Last news in Fakti

29 Юли, 2016 10:06 1 181 0

Бисер Петков бе избран за управител на НОИ

  • бисер петков-
  • нои-
  • управител
Бисер Петков бе избран за управител на НОИ - 1

Бившият управител на Националния осигурителен институт (НОИ) Бисер Петков бе избран за още един 4-годишен мандат от НС.

При гласуването той постигна абсолютно единодушие от 151 гласа. За него гласуваха депутати от всички парламентарни групи.

С пълно мнозинство и дори с един глас повече - 152 бе одобрена кандидатурата на Весела Караиванова за подуправител на НОИ.

От парламентарната трибуна стана ясно, че освен от Комисията за труда, социалната и демографската политика към парламента, Петков и Караиванова са подкрепени от всички национално представени работодателски организации, както и от двата основни синдиката.

Четири са целите, които ръководството на Националният осигурителен институт си поставя при управлението на институцията в следващите четири години.

На първо място е поставено повишаването на потребителската удовлетвореност чрез подобряването на достъпността и гъвкавостта на обслужването и развитието на електронните услуги. С въвеждането на процесно-ориентирания подход ще бъдат оптимизирани работните процеси, а за повишаване на организационната ефективност е предвидено създаването на учебен център и намиране на допълнителни способи за мотивиране на служителите. Институтът ще работи за пълна прозрачност и контрол при разходването на публичните средства.

Преди да влезе в НОИ Бисер Петков беше заместник-председател на Комисията за финансов надзор, когато се оглавяваше от Апостол Апостолов. Той отговаряше за надзора над пенсионно-осигурителните компании и освободи поста през 2009 г., след като мандатът на ръководството изтече и в последните си дни, предишният парламент избра нов председател и заместници, а сегашният също ги смени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА