Last news in Fakti

15 Октомври, 2014 11:27 935 0

КЗК наложи санкция на Топлофикация София

  • кзк-
  • наложи-
  • санкция-
  • топлофикация софия

Тя е за незаконосъобразно сключен договор за обществена поръчка

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на „Топлофикация София“ ЕАД за обявяване на класирането и избор на изпълнител в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Доставка на ултразвукови топломери с дистанционно отчитане, ръчно преносими терминали за отчитане на топломери в абонатните станции и софтуер за обработка на отчетите в поделенията на компанията“, открита с Решение № 52/21.12.2012 г. на възложителя.

КЗК налага санкция на „Топлофикация София“ ЕАД в размер на 41 737, 97 без ДДС.
Производството е образувано във връзка с влязло в сила решение на ВАС, с което съдът приема, че офертата на австрийското дружество „ElinWasserwerkstechnik Ges“ m.b.H, определено за изпълнител на обществената поръчка, не съдържа документ за съответствие (сертификат) на топломер с номинален дебит Qn 3 м³/h. Според съда е налице закононарушение, което води до незаконосъобразност на решението на възложителя за избор на изпълнител в обществената поръчка. Доколкото решението на ВАС е окончателно, КЗК е длъжна да се съобрази с мотивите, изложени в него.

Тъй като има влязло в сила определение за допускане на предварително изпълнение на обществената поръчка и сключен договор от възложителя в резултат на това, както и установено нарушение от съда, довело до незаконосъобразност на решението за избор на изпълнител, на възложителя следва да бъде наложена санкция съгласно ЗОП в размер на 10 на сто от стойността на сключения договор, която в случая възлиза на сумата от 41 737, 97 лв.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА