4 Август, 2016 13:16 1 427 0

Нов китайски конгломерат се намесва в битката за Милан

  • милан-
  • конгломерат-
  • китайци-
  • италия-
  • клуб-
  • сони ву

Кой ще извади 750 милиона евро за Милан?

Нов китайски конгломерат се намесва в битката за Милан - 1
Снимка: БТА/ AP

Нов играч се намесва в битката за закупуването на италианския футболен гигант Милан, съобщи вестник „Гадзета дело спорт“.

Китайски конгломерат, който има здрави връзки с футболния агент Хорхе Мендес, се надява да отмъкне контролния дял от ръцете на друг китайски бизнесмен, смятан за фаворит.

През последните седмици медиите на Апенините писаха, че китайският инвеститор Сони Ву ще бъде новият собственик на „росонерите“.

Сделката със Сони Ву бе на финалната права, но изведнъж се е появил новият китайски конгломерат със седалище Шанхай.

Стойността на клуба от Милано се оценява на близо 750 милиона евро, като 250 милиона от тях ще отидат за заплащане на натрупани дългове.

Милан – един от най-успешните италиански футболни отбори – изживява тежки времена. Тимът не е играл в Шампионската лига от сезон 2013/14, а на домашната сцена се представя посредствено.

В разгара на трансферното лято привържениците на Милан се надяват да бъдат закупени класни имена, но за целта първо трябва да стане ясно кой ще управлява. Поради тази причина Силвио Берлусони не трябва да бави сделката, посочват финансовите анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА