Last news in Fakti

24 Юли, 2016 22:47 900 0

Лек седмичен спад на Китайската борса

  • китай-
  • борса
Лек седмичен спад на Китайската борса - 1

Китайската борса в Шанхай (Shanghai Stock Exchange – SSE) завърши настоящата седмицата (18-22 юли) с лек спад на основния си индекс SSE Composite (SSEC) с 1,3%. За седмичното понижение на Shanghai Composite (включващ всички търгувани акции на SSE, но с различна тежест) най-много “допринесе“ днешният петъчен спад с 0,86% до стойност от 3013.

За последния месец това е единствената седмица за SSE, завършваща на “минус“, макар и с малко, отбелязват анализатори от инвестиционен посредник (ИП) „Капман“. Всъщност през първите три дни от седмицата основният индекс вървеше плавно надолу, като единствено вчера (21 юли) SSEC завърши „на зелено“ със стойност от 3039. 

В сравнение с месец по-рано Shanghai Composite бележи ръст от 3,7%, а на тримесечна база нарастването му е с близо 1,9%.

В началото на седмицата китайската статистическа служба публикува данните за индекса на цените на жилищата за юни на годишна база. Индексът показа повишение със 7,3% спрямо  същия месец на миналата година, при годишно повишение с 6,9% за май. Обикновено ускоряващ се темп на повишение на цените на жилищата в Китай се счита за индикация за позитивни (бичи) настроения при юана, се казва в коментар на ИП „Капман“. .  

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА