19 Септември, 2014 20:55 1 282 0

Отпускат 4,6 милиона лева на овцевъдите

  • овце-
  • овце-майки-
  • овцевъди-
  • de minimis

Парите са дават за овце майки

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” взе решение за отпускане на 4 650 000 лв. по държавна помощ de minimis за изхранване на дребен рогат добитък – овце-майки. Помощта се отпуска заради тежката година за овцевъдите и кризата в сектор животновъдство.

Фермерите могат да подават заявления за помощта от 23 септември до 1 октомври 2014 г. Конкретният размер на ставките на единица животно ще бъде определен след обобщаване на информацията от подадените заявления.

Размерът на помощта, която всеки отделен кандидат може да получи ще зависи и от спазване на лимита за помощи de minimis – до 15 000 евро на предприятие за период от три данъчни години.

С друго решение УС на ДФЗ отпусна на земеделските производители Целеви кредит за закупуване на минерален тор и/или семена и използването на неокончателно сертифицирани собствени семена за производство на пшеница, реколта 2015 г. Лихвата по кредита е в размер на 4,5%, но не по-малко от референтния лихвен процент, приложим към датата на сключване на договора за кредит. Финансовият ресурс по Целевия кредит е в размер на 10 000 000 лв.

Средствата се предоставят от бюджета  на ДФ” Земеделие” до изчерпване на финансовия ресурс. Земеделските производители могат да кандидатстват в периода от 1 октомври до 14 ноември 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА