от Съвета по сигурността.

Възстановява се длъжността секретар на Съвета по сигурност. Той може да е специалист от администрацията на Министерския съвет или командирован експерт от министерство или друго ведомство и ще има координиращи и подпомагащи функции по отношение осигуряването на работата на Съвета.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА