Last news in Fakti

27 Юли, 2016 10:45 1 290 0

Започна едноседмична стачка в Еър Франс

  • еър франс-
  • стачка-
  • полети-
  • air france-
  • отменени-
  • авиокомпания

Засегнати са и полети от и до летище София

Започна едноседмична стачка в Еър Франс - 1
Снимка АП/БТА

Пилотите и кабинния персонал на френската авиокомпания "Еър Франс" (Air France) тази сутрин започнаха едноседмична стачка. Протестът на служителите принуди френския национален превозвач да направи промени в разгара на летния сезон, съобщава "Франс 24".

Двата профсъюза, които представляват стюардите и стюардесите на Air France, съобщиха за стачката още миналата седмица, която ще продължи от 27 юли до 2 август включително.

Стачката идва след провала на преговорите между авиокомпанията и персонала ѝ за условията на труд, заплатите и повишенията, които са в сила до октомври.

В изявление, публикувано във вторник, Air France заяви, че авиокомпанията ще покрие 92 процента от своите полети на дълги разстояния, 90 процента от вътрешните полети и повече от 80 на сто от полетите на средни разстояния през първия ден на стачката.

Сред засегнатите дестинации са страни в Европа, Северна Африка и Израел, както и някои маршрути в Азия и Африка, заявиха от компанията в понеделник. Отменени са и два полета от и до летище "София".

Air France изчислено, че 37% от кабинния екипаж ще се присъедини към стачката, но според синдикатите, тази цифра достига между 55 и 70 %.

Компанията осъществява средно по 1000 полета с 140 000 пътници дневно. 

Последната стачка на пилотите, в която бяха отменени около 20% от полетите бе в периода 11-14 юни.

Междувременно авиокомпанията предупреди че "Франция е опасна дестинация", позовавайки се на последните терористични атаки в страната.

Air France също така се присъедини към други европейски авиокомпании, които предупредиха за "високото ниво" на геополитическа и икономическа несигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА