29 Юли, 2016 15:41 1 522 3

Българо-руска работна група ще разглежда казуса "Белене"

  • белене-
  • теменужка петкова-
  • работна-
  • група-
  • българо-руска

Българската и руската страна създават съвместна работна група, която да разгледа възможните варианти по проекта "Белене" след решението на международния арбитраж в Женева. За това се договориха министърът на енергетиката на Теменужка Петкова и представители на ръководството на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация "Росатом".  Предстои експертите да започват, за да се стигне до изгодно и двете страни решение в максимално кратки срокове. 

Двете страни бяха категорични, че отличното сътрудничество между АЕЦ Козлодуй и руската компания "Росатом" ще продължи. Министър Петкова подчерта, че благодарение на добрата съвместна работа, процесът по удължаване живота на 5-ти и 6-ти блок на българската атомна централа ще завърши успешно. Всички дейности в АЕЦ Козлодуй се изпълняват по график. По този начин България ще може и през следващите години да задоволява 32% от потребностите си от електроенергия от атомната централа. Петкова подчерта, че българската страна високо цени коректността в съвместната работа с "Росатом". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan

    1 1 Отговор
    Големия шлем е руския коварен план за фалит на НЕК и изкупуването му на безценица от русия заедно с цялата инфраструктура !
    Министър Петкова е изключително интелигентна жена . Спомням си как закова Румен Овчаров като един от главните организатори на гигантския грабеж наречен АЕЦ Белене !!! Но прокуратурата замете всичко !!!
  • 2 1234

    1 1 Отговор
    Ако парите за глобите излизаха от джобовете на управляващите ,тази работна група щеше да заседава преди да се беше произнесъл съда,и вече щяха да знаят какво да правят с тоя реактор,а те още умуват и губят времето и ПАРИТЕ на България,но пак ще кажа ,щом парите не са от техния джоб могат още няколко заседания да направят и пак да няма резултат.Просто казано гледат да фалират НЕК,че защо не и държавата.Това са престъпления срещу народа и държавата,кой ги сложи тия на власт? Некадърници.
  • 3 Шефьор

    0 0 Отговор
    Теменужке, докато работи работната група капят по 167000 евро лихви за забава на ден. И като знам, колко бързо ще заработи тая група!? И като знам, че и Росатом няма да опрости нищо присъдено от Арбитражния съд!? И, ко, че праим??