10 Октомври, 2014 21:29 1 941 2

Армения се присъедини към Евразийския съюз

  • армения-
  • евразийския икономически съюз-
  • владимир путин

Договорености са подписани в Минск на заседание на Висшия евразийски икономически съвет

Армения се присъедини към Евразийския съюз - 1
Президентите на Русия и Армения Владимир Путин и Серж Саргсян

Армения се присъедини към договора за Евразийския икономически съюз, съобщи АрмИнфо. Съответните договорености са подписани в Минск на заседание на Висшия евразийски икономически съвет.

„Днес Армения е готова да работи при равни условия с Русия, Беларус и Казахстан. Надяваме се, че още в първите една-две години ще констатираме положителен макроикономически ръст. След свалянето на митническите и административни бариери тази тенденция ще укрепне. Вярваме, че ще се увеличат брутният вътрешен продукт, ще нараснат реалните доходи на населението, а нивото на заетост ще се повиши“, коментира руският президент Владимир Путин.

Днес с колегите си от Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан руският държавен глава подписа документите за ликвидация на Евразийското икономическо общество – крачка, предприета във връзка със старта на функционирането на Евразийския икономически съюз, предаде ТАСС. На 3 октомври Путин подписа закон за ратифициране на договора за създаването му, който ще започне да действа от 1 януари 2015 г. По-рано той бе ратифициран в Държавна дума и Съвета на Федерацията.

Документът разглежда осигуряването на свободно движение на стоки, услуги, капитал, работна сила. Той определя провеждането на съгласувана икономическа политика между Русия, Беларус и Казахстан и преминаването към единна митническа тарифа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ВИНАГИ СЪМ СИ МИСЛИЛ ЧЕ ПРИ ЕДНА ЕВЕНТУАЛНА ВОЙНА
    БИВШИТЕ 15 РЕПУБЛИКИ ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ
    БРАВО НА ПУТИН ЕВАЛА И НА АРМЕНИЯ
    ДОБРЕ Е И НИЕ ДА СМЕ ЧЛЕН НА ТОЗИ ЕВРАЗИЙСКИ СЪЮЗ
  • 2 Shmeker

    0 0 Отговор
    Много ясно че е добре за нас щото от ЕС не се видя повишаване на стандарта на населението